Paardrijden in de Drakensbergen en een Big Five safari in Kruger Park


Onbezorgd paardrijden in het hoogste gebergte van Zuid Afrika en een Big Five Safari in Kruger Park

vanaf € 1.513

Dit is een onvergetelijk zevendaags avontuur waarin paardrijden door het magnifieke landschap van de Kaapsehoop en de ontdekking van het Krugerpark in een open safari-voertuig worden gecombineerd. Je rijdt eerst vier dagen in de bergen rond Kaapsehoop, dat onder meer bekend staat om zijn wilde paarden. Er wordt gereden over weidse vlakten waar uitbundig kan worden gegaloppeerd en in een natuurreservaat waar je je ogen uitkijkt. Er wordt elke dag vanaf de paardenboerderij vertrokken. Na de trektocht volgt de safari. In een speciaal open safari-voertuig ontdek je het Kruger Nationaal park, het bekendste park van Zuid-Afrika.

Een ideale combinatie als men niet te paard tussen de Big Five wilt rijden maar wel een Big Five Safari wilt mee maken in een safarivoertuig. 

De gids kent de omgeving door en door en weet precies waar je op welke momenten het beste kunt rijden om er alles uit te halen wat erin zit.
De paarden zijn verschillende soorten kruisingen en worden op het niveau van de ruiter toebedeeld. De paarden zijn de trots en vreugde van de organisatie. Ze worden gezadeld met Engelse of veelzijdigheidszadels.
Ruiters wegen niet meer dan 95 kilo, zijn ervaren ruiters en fit. Ze voelen zich goed in draf en in een ferme galop. Deelnemers slapen tijdens het paardrijgedeelte in een boerderij in een kamer op indeling  met gemeenschappelijke badkamer, tijdend de safaridagen in een hotel of B and B in of net buiten Kruger Nationaal Park.

 

Voorbeeld dagprogramma Combinatie paardrijden Drakensbergen en safari in Kruger Park:

Dag 1: 
Aankomst op het vliegveld en transfer van ongeveer een uurtje naar de paarden. Inchecken in je in boerderijstijl opgetrokken accommodatie en geniet van een lichte lunch. Na de lunch: introductie bij de paarden, kennismaking met de gids en voorzieningen waarop de zonsondergang introductie-rit volgt. Diner en overnachting.

Dag 2: 
Vroege vogels kunnen zien hoe de paarden bijeen worden gedreven door een motorrijder. Wij zetten ons aan het ontbijt terwijl de paarden worden voorbereid op ochtendrit. Na een rit van twee of drie uur, wordt de lunch geserveerd als we weer terug zijn bij de stallen. Na de lunch is er rusttijd voordat we opstijgen voor de middagrit. Deze behelst een route over de 17000 hectare land rondom de boerderij. 

Dag 3: 
Het ontbijt wordt gevolgd door een spectaculaire ochtendrit. Wie wil, rijdt vandaag op een ander paard. De lunch wordt opgevolgd door een bezoek aan het Blauwe Zwaluwen reservaat met fantastisch uitzicht over De Kaap Valley en de wilde paarden van de Kaapsehoop. 

Dag 4: 
Na het ontbijt volgt de laatste tocht langs meer panoramische routes. De tocht leidt uiteindelijk terug naar de stallen. Na terugkomst frissen wij ons op, pakken onze tassen in, lunchen en gaan daarna op weg naar onze volgende accommodatie in het Kruger National Park. De autorit naar deze locatie duurt ongeveer anderhalf uur. Na aankomst is het tijd voor het diner en vervolgens de overnachting.

Dag 5: 
We beginnen de dag vroeg met een ‘game-drive’- safaritocht – in een speciaal safarivoertuig. We rijden het National Park Kruger in, Zuid-Afrika’s beroemdste wildreservaat waar de Big Five – luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn - zijn te vinden. Natuurlijk zijn er ook kleinere wilde dieren te vinden en er zijn vogels in hun natuurlijke habitat te spotten. Ontbijt en lunch worden genoten in een van de picknickplaatsen of restaurants in het park. We keren laat in de middag terug naar het hotel voor het diner en overnachting.

Dag 6: 
We verkennen het park een beetje meer en zullen de verborgen wonderen van de bush ontdekken. Terwijl we nog steeds op de uitkijk staan voor de Big Five, zal de safaribegeleider zich concentreren op de kleine dieren en vogels en ons erop wijzen wanneer hij iets bijzonders ziet. Ontbijt en lunch zullen we opnieuw op een picknickplaats of in een restaurant in het park gebruiken. Rond zonsondergang keren wij terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: 
Een korte ochtendsafari biedt ons de kans om de bush gedag te zeggen. Voordat we naar het vliegveld worden gebracht zeggen we ook vaarwel aan onze nieuwe vrienden die we tijdens deze bijzondere paardrij- en safariweek hebben gemaakt.

 

Lees meer over deze reis in het artikel:

Zuid Afrika "Spoor naar Kruger" Hippo Revue oktober 2019

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 6n *  
01/01/2021  - 31/10/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling
€  1.513
€  1.597
€  1.513

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs  berekend op originele Zuid-Afrikaanse Rand 2021 RAD 30.250,00. Eenpersoonskamertoeslag RAD 1685 p.p

Kamertype

6n *


01/01/2021  -  31/10/2021

2 pers kamer (Twin)

1.513

1 pers kamer (Single)

1.597

Kamer op indeling

1.513


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs  berekend op originele Zuid-Afrikaanse Rand 2021 RAD 30.250,00. Eenpersoonskamertoeslag RAD 1685 p.p

Data 2021

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag, elke aankomstdag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Op aanvraag
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Let op! Afwijkende annuleringskosten: annulering vanaf 30 dagen voor aankomstdag 100% annuleringskosten!! Sluit een annuleringsverzekering af.

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten (waarvan 3 nachten in een eenvoudige "boerderij"accomodatie met gedeelde kamers en gedeeld sanitair en 3 nachten in een lodge of hotel, kamrs met eigen badkamer)
 • 4 dagen paardrijden en 3 dagen
 • Game drive,
 • Op basis van volpension dag 1 de lunch t/m dag 7 ontbijt, inclusief drankjes als koffie, thee, tafelwijn en tafelbier
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar vluchthaven Nelspruit (Kruger Mpumalanga Airport)
 • Vervoer bagage
 • Overige activiteiten volgens het programma.

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vliegen op Nelspruit)
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Eventuele transfer vanaf luchthaven Johannesburg (in plaats van binnenlandse vlucht Johannesburg-Nelspruit) ZAR 24.000,- (=ong. € 163) p.p. enkele reis (overdag)