Onze ruitervakanties in Montenegro

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Montenegro?
Deze indrukwekkende trektocht te paard in Montenegro voert door berggebieden met gevarieerde, schitterende landschappen. Sterke Montenegrijnse bergpaarden lopen met zekere tred over de bergpaden. Een unieke avontuurlijke paardrijvakantie is verzekerd! Ontdek hieronder onze paardrijvakantie in Montenegro

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Montenegro?

Tijdens deze trektocht te paard doorkruisen we het immense berggebied Sinjajevina. We rijden over enorme hooggelegen vlaktes, over zachte bospaden, glooiende heuvels en langs juweeltjes van bergmeren. Daarbij zijn wij wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer het vereist, wordt de route aangepast.
Dagelijks leg je tussen de 25 en 35 kilometer te paard af. Je zit daarvoor 5 tot 6 uur in het zadel. Soms is het nodig af te stijgen om de paarden te leiden. Deze tocht is geschikt voor de ervaren ruiter met een goede algemene conditie.

Overnachtingen
Tijdens deze week overnacht je twee keer in een hotel. Vier overnachtingen beleef je in bergdorpen in kleine houten onderkomens met gedeeld sanitair. Eenmaal is er een overnachting in een traditionele berghut met een slaapzaal en gedeeld sanitair. Dit wilde avontuur brengt je welgemeende gastvrijheid en een grote variatie aan landschappen en vergezichten.

Sterke Montenegrijnse bergpaarden (stokmaten van 135 tot 145 cm.) lopen met zekere tred over de bergpaden. Deze paarden zijn kruisingen met Shagya Arabieren, waardoor zij iets groter en lichter gebouwd zijn dan de Bosnische paarden waar ze op lijken. De Monenegrijnse bergpaarden worden met Westernzadels gereden, maar ze zijn klassiek beleerd.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Montenegro bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op