10-daagse reis Colombiaans Barichara Plateau

Een avontuurlijke trektocht te paard in oostelijk Colombia laat je de routes van de voormalige Conquistadores ontdekken. De tocht begint middenin het land en leidt naar het Barichara-plateau.

Colombia
Vanaf € 2872
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden naar het Colombiaans Barichara-plateau.

Een avontuurlijke trektocht te paard in oostelijk Colombia laat je de routes van de voormalige Conquistadores ontdekken. De tocht begint middenin het land en leidt naar het Barichara-plateau. Onderweg maak je kennis met de spectaculaire natuur en de Colombiaanse geschiedenis.

De paarden waarop je rijdt hebben alle Colombiaans Criollogenen in zich. Ook de Anglo-Arabieren die endurance-wedstrijden rijden, hebben een druppeltje Criollo-bloed in zich. Daarnaast zijn er volle Colombiaans-Criollo- Anglo-Arabische kruisingen.

Deze trektocht naar het Barichara-plateau voert langs oude plantages voor koffie en tabak, langs indrukwekkende rivieren en door koloniale dorpen. Colombia kent een lange koloniale geschiedenis. Deze route laat je een deel van deze Spaanse geschiedenis zien. Maar ook leer je via deze tocht de moderne Colombiaanse historie kennen. Behalve het natuurschoon, koloniale landhuizen en dorpen, doe je ook de bakermat van de Colombiaanse onafhankelijkheid aan.

De paarden waarop je deze tocht door de natuur en de geschiedenis van Colombia maakt, zijn zeer geschikt voor lange trektochten. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Gevorderde ruiters rijden op de Anglo-Arabieren en in Engelse zadels. Halfgevorderde ruiters rijden op de kruisingen. Deze worden gezadeld met speciale endurancezadels die veel steun bieden (hoge zadelboom en steun aan de achterkant).

De eerste en de laatste nacht zijn de overnachtingen in de hoofdstad Bogota. De stad ligt op vijf uur rijden van het vertrekpunt van de trektocht. In Bogota dineren deelnemers op eigen kosten. Tijdens de trektocht worden alle inbegrepen maaltijden gezamenlijk gebruikt. De overnachtingen hebben plaats in mooie hotelletjes in typische bergdorpjes en in historische landhuizen bij oude plantages.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst in de Colombiaanse hoofdstad Bogota. Overnachting in hotel. Diner op eigen gelegenheid en eigen kosten.

Dag 2

Mooie tocht over het platteland naar de paarden. Na ongeveer vijf uur komen we aan bij ons hotel.

Dag 3

De paarden staan gezadeld en wel bij het hotel op ons te wachten. Wij beginnen aan onze trektocht en rijden eerst het bos in. Volle vegetatie en heldere waterstroompjes kenmerken het gebied. Tussen de middag komen we aan in de stad Charalá, bakermat van de Colombiaanse onafhankelijkheid. We bekijken de kathedraal en een bijzondere Arabische boom die in de stad werd geplant voor de mensen die zich hadden opgeofferd in de strijd om onafhankelijkheid in 1910. Bij zonsondergang wandelen we over de keien van de straten van Charalá. We overnachten in een hotel in de stad.

Dag 4

Rond de klok van 10.00 uur stappen we weg van onze accommodatie. We rijden naar de oevers van de majestueuze rivier Fonce. Hier volgen we het mooie pad naast het water. We rijden onder bogen van bomen door en in de verte zien we de bergen liggen. Deze zijn bedekt met suikerrietvelden en weilanden. Bij Palenque steken we de rivier via een brug over en rijden we naar de Juan Curi watervallen. Het water valt van 50 meter hoog een meertje in. Wie wil kan hier een verfrissende duik nemen. We lunchen in een lokaal restaurant. In de middag beklimmen we de berg. Boven rijden we langs de top van de waterval. We komen aan in het dorp Páramo. Hier staat een van de mooiste kerken uit de regio; het is opgetrokken uit steen uit de omgeving en hout. Overnachting en diner in een traditioneel landhuis bij een koffie- en suikerplantage. De eigenaren wonen al generaties lang in dit landhuis. Zij gaan samen met ons aan tafel.

Dag 5

We rijden verder door het gebied van koffieplantages en spectaculaire bergen. Onderweg komen we door een stadje van waaruit we richting de grote rivier Suarez rijden. Via een brede brug steken we over en aan de overkant aangekomen beginnen we aan onze afdaling. Onderweg genieten we van de spectaculaire natuur. Diepe valleien, canyons die in duizenden jaren tijd zijn ontstaan door de rivier en de rivier Chicamocha, maken diepe indruk. ’sMiddags komen we aan in de mooie stad El Palmar waar we onze accommodatie vinden.

Dag 6

Als we de Suarez opnieuw zijn overgestoken, rijden we naar een klein dorp vol van koloniale architectuur dat opvallend goed bewaard is gebleven. Vanaf deze historische plek vervolgen wij onze weg naar het plateau van Barichara. Daarvoor nemen we de oude, koninklijke weg die naar een juweeltje van koloniale architectuur leidt: de koninklijke brug. In het dorp wandelen we over mooie straten met kasseien en we zien typische parkjes en kerken. Overnachting in n prachtig landhuis net buiten de stad.

Dag 7

Vandaag staat er een geweldige rit van drie uur door een tabaksplantage op het programma. Deze rit maakt deel uit van onze tocht naar de Chicamocha Canyon, een stukje paradijs van Colombia. Imposant, majestueus en fascinerend. Dat zijn de termen die toeristen gebruiken wanneer ze deze canyon eenmaal hebben gezien. Na de lunch rijden wij ’s middags terug naar Barichara. Diner en overnachting.

Dag 8

De schat van Baricahra bestaat uit zijn mooie koloniale architectuur. Die gaan wij vandaag ontdekken. De wandeling begint op het centrale plein waar we onder meer de mooie kerk met zijn even prachtige kerkhof zien. Verder zien we het oude huis van een voormalige preseident (1876-1878) dat nu dienst doet als museum dat we kunnen bezoeken. De Capilla Santa Bárbara’ is een verbazingwekkende plek om te bezoeken. Er hebben veel culturele evenementen plaats.

Dag 9

Terugkeer naar het hotel in de hoofdstad Bogota. Diner op eigen gelegenheid en kosten.

Dag 10

De transfer naar het vliegveld betekent het einde van een geweldig avontuur.

Boekingen voor data in 2025 gemaakt vóór 31 oktober 2024 garanderen de prijs van 2024.

Europrijs berekend op originele Amerikaanse Dollar USD.

Kleine groep toeslag van toepassing bij 2-3 deelnemers van 600 USD p.p.
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar indien voldoende ervaring en onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar.

Aantal deelnemers

Min. 4 en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Colombia

Colombia is het ideale land voor ruiters die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde Latijns-Amerikaanse ervaring. Hoewel het land veelal gekend is voor haar koffie en haar smaragden, biedt Columbia nog een andere nationale schat: het paardenras El Paso Fino Colombiano. Een unieke ervaring die helemaal anders is dan iedere andere paardenrit.

We reizen met onze Creoolse paarden van de ene haciënda naar de andere. Onvergetelijke vergezichten zijn gegarandeerd aanwezig! We verblijven in haciënda’s die niet gebouwd zijn voor het toerisme, maar die ter beschikking worden gesteld door privé-eigenaren met een hart voor paarden. Onze bagage wordt separaat vervoerd, zodat we onze paarden niet zwaar hoeven te beladen. We worden dagelijks voorzien van smakelijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Avontuur, comfort en unieke hippische ervaringen; wat kunnen we nog meer wensen?

Of we rijden naar het Colombiaans Barichara-plateau
Deze trektocht naar het Barichara-plateau voert langs oude plantages voor koffie en tabak, langs indrukwekkende rivieren en door koloniale dorpen. Colombia kent een lange koloniale geschiedenis. Deze route laat je een deel van deze Spaanse geschiedenis zien. Maar ook leer je via deze tocht de moderne Colombiaanse historie kennen. Behalve het natuurschoon, koloniale landhuizen en dorpen, doe je ook de bakermat van de Colombiaanse onafhankelijkheid aan.

De eerste en de laatste nacht zijn de overnachtingen in de hoofdstad Bogota. De stad ligt op vijf uur rijden van het vertrekpunt van de trektocht. In Bogota dineren deelnemers op eigen kosten. Tijdens de trektocht worden alle inbegrepen maaltijden gezamenlijk gebruikt. De overnachtingen hebben plaats in mooie hotelletjes in typische bergdorpjes en in historische landhuizen bij oude plantages.

De paarden waarop je deze tocht door de natuur en de geschiedenis van Colombia maakt, zijn zeer geschikt voor lange trektochten. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen. Gevorderde ruiters rijden op de Anglo-Arabieren en in
Engelse zadels. Halfgevorderde ruiters rijden op de kruisingen. Deze worden gezadeld met speciale endurancezadels die veel steun bieden (hoge zadelboom en steun aan de achterkant).

Inclusief

 • 10 dagen, 9 nachten in hotels of landhuis in gedeelde tweepersoonskamers
 • Op basis van volpension vanaf dag 2 ontbijt t/m dag 10 ontbijt. Koffie, thee, sapjes, water. Excl. diner dag 1 en dag 9.
 • 5 dagen paardrijden volgens het programma, 4 a 9 uur per dag.
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Bogota
 • Transfer van de bagage tijden de trekdagen
 • Engels- en Spaanstalige gids.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar de luchthaven van Bogota
 • Het diner op dag 1 en dag 9
 • Alcoholische drankjes
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven.