Privé-safari te paard in Zuid-Afrika


Zin in een safari te paard in Zuid-Afrika, maar dan liever op maat gesneden? Wie voor tenminste twee personen een safari te paard voor minimaal vier dagen boekt, kan privé-begeleiding krijgen.

vanaf € 2.000

Op maat gesneden Zuid-Afrikaanse safari te paard

Zin in een safari te paard in Zuid-Afrika, maar dan liever op maat gesneden? Wie voor tenminste twee personen een safari te paard voor minimaal vier dagen boekt, kan privé-begeleiding krijgen, zodat de tochten te paard compleet op u zijn afgestemd. Deze kans wordt geboden in het Entabeni natuurreservaat in Waterberg.

Privé-safari te paard in Zuid-Afrika
In een compacte safari worden dagtochten op sterke Zuid-Afrikaanse paarden, halve dagtochten te paard en gamedrives met elkaar afgewisseld. Dagelijks wordt er vier tot zes uur paardgereden. Gemiddeld brengt u vijf uur per dag door in het zadel. Natuurlijk spot u in die tijd het fascinerende wildleven in het prachtige wildreservaat. 
Na de safari’s te paard rust u uit in een lodge of in een tentenkamp. De organisatie biedt verschillende opties voor overnachtingen aan.

Bij een onderkomen is het mogelijk op de dag van aankomst een buitenrit te maken naar het territorium van een groep buffels. Vanaf een uitkijkpunt heeft u kans met zonsondergang deze dieren te spotten als ze komen drinken. Aanbevolen om in het Zuid-Afrikaanse winterseizoen te doen.


 

Voorbeeldprogramma:
 

Dag 1: U komt aan in de lodge van uw keuze. Nadat u bent gesetteld, volgt de eerste rit te paard of een game drive. De eerste kennismaking met het wild in Zuid-Afrika is een feit. U brengt de nacht door in uw eerste accommodatie.
 

Dag 2: Een volle dagtocht te paard met een heerlijke picknick onderweg. Na een enerverende dag in het zadel, keert u terug naar de lodge en ziet dat u op tijd bent voor een game drive. Ruiters arriveren doorgaans om 15.30 uur weer bij hun onderkomen. Wie tijdens de tocht te paard voldoende wild heeft gespot en de rest van de middag liever bij het zwembad ontspant, heeft die mogelijkheid uiteraard ook.
 

Dag 3: In de morgen kunt u kiezen voor een vroege game drive. De ochtendrit te paard voert naar het volgende onderkomen van uw keuze. U arriveert tegen lunchtijd bij uw nieuwe lodge of bij de tent. Na de lunch is het tijd om op te stijgen voor een mooie middagrit. Nadien keert u terug naar uw nieuwe onderkomen.
 

Dag 4: Deze dag is perfect om te benutten voor een complete dagtocht te paard waarbij u onderweg heerlijk luncht. Via een andere, mooie route keert u terug naar uw accommodatie waar u dineert en overnacht.
 

Dag 5: Op de slotdag van deze heerlijke kleine safariweek stijgt u ’s morgens op voor een laatste tocht in het innemende Zuid-Afrika. Na een korte douche en omkleden is het alweer tijd voor het vertrek.  

Het is eveneens mogelijk een dag in het programma zonder paardrijden op te nemen. De organisatie biedt dan een volle dag uit aan met een lunch in een authentiek dorp buiten het wildreservaat. Dit kost 30 euro en is inclusief transfers en lunch.

 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 5n * 6n * 7n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.375
€  2.000
€  2.850
€  2.400
€  3.325
€  2.800
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer / tent zeer beperkt mogelijk op aanvraag. Gelieve dit in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Kamertype

5n *

6n *

7n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Diverse accomodaties - 1 pers

2.375

2.850

3.325

Diverse accommodaties

2.000

2.400

2.800


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer / tent zeer beperkt mogelijk op aanvraag. Gelieve dit in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven.

Data 2022

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke dag van aankomst is mogelijk

Praktische info

 • Ervaring:
  Alleen geschikt voor gevorderde ruiters
 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters

Inclusief

 • Aantal gekozen nachten en dagen met verblijf in lodges of een tentenkamp (minimaal 5 nachten)
 • Volpension: vanaf aankomstdag lunch t/m vertrekdag het ontbijt incl. thee en koffie
 • Standaard alcoholische en niet-alcoholische drankjes tijdens verblijf in fly-camp
 • paardrijden volgens programma, 4 tot 5 1/2 uur per dag (op vertrekdag minder)
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Gamedrives tijdens verblijf in lodges

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Johannesburg (JNB)
 • Transfer luchthaven Johannesburg € 250 p.p. retour
 • Alle drankjes tijdens het verblijf in lodges
 • Fooien
 • Extra gamedrive
 • Night drive