Onze ruitervakanties in Roemenië

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Roemenië?
Een trektocht te paard of dagtochten te paard het kan allebei. Groene heuvels, bossen, velden doorsneden door glinsterende riviertjes en hier en daar een dorpje of boerderij. Technisch moeilijke beklimmingen en afdalingen worden afgewisseld met snelle galoppades in valleien en op plateaus. Dit is dus een bestemming voor avontuurlijke ruiters. Een paardrijvakantie in Roemenië heeft dus veel te bieden. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Roemenië.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Roemenië?

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Overnachtingen en eten
De overnachtingen hebben in verschillende soorten onderkomens plaats, variërend van de luxueuze accommodatie van de prins van Wales, prins Charles, die vanwege zijn roots verbonden is aan Transsylvanië, tot eenvoudiger overnachtingen bij dorpelingen. Alle onderkomens liggen op rustige locaties. Badkamers zijn soms gedeeld, soms heb je er een voor jezelf.

Voor het diner worden traditionele Roemeense en Hongaarse gerechten bereid. Wie glutenvrij of vegetarisch eet, kan dit van tevoren aangeven zodat er rekening mee kan worden gehouden. Dagelijks eten deelnemers vaak twee maal warm: bij het ontbijt en bij het avondeten.
De lunch wordt vaak tijdens de tocht in picknickvorm genoten.

De Paardrijvakanties zijn geschikt voor de ervaren ruiters. Af en toe moet er bij sommige tochten ook naast het paard worden gelopen, dus een goede basis conditie van de ruiter is ook belangrijk.

De zomermaanden juli en augustus zijn natuurlijk de beste tijden voor mensen met schoolgaande kinderen op naar Roemenië op vakantie te gaan. Wie tussen half september en half oktober kan reizen, kan de bronsttijd van de herten meemaken. Het bos staat vol met paddenstoelen en toont zich helemaal in adembenemende herfstkleuren. De maanden november en december kennen lagere temperaturen, maar het weer is doorgaans stabiel met weinig regen of sneeuw. De sneeuw begint meestal aan het einde van december te vallen.

De winter met zijn temperaturen onder het vriespunt duurt tot eind februari. In deze periode kan je de magie ervaren van paardrijden in besneeuwde bossen en velden onder helderblauwe luchten. Uiteraard is warme kleding dan essentieel om van de tochten te kunnen genieten.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Roemenië bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op