Onze ruitervakanties in Colombia

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Colombia? Dit is de ultieme vakantie te paard voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring. Hoewel het land veelal gekend is voor haar koffie en haar smaragden, biedt Columbia nog een andere nationale schat: het paardenras El Paso Fino Colombiano. Een unieke ervaring die helemaal anders is dan iedere andere paardenrit.
Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Colombia.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Colombia?

Voor zowel de ervaren ruiter als de gevorderde beginnende ruiter hebben we mogelijkheden.

Een paardrijtocht met Nederlandstalige gids doorheen het gevarieerde Colombiaanse landschap. Dit is de ultieme vakantie te paard voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring.

We reizen met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig! We verblijven in haciënda’s die niet gebouwd zijn voor het toerisme, maar die ter beschikking worden gesteld door privé-eigenaren met een hart voor paarden. Onze bagage wordt separaat vervoerd, zodat we onze paarden niet zwaar hoeven te beladen. We worden dagelijks voorzien van smakelijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Avontuur, comfort en unieke hippische ervaringen; wat kunnen we nog meer wensen?

Of we rijden naar het Colombiaans Barichara-plateau
Deze trektocht naar het Barichara-plateau voert langs oude plantages voor koffie en tabak, langs indrukwekkende rivieren en door koloniale dorpen. Colombia kent een lange koloniale geschiedenis. Deze route laat je een deel van deze Spaanse geschiedenis zien. Maar ook leer je via deze tocht de moderne Colombiaanse historie kennen. Behalve het natuurschoon, koloniale landhuizen en dorpen, doe je ook de bakermat van de Colombiaanse onafhankelijkheid aan.

De eerste en de laatste nacht zijn de overnachtingen in de hoofdstad Bogota. De stad ligt op vijf uur rijden van het vertrekpunt van de trektocht. In Bogota dineren deelnemers op eigen kosten. Tijdens de trektocht worden alle inbegrepen maaltijden gezamenlijk gebruikt. De overnachtingen hebben plaats in mooie hotelletjes in typische bergdorpjes en in historische landhuizen bij oude plantages.

De paarden waarop je deze tocht door de natuur en de geschiedenis van Colombia maakt, zijn zeer geschikt voor lange trektochten. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Gevorderde ruiters rijden op de Anglo-Arabieren en in
Engelse zadels. Halfgevorderde ruiters rijden op de kruisingen. Deze worden gezadeld met speciale endurancezadels die veel steun bieden (hoge zadelboom en steun aan de achterkant).

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Colombia bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op