Western paardrijden in Zweden

vanaf € 1.060 BOEK NU


Western paardrijden in Zweden
Western paardrijden in Zweden
Western paardrijden in Zweden
sesu1.jpg
sesu2.jpg
sesu3.jpg
sesu4.jpg
sesu5.jpg
sesu6.jpg
sesu7.jpg
sesu8.jpg
sesu9.jpg
sesu10.jpg
sesu12.jpg

Voor een westernranch moet je niet de grote plas oversteken. Je kan er ook gewoon voor in Zweden terecht! De Nederlandse eigenaars beschikken er over 30 hectaren aan de voet van een gebergte en vlakbij de Klarälven-rivier.

vanaf € 1.060

Voor een westernranch moet je niet de grote plas oversteken. Je kan er ook gewoon voor in Zweden terecht! De Nederlandse eigenaars beschikken er over 30 hectaren aan de voet van een gebergte en vlakbij de Klarälven-rivier. Zweden staat niet voor niets bekend als een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kan hier, behalve paardrijden, ook fietsen, kanoën en wandelen. Fietsen, kano’s en vismateriaal zijn gratis ter beschikking.

In 2008 kreeg de ranch vorm, met een saloon, westernshop, schommelstoelen op de veranda en natuurlijk een kampvuur. Overnachten doe je in gezellige houten cabins. Die zijn voorzien van twee slaapkamers en een badkamer. Voor wie het avontuurlijker wil, is er ook de mogelijkheid om te kamperen op het domein. Eten gebeurt in de saloon.

De kudde bestaat uit goed 20 paarden van verschillende rassen: quarter, paint, tinker, haflinger, pinto en plaatselijke paarden. Ze zijn allemaal tussen 1m40 en 1m65. De paarden worden er speciaal voor getraind om zich tredzeker door de ruige natuur en de bergen te verplaatsen. De meeste paarden worden gereden met side-pull. Je rijdt met comfortabele westernzadels.

Er zijn paarden voor elk niveau beschikbaar, maar voor wie de dagtochten wil meerijden moet de drie gangen beheersen. Ervaring met de Amerikaanse rijstijl is niet noodzakelijk. De dagtochten duren 4 à 4,5 uur per dag, over gevarieerd terrein met de mooiste uitzichten. 

De Accommodatie

De ranch heeft een grote saloon met bar en restaurant keuken. In de saloon we serveren ontbijt, lunch en diner. Er is een gezellig zithoek/woonkamer met haard. Er liggen volop boeken en tijdschriften te leen en ook een kast vol met spelletjes voor binnen en buiten. Verder hebben we een toerist informatie hoekje en een western & souvenir shop.

We hebben 3 stuga’s (Zweedse houten huisjes) als slaapaccomodatie. Elke stuga heeft 2 slaapkamers met 2 bedden (stapelbed, 2-persoonsbed of 2 enkele bedden) een open kast, nachtkastje met lamp en prullebak.

Tussen de 2 slaapkamers is er een halletje (waar je binnen komt) voor je schoenen en jassen en van daaruit is ook de badkamer (met douche, toilet en wasbak) bereikbaar. Je deelt de badkamer met de personen in de andere kamer van diezelfde stuga. In totaal kunnen er 14 personen slapen..

De trails/buitenritten zijn geweldig en heel divers van naaldbomen bos tot loofbomen bos, open velden, rotspartijen, vele riviertjes en vennen en natuurlijk prachtige klimpartijen met adembenemende uitzichten en nog echte ongerepte natuur. Elk uur is weer anders! En als we geluk hebben zien we kraanvogels, een hert, eland of misschien wel een wolf of beer! 
We zullen veel stappen met af en toe een jog (langzaam drafje) en natuurlijk ook eens een galopje.
We rijden ongeveer 2 uur tot de picknickplaats en weer ongeveer 2 uur terug dus totaal rijden we  rond de 4 uur bij een dagrit. Dat is blijkt uit onze ervaring meer dan voldoende voor ruiter en paard want het is pittig rijden hier met weinig vlakke stukken en veel ruw terrein. Iedereen krijgt een eigen paard maar als men wil mag men verschillende paarden rijden.

NIET RUITERS

Ook voor de niet-ruiter hebben we mogelijkheden dus er kan een mooie combinatie gemaakt worden met stelletjes waarvan niet beide personen graag rijden maar die wel graag samen op vakantie gaan.

Hier beleef je dus óók een geweldige week vissen of een adembenemende fiets- of wandelweek. Ontdek Zweden hier te fiets, per bootje, kano of te voet en wordt ook verliefd op de ongerepte natuur, de wilde dieren en de rust die de ranch en haar omgeving je biedt!

Dus ook voor een weekje vissen, wandelen, fietsen of om op een andere manier van de Zweedse natuur te genieten, ben je op het juiste adres op onze Sun Dance Ranch. Je kunt hier een volledig verzorgde week boeken want voor de niet-ruiters hebben we het Natuur Arrangement!

NATUUR ARRANGEMENT

Wil je niet paardrijden of rijdt je partner en willen jullie toch samen op vakantie, dan is dit de perfecte combinatie: ieder doet overdag lekker zijn eigen ding en bij het avondeten kunnen jullie weer samen bijkletsen. Ook voor mensen die graag volledig verzorgd op vakantie gaan om te wandelen, vissen of wat ook is dit een heerlijke manier. Geen strak hotel maar wel de luxe van verzorgde maaltijden en een eigen kamer. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Zondag na 16.00uur aankomst op de ranch.
Gezamenlijk eten buiten rond het kampvuur. Elkaar wat leren kennen en een rondleiding.

Dag 2: 
Maandag na het ontbijt gaan we de kudde in en krijgen wat uitleg over lichaamstaal en natuurlijke omgang met paarden. We gaan aan de hand het Extreme Trailpark in en alle hindernissen verkennen. Na de lunch geven we uitgebreide informatie over het zadelen en western rijden. Daarna gaan we de hindernissen in het trailpark te paard nemen. Een mooie start om kennis te maken met je paard en de (voor vele) nieuwe rijstijl: western riding.

Dag 3: 
Dinsdag staat er een super mooie en avontuurlijke rit op het programma met vele smalle klimpaadjes en een adembenemend pad langs een rotsrivier en oude ruïne.
We gaan de 1e dagrit maken. Onderweg hebben we een mooi picknickplekje en eten de zelfgemaakte picknick die we meegenomen hebben in zadeltassen. 

Dag 4: 
Woensdag hebben we ‘s morgens een cuttingles. Dat is een technische westernrijles met aan het einde ‘spelen’ met de cuttingmachine (nepkoe aan touwtjes met afstandbediening). In de middag gaan we een bergrit maken.

Dag 5: 
Donderdag kunnen jullie uitslapen en hebben jullie een vrije dag die je zelf kunt besteden zoals je wilt. Na het avondeten rijden we een avondrit zodat we kunnen genieten van de zonsondergang en hopelijk het wild dat dan actiever wordt.

Dag 6: 
Vrijdag gaan we voor het laatst diep de bossen in. We klauteren door riviertjes en beklimmen vele bergen. We hebben picknick aan een groot meer.
De terugweg is uitdagend met een flinke klim en pittige afdaling.
's Avonds hebben we een afsluitende feestavond met BBQ, lekkere muziek en kampvuur en misschien wel wat dansen. In juli en augustus zelfs life muziek!

Dag 7: 
Zaterdag is het na het ontbijt helaas weer tijd om naar huis te gaan (voor 11.00uur). Wij wensen u een goede reis terug. 

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
01/07/2020  - 31/08/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.067
€  1.067

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs gebaseerd op de originele Zweedse Kronen SEK 11020 p.p

Data 2020

Mogelijk te boeken in de periode van 01-07 t/m 31-08, aankomstdag zondag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 10 jaar en 1.40m, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen en 6 nachten
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (inclusief drankjes bij de maaltijden als koffie, thee, melk en sap)
 • Kamer in stuga met douche en toilet, linnengoed, handdoeken
 • 5 dagen paardrijden volgens programma, 4 a 5 uur per dag
 • Nederlands en Engelstalige begeleiding
 • Gratis gebruik van kano's, visgerei, fietsen, 1 avond gebruik van jacuzzi en sauna
 • Linnengoed

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Transfer Luchthaven Oslo Gardemoen: SEK 2200 per auto enkele reis. Vliegen op Stockholm Arlanda: goede verbinding per bus/trein naar Karlstad. Transfer Karlstad SEK 1275 per auto enkele reis. Met de auto: ongeveer 1.400 km vanaf Utrecht, 1.560 km vanaf Brussel
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering