Kiskusag Poesta Trektocht

Hoe lijkt het je om eens als een huzaar over de poesta te galopperen? Helemaal vrij van alles en alleen maar ruimte om voorwaarts te gaan. Op een paard dat snel èn betrouwbaar is? Niet gek toch?

Hongarije
Vanaf € 1580
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Hongarije: Ideaal land voor paardrijtrektochten

Hoe lijkt het je om eens als een huzaar over de poesta te galopperen? Helemaal vrij van alles en alleen maar ruimte om voorwaarts te gaan. Op een paard dat snel èn betrouwbaar is? Niet gek toch? Ten zuiden van Boedapest ligt een gebied met grote, open vlaktes, waar je als een vogel zo vrij voluit in rengalop kunt gaan. Op deze Kiskunsag poesta worden prachtige trektochten te paard gehouden.

De paarden waarop je rijdt zijn kruisingen tussen Hongaarse warmbloedpaarden en
Arabieren of volbloedpaarden. Je rijdt op Engelse zadels. Je rijdt tussen de 160 en 180
kilometer in zes dagen tijd, brengt gemiddeld 3,5 tot 5 uur per dag door in het zadel en het gemiddelde tempo ligt op 7,5 tot 8 kilometer per uur. Je rijdt veel in draf en in galop en natuurlijk in rengalop. Je bent niet voor niets op de poesta.

Hongarije is het land waar de huzaren oorspronkelijk vandaan komen. Deze militairen te paard reden als de beste en konden uitstekend met paarden omgaan. Die traditie heeft zijn sporen nagelaten. Dat is ook te zien in de spectaculaire paardenshows die worden gegeven.

Maar even terug naar jouw bestemming: de Kiskunag poesta in Hongarije. Hier
verken je verborgen sporen, rijd je langs herders met hun schaapskuddes en logeer je een nacht op een kasteel. Deze vakantie biedt mooie trektochten en overnachtingen in zalige accommodaties. Een mooie mix van snelle ritten en droomachtige ontspanning.

Bij de prijs inbegrepen zijn de overnachtingen, de ritten, de entree voor een paardenshow, vol pension inclusief en een drankje bij de elke maaltijd.

<b> Voorbeeld programma </b>

Dag 1:

Aankomst in waarschijnlijk de middag. Voor het diner kijken we even rond op de boerderij van onze gastvrouw Maja. We zien de paarden, bespreken het weekprogramma, ieders paardrijervaring en onze verwachtingen.

Dag 2:

Na het ontbijt verzorgen we de paarden, we zadelen ze en rijden in een ongeveer een uur naar een andere boerderij. Daar zien we een traditionele Hongaarse paardenshow waarvoor het kaartje bij de prijs is inbegrepen. Na de lunch rijden we terug naar de boerderij van Maja, de middag is vrij. Deze dag zit je het kortst in het zadel, maar lang genoeg om goed kennis te hebben gemaakt met je paard.

Dag 3:

We tuigen de paarden op en rijden in naar schatting twee uur naar een lieflijk, klein en traditioneel boerderijtje waar we lunchen of picknicken. Na de volgende etappe van twee uur komen we aan bij onze volgende overnachtingsplek Adám Tanya.

Dag 4:

Dit is onze langste trektocht. In de morgen draven we weg voor een rit van zo’n twee uur. Deze leidt naar een mooi meer waar veel wordt gevist. Op deze plek gebruiken wij de lunch of we genieten van een picknick. In de middag maken we een rit van 2,5 tot drie uur. Deze brengt ons naar het Sarlospuszta Club Hotel waar we zullen overnachten.

Dag 5:

We brengen deze dag door in Sarlospuszta. In de ochtend drijven we onze paarden aan voor een wat langere tocht van twee tot 2,5 uur. Voor de middag hebben we drie opties: we kunnen een massage nemen. We kunnen rustig aan doen (lees: lekker luieren) of we maken nog een rit. Als het in de zomer heel erg warm is, nemen we hier de halve dag rust in de middag.

Dag 6:

Een twee tot 2,5 uren durende rit staat op het programma. We stijgen op en rijden naar het Rode Kasteel. Hier krijgen we een fijne lunch waarna we de voeten weer in de beugels zetten om naar de boerderij van Maja te rijden. Dineren en overnachten doen we op het kasteel. De paarden blijven op de boerderij en wij krijgen een transfer naar het kasteel, wat ongeveer tien minuutjes in beslag neemt.

Dag 7:

Na het ontbijt gaan we naar de boerderij, zadelen de paarden en trekken erop uit. In de morgen rijden we zo’n twee uur. In de middag gaan we ook ongeveer twee uur paardrijden. Afhankelijk van het weer wordt er gepicknickt.

Dag 8:

Aai je paard nog eventjes over zijn neus, neem afscheid en stap in voor de transfer naar het vliegveld in Boedapest.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 12 jaar en ervaren, tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek).

Over Hongarije

Hongarije is rijk aan mooie natuur; heuvels, bossen, meren, zachte zandpaden en uitgestrekte poesta's. Kortom: een geweldig land om te paard te verkennen. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Hongarije zien. Alle Hongaarse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

We bieden trektochten te paard aan voor de gevorderde ruiter die over een goede conditie beheerst. Waarbij je heerlijk kunt genieten van bijvoorbeeld een uitgestrekte rengalop met arabieren of hongaarse warmbloedpaarden over de poesta, maar ook kun je een trektocht maken door het Kiskunsag nationaal park in western stijl met een quarter horse.

Of wil je graag eens heel iets anders? Een huifkarvakantie in Hongarije? dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta... De tocht is ook geschikt voor niet ervaren menners. Heeft u helemaal geen ervaring dan gaat de de eerste rijdag een begeleider met u mee. Twee keer per dag komt er Duitstalige assistentie om te helpen met aan - of uitspannen. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. Op verschillende overnachtingsadressen kunnen er begeleide buitenritten geboekt worden.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • Op basis van volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt
  • 6 dagen paardrijden (5 dagen ongeveer 4 uur per dag, 1 dag een kortere kennismakingsrit van 2 uur)
  • Bagagevervoer tijdens trektochtdagen
  • Engelstalige begeleiding van een gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis (vliegen op Budapest)
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boedapest € 60 retour p.p., aankomen in de ochtend, vertrekken in de middags
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering