Onze ruitervakanties in Hongarije

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Hongarije?
Je kunt Hongarije ontdekken door trektochten te paard. Of je kiest voor een standplaatsvakantie op een westernranch waarbij je gevarieerde stertochten maakt. Of wil je graag een huifkar vakantie doen? Hongarije kent verschillende regio’s met elk zijn eigen sfeer en kenmerken. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Hongarije zien. Alle Hongaarse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.
Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Hongarije

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Hongarije?

Hongarije is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Heuvels, bossen, meren, zachte zandpaden en uitgestrekte poesta's, een geweldig land om te paard te verkennen.

We bieden trektochten te paard aan voor de gevorderde ruiter die over een goede conditie beheerst. Waarbij je heerlijk kunt genieten van bijvoorbeeld een uitgestrekte rengalop met arabieren of hongaarse warmbloedpaarden over de poesta, maar ook kun je een trektocht maken door het Kiskunsag nationaal park in western stijl met een quarter horse.

Of wil je graag eens heel iets anders? Een huifkarvakantie in Hongarije? dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta... De tocht is ook geschikt voor niet ervaren menners. Heeft u helemaal geen ervaring dan gaat de de eerste rijdag een begeleider met u mee. Twee keer per dag komt er Duitstalige assistentie om te helpen met aan - of uitspannen. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. Op verschillende overnachtingsadressen kunnen er begeleide buitenritten geboekt worden.

De huifkar is van binnen uitgerust als een caravan. Met een zithoek die ‘s nachts in een tweepersoonsbed veranderd kan worden. Een tweepersoonsstapelbed, een compleet uitgeruste keukenhoek met tweepitsgasstel en koelkast. Elke tweede dag overnachten we bij een boerderij of een stoeterij waar douches en toiletten zijn, de andere nacht is midden in de natuur.

Op de boerderijen kookt men graag voor u de avondmaaltijd en verzorgt het ontbijt. U komt onderweg geen winkels tegen maar elke dag kunt u bij de assistent een boodschappenlijstje inleveren voor de verse levensmiddelen. Twee overnachtingen bij een boerderij met zwembad.

Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor standplaatsvakanties op een westernranch. Of je een weekendje weg wilt of een hele week op deze ranch wilt verblijven, beide is mogelijk.
De paarden voor de gasten zijn allemaal goed getraind in de Amerikaanse rijstijl. Er wordt gereden met westernzadels. Wie hierin weinig ervaring heeft, krijg voor de start de nodige uitleg. Er is bij elke groep altijd minstens één Engelstalige begeleider. In principe wordt er elke dag gereden. Je gaat zowel in de voor- als in de namiddag telkens enkele uren op pad. Over de middag is er tijd om de benen te strekken en om natuurlijk lekker te lunchen.

Overnachten doe je op de ranch zelf. De kamers liggen verspreid over het terrein, in verschillende kleinere gebouwen. Ze zijn allemaal voorzien van alle comfort en hebben airconditioning, tv en wifi. De houten gebouwen passen mooi in het landschap en ademen ook een echte ranch-sfeer uit. Om na het paardrijden volledig te kunnen ontspannen, is er ook een heuse wellness aanwezig met onder andere een jacuzzi, sauna, stoombad en de mogelijkheid voor een massage.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Hongarije bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op