Onze ruitervakanties in Zweden

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Zweden?
Zweden is een land met ruige natuur, die je tijdens een trektocht op IJslandse paarden of in een standplaatsvakantie kunt ontdekken. Het bezorgd je gegarandeerd een avontuurlijke vakantie te paard. Ook niet-ruiters hebben hier vele mogelijkheden zoals ijsvissen, sleeën met rendieren of poolhonden, overnachten in een ijshotel, het noorderlicht gaan bekijken. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Zweden.

Lees meer
Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Zweden?

Zweden is een land met ruige natuur, die je tijdens een trektocht op IJslandse paarden of in een standplaatsvakantie kunt ontdekken. Het bezorgd je gegarandeerd een avontuurlijke vakantie te paard. Ook niet-ruiters hebben hier vele mogelijkheden zoals ijsvissen, sleeën met rendieren of poolhonden, overnachten in een ijshotel, het noorderlicht gaan bekijken. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Zweden

Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Zweden?

Het is mogelijk te kiezen voor een trektocht te paard door Zweden of een standplaatsvakantie waarbij je iedere nacht op dezelfde locatie slaapt.

Tijdens de trektocht rijd je door moerasgebied, door bossen en over bergen. Het tempo waarin hangt af van het terrein. Natuurlijk zal je alle gangen van je paard ervaren. De Engelssprekende gids zorgt ervoor dat iedereen een voor hem geschikt paard krijgt. Wanneer het terrein erom vraagt, stijg je af en loop je delen naast je paard.

Elke dag leg je tussen de 10 en 25 kilometer af. Onderweg kampeer je in de vrije natuur, in een lávvu. Dat is de benaming voor de tent van de Sami, het oorspronkelijke volk uit dit gebied. Je helpt zelf mee deze tent van de Sami op te zetten. Een paard draagt alle proviand mee. De vis en het rendiervlees dat je boven het vuur zult bereiden, zit in zijn zadeltassen.

De eerste en de laatste nacht logeer je in een comfortabele kamer op de boerderij waar de reis begint en eindigt. De tweede en de derde nacht kampeer je in een lávvu. Maar als het weer zich zo gedraagt dat kamperen niet mogelijk is, wordt de route aangepast en slaap je in een berghut.

Tijdens de wintermaanden is de standplaatsvakantie mogelijk. De organisatie past het programma aan het winterweer aan. Dat betekent dat de volgorde van de activiteiten op het laatste moment kan veranderen. De accommodatie waar je overnacht bestaat uit een huisje bij de kleine paardenboerderij. Het onderkomen is voorzien van tweepersoonskamers, een gedeelde keuken en woonkamer en een badkamer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tegen een meerprijs een van de nachten in het beroemde ijshotel te spenderen, in plaats van op de boerderij. Je slaapt dan in een tweepersoons ijskamer.

De IJslanders zijn kleine, maar oersterke paarden. Ze kunnen ruiters tot 90 kilo dragen.

De organisatie stelt geen al te hoge eisen aan het niveau van rijden, maar wel dat deelnemers in goede fysieke conditie moeten verkeren.

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Zweden bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op