Okavango Delta-tocht te paard in Botswana

Een avontuurlijker manier om de overrompelende natuur met het rijke wildleven in de Okavango Delta van Botswana te paard te verkennen is er niet. Dit een van de ‘meest gezochte’ wildernisarrangementen van de wereld.

Botswana
Vanaf € 4591
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Onlangs tot Wereld Erfgoed gebied verklaard, is de unieke Okavango Delta in Botswana een ruiterparadijs. Het is mogelijk hier een onvergetelijk avontuurlijke trektocht te paard te maken.

De delta stroomt onder met vloedwater uit de bergen van Angola die 1200 kilometer stromen en uiteindelijk samen stromen in de Okavango rivier. Tegen de tijd dat de rivieren Botswana bereiken, verspreidt het water zich en loopt 15000 vierkante kilometer grond over voordat het verdwijnt in het Kalahari-zand om nooit de oceaan te bereiken.

In de delta vind je prachtige wilde dieren. Een derde van de overgebleven olifanten op het Afrikaanse continent woont hier. Ook komen buffels, zebra’s, giraffen en allerlei soorten antilopen voor. Zij worden gevolgd door de grote jachtdieren zoals de leeuw, het luipaard, het jachtluipaard en de wilde hond. In de Delta leeft bovendien een van de laatste gezonde groepen Afrikaanse wilde honden.

Meereizend kampement

Het lichtgewicht kampement reist met je mee. Terwijl jij te paard van plek naar plek trekt, wordt het kampement in traditionele kano’s (mokoro’s) vervoerd door leden van de lokale gemeenschap uit de delta. Zij kennen het gebied van haver tot gort. Als het water te laag staat om doorheen te kanoën, neemt een karavaan van ezels het transport over.

Topgidsen

De nadruk van deze reis ligt op de beleving, de schoonheid van Okavango en het topniveau van gidsen. De paarden en het rijden is onovertroffen, het vele wild in dit gebied is verbazingwekkend en het voedsel dat boven een houtvuur wordt bereid, is uit de kunst. De tenten zijn licht van gewicht, maar wel zo hoog dat je erin kunt staan. Ze zijn voorzien van compleet opgemaakte stretchers en emmer-douches.

Vanaf het regionale vliegveld volgt een korte transfer naar het beginpunt van de safari. Dit is eveneens het eindpunt van de tocht. Bij het ‘runderhek’wachten de paarden. De bagagae wordt op de bootjes geladen en naar het kampement vervoerd. Gasten stijgen op en rijden naar het kampement. Daarbij verken je direct de waterrijke wilde omgeving, gegarandeerd een opwindende ervaring. Vooral als je voor het eerst dichtbij olifanten rijdt.Voor de zon ondergaat arriveer je bij het kamp dat op een rustig eiland is opgezet.

Voor dit arrangement bestaat geen vooropgezet voorbeeldprogramma, want de locatie van het kampement bijvoorbeeld varieert al vanwege het waterniveau. De tocht is verder afhankelijk van de bewegingen van de wilde dieren.

Een gemiddelde dag begint met een vroege wake-up call en een licht ontbijt. De ochtend breng je in het zadel door. Samen met de gids volg je de olifantensporen en ga je op zoek naar meer wild en geniet je van de vele vogels in de omgeving. Je galoppeert over het ondergelopen land en wellicht rennen kuddes giraffen mee en zie je kuddes buffels bij het water.

Voor de lunch keer je terug naar het kamp. ’s Middags is het siësta-tijd en in de avond maak je meditatieve tochten te paard. Hoor de geluiden van de bush en het geluid van het water als je er met je paard doorheen spettert.

Het kan voorkomen dat jij en je paard wel eens willen uitrusten. Dat zijn de perfecte uurtjes om je in een bootje over de watervlakten te laten varen door een ervaren gids.

Terug op het kamp geniet je van het diner.

Deze safari is alleen geschikt voor half-gevorderde tot gevorderde ruiters met een maximumgewicht van 95 kilo.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, op basis van 8 dagen / 7 nachten

* Laagseizoen USD 4725 Eenpersoonstoeslag USD 800

* Middenseizoen USD 5565 Eenpersoonstoeslag USD 800

* Hoogseizoen USD 6265 Eenpersoonstoeslag USD 800
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Botswana

Botswana is een land waar je een perfecte paardrijvakantie kunt beleven. De Okavango Delta kent een van de grootste binnenlandse riviersystemen ter wereld. Door het veranderende waterniveau varieert het veel voorkomende wild door het jaar heen.

Opmerkelijkste is wellicht dat dit wetland-paradijs van liefst 15.000 vierkante kilometer diep in de Kalahari-woestijn ligt. Elk jaar stroomt water uit het 1000 kilometer noordelijker gelegen Angola vanaf mei de Delta van Botswana in. Dan ontstaat een natuurwonder: een lappendeken van rivieren, lagunes, eilanden en uitgestrekte watervlakten.

De Delta heeft een magnetische aantrekkingskracht op vogels en wilde dieren. Ook groeit er zeldzame flora. Dat alles bij elkaar maakt de Okavango Delta van Botswana het hele jaar door een bijzondere bestemming.

Tijdens de paardrijvakantie in Botswana leiden de gidsen je rond op kalme en ervaren paarden. Het gebied waarin je paardrijdt, bestaat uit 450.000 hectare pure wildernis waar giraffen, zebra’s en olifanten voorkomen. Voldoende rijervaring is wel belangrijk. Je moet alle gangen goed beheersen.

Ook is het mogelijk om een familie-vakantie te doen in Botswana. Je rijdt in een reservaat op goed getrainde, betrouwbare en aan de omgeving aangepaste paarden – denk aan Shires, Friezen, Afrikaanse Boerperd - , voor kinderen staan geschikte pony’s klaar.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Overnachtingen zijn verplaatsbare tentenkampen met opgemaakte bedden, met emmerdouche en toilet.
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m laatste dag ontbijt, incl. tafelwijn bij het diner
 • Incl. Verzameltransfer (bij een verblijf van 7 nachten), van en naar de luchthaven Maun, duur 45 min per rit.
 • Transport van bagage met een maximum gewicht van 15kg p.p. In waterdichte sporttas (geen koffer!) en max. afm. van 55cm x 30cm x 30cm
 • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis (luchthaven Maun)
 • Verzameltransfers vluchten 1425 US$
 • Verzameltransfers auto 600 US$
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering