Paardrijden in de Okavango Delta, Botswana


Er bestaat geen betere manier om de spectaculaire Okavango Delta te ontdekken dan vanaf een paardenrug. Ook rijd je te paard door overstroomd gebied (seizoensafhankelijk) waar je per voertuig niet zal kunnen komen.

vanaf € 4.379

Ontdek de spectaculaire  Okavango Delta te paard

Er bestaat geen betere manier om de spectaculaire Okavango Delta te ontdekken dan vanaf een paardenrug. Zo kan je dichtbij het wild komen. Ook rijd je te paard door overstroomd gebied (seizoensafhankelijk)  waar je per voertuig niet zal kunnen komen.

De organisatie beschikt over vijftig paarden. Er zijn volbloeden, Namibische Hanoveranen, Kalahari-Arabische kruisingen en Percherons. De stokmaten variëren van 140 tot 180 centimeter. Voor iedere ruiter zal er een goed maatje zijn te vinden. Er zijn zowel Engelse als Westernzadels aanwezig. Paardrijden in de Okavango Delta in Botswana is zowel opwindend als ontspannend. Op goed verzorgde, idem getrainde en welgemanierde paarden maak je schitterende tochten door een spectaculair landschap. 
Het tempo van de ritten variëert van snel en opwindend met giraffen meegalopperen tot heel stilletjes in de buurt van groter wild zoals buffels en olifanten stappen. De paarden – allemaal ruinen - hebben natuurlijk een verfijnde gehoor. Let op hun oren om zelf te kunnen zien waar het wild zich begeeft.
De paarden worden goed verzorgd. Iedere ruiter rijdt tijdens de vakantie op twee of drie verschillende paarden. Zo krijgen de paarden voldoende tijd om tussen twee ritten goed uit te rusten.  


De ervaren gidsen zitten vol verhalen over het voortdurende veranderende landschap, de bomen en de planten die er groeien en ze beschikken over de kunst het best gecamoufleerde wild in beeld te krijgen.
Om veilige en plezierige tochten te maken, moeten ruiters fit zijn en zelfverzekerd rijden in alle gangen. De dagen in het zadel kunnen lang zijn.

Verblijf
Tijdens deze vakantie verblijf je in een tentenkamp. Dat bestaat uit acht grote en luchtige tenten die opgaan in de omringende natuur. Ze zorgen voor een luxueus en tegelijkertijd authentiek bush-onderkomen waar je goed kunt ontspannen. Elke tent is opgezet op zijn eigen, grote en hoge platform. Vanaf elke plek heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.
Zoals een hotel een bruidssuite heft, heeft dit basiskamp een spiksplinternieuwe bruidstent. Deze kent een extra deck waar je privé kunt dineren. Ook is er een dubbel bad van waaruit je zicht hebt op de (water-)vlakte.


Niet-ruiters
Op deze avontuurlijke vakantie kan je gemakkelijk niet-ruiters meenemen. De organisatie kan gemakkelijk andere activiteiten voor hen organiseren waarmee zij de omgeving ook goed leren kennen. Denk aan safaritochten in het safarivoertuig, boottochten en vissen. De organisatie heeft toestemming om op vele plekken te vissen. Ook kunnen zij helikoptervluchten maken.     

Voorbeeld dagprogramma 8 dagen / 7 nachten:

Arrangementen mogelijk vanaf min. 3 nachten

Dag 1: 
Transfer naar een klein vliegtuigje dat je naar het basiskamp vliegt. Deze vlucht duurt ongeveer 30 minuten. Zo zie je de Okavango vallei waarin je gaat paardrijden al in vogelvlucht. Een safarivoertuig wacht op de landingsbaan en maakt direct een kleine safaritocht van zo’n drie kwartier of er volgt een opwindende boottocht. Dit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Zo kom je aan op het basiskamp. Welkomstdrankje en kennismaking met het personeel. Installatie in de tent. ’s Middags volgt een bespreking met de gids. Daarna volgt de eerste buitenrit. Deze avondrit wordt gemaakt in een rustig tempo. Zo ben je volop in de gelegenheid te genieten van de prachtige zonsondergang. (Wie een late vlucht heeft, mist de avondrit.)

Dag 2: 
De ‘tentdames’ wekken je met een kopje koffie of thee op bed, waarna je aan het ontbijt gaat rond het kampvuurtje voor je aan de eerste lange tocht te paard begint. Het personeel maakt voor iedere ruiter de beste match. De ritten hangen af van het seizoen. In het droge seizoen zal je ’s morgens galopperen op de drooggevallen vlakten. In het natte seizoen wordt het zwemmen in het opgekomen water. Of je rijdt door de velden met hoog gras om wild zoals giraffen, zebra’s, olifanten, buffels en antilopen waar te nemen. Hartige lunch vergezeld met een glaasje wijn om je aan te moedigen een middagdutje te doen voor de thee wordt geserveerd en voor de avondrit in de bush.

Dag 3: 
Na het ochtendritueel met koffie op bed en ontbijt bij het kampvuur, ben je helemaal klaar om weer op te stijgen. De rit van deze dag voert in een compleet andere richting dan de vorige dag. Je krijgt opnieuw de kans wild te spotten. Omdat paard en ruiter nu aan elkaar gewend zijn en je ook aan het tempo van het wild gewend bent geraakt, zal het tempo wat worden versneld. Zo kan je in het tempo van bijvoorbeeld zebra’s en giraffen meerijden. Na de lunch is het water op het basiskamp de ideale plek om wat af te koelen. Het zwembad is ook populair bij bavianen-families van wie de baby’s doorgaans allerschattigst zijn om te zien. Na de cake in de middag kan je de avondrit ruilen voor vissen vanaf de boot of vanaf de oever. Of maak een safaritocht in een jeep. Ook leuk voor de niet-ruiters die mee zijn.

Dag 4: 
De tocht voert door compleet ander land. Bossages speciaal gras en vijgenbomen groeien hier. Het tempo verhoogt als de tocht over de overstroomde vlakten voert. Daarbij zullen de groepen bavianen worden gestoord. Na terugkeer o het basiskamp is het mogelijk een helikoptervlucht te maken. Zo is het mogelijk ook de werkelijk ontoegankelijke gebieden te zien. Ook biedt de vlucht spectaculaire fotomomenten. De dag eindigt met een nachtelijk rit in een voertuig met groot licht. Daarbij worden de families van hyena’s vaal gezien. Met wat geluk zie je ook het luipaard of de leeuw die we eerder te paard hadden vermeden. Vanuit het voertuig kan het wild rustig worden bekeken. 

Dag 5: 
De dagtocht voert dieper de delta in. Je rijdt naar hoeken waar geen voertuig kan komen. De paarden kunnen dan nog dichter bij het wild komen. Je steekt de eilanden met hoge palmen over en hebt een overweldigend uitzicht over het deltagebied. Ruiters hebben hun niet-rijdende reisgenoten wellicht vergezeld op een wandeling, autorit of boottocht, maar alle gasten zullen zich verenigen bij het champagne-ontbijt onder een authentieke baobab-boom waar verhalen worden uitgewisseld. Na theetijd volgt een rustige zonsondergangsrit. Die komt ook langs een mooie boomhut van de organisator. Je mag hierin overnachten als je wilt. En durft.  De gids blijft erbij. 

Dag 6: 
Ervan uitgaande dat je de kans om in een boomtop te overnachten met beide handen hebt aangegrepen, ontwaak je dus onder de Afrikaanse ochtendhemel. Een voertuig brengt je terug naar het basiskamp waar je je kunt omkleden voor je naar nieuw terrein rijdt. De meeste dieren uit de Big Five zal je in de afgelopen dagen hebben gezien en ze worden een opwindend, dagelijks terugkerend fenomeen. Neem tijdens het bush-ontbijt en –lunch de omgeving diep in je op: hoor de geluiden en neem de beelden goed in je op. ’s Middags is er tijd om bij te kleuren aan het meer. In de avond kan je een safaritocht maken in een voertuig met groot licht. Wellicht word je getuige van een stukje leeuwenjacht of zie je een hynea-familie. Laatste overnachting in de boomhut.

Dag 7: 
De ontdekking van de diepere overstroomde vlakten staat centraal. Vergeet je camera niet om mooie foto’s te maken van de prachtige waterlelies en de reflecties van de bomen en je paard in het water. Veel van de paarden vinden het zalig om de lelies op te eten als ze door het water waden. Sommigen zwemmen. Op deze plek heb je de kans Kaapse buffels te zien. Zij staan soms in grote getale – houd rekening met tweeduizend – aan het water. Het is een kwestie van sluipen als je in hun buurt bent. De eilanden vormen je dekking. Tijdens de lunch bekijk je je schitterende foto’s . ’s Avonds kan je er met het safari-voertuig op uit trekken, gaan vissen of een laatste avondrit te paard maken. Het diner zal memorabel zijn met wellicht nog een verrassing in petto…

Dag 8: 
De laatste ochtend op het basiskamp begint zoals je gewend bent, met koffie of thee op bed. Na het ontbijt zal je nog eenmaal met veel plezier opstijgen voor de allerlaatste rit te paard. Deze blijft in de buurt van het basiskamp, maar je zult door het water spetteren op de weidse open vlakten  waar je nog geniet van de het wild. Het rijtempo zal expres hoog liggen om het meeste uit deze laatste rit te halen. Wees erop voorbereid dat je nat wordt als je tijdens deze rit diepere wateren inrijdt waar je heel veel vogelsoorten zult zien. Via een mooi pad met aan weerszijden hoge bomen keer je terug naar het basiskamp. Dan is de tijd om afscheid van je paard te nemen aangebroken. Er is nog voldoende tijd om te douchen, om te kleden en in te pakken. Dan word je teruggebracht naar de air-strip waar je aan kwam om terug te vliegen naar de bewoonde wereld. )Wie een vroege vlucht heeft, zal de paardrijtocht moeten missen.)   

            

 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 31/03/2023
Tent op indeling
€  4.379
01/04/2023  - 14/06/2023
Tent op indeling
€  5.704
15/06/2023  - 14/10/2023
Tent op indeling
€  6.990
Boek nu
15/10/2023  - 30/11/2023
Tent op indeling
€  5.704
Boek nu
01/12/2023  - 31/12/2023
Tent op indeling
€  4.379
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Wilt u korter of langer verblijven op deze locatie. Dat kan, stuur ons een mail en vraag om een vrijblijvende offerte.

Europrijs berekend op originele Britse pond:
*01-01 t/m 31-03 en 01-12 t/m 31-12 GBP 545 p.p.p.n
*01-04 t/m 14-06 en 15-10 t/m 30-11 GBP 710 p.p.p.n
*15-06 t/m 14-10 GBP 870 p.p.p.n

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  31/03/2023

Tent op indeling

4.379

01/04/2023  -  14/06/2023

Tent op indeling

5.704

15/06/2023  -  14/10/2023

Tent op indeling

6.990

15/10/2023  -  30/11/2023

Tent op indeling

5.704

01/12/2023  -  31/12/2023

Tent op indeling

4.379


(*) Alle prijzen per persoon

Wilt u korter of langer verblijven op deze locatie. Dat kan, stuur ons een mail en vraag om een vrijblijvende offerte.

Europrijs berekend op originele Britse pond:
*01-01 t/m 31-03 en 01-12 t/m 31-12 GBP 545 p.p.p.n
*01-04 t/m 14-06 en 15-10 t/m 30-11 GBP 710 p.p.p.n
*15-06 t/m 14-10 GBP 870 p.p.p.n

Data 2023

Mogelijk te boeken het gehele jaar door op aanvraag. Elke dag van aankomst is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Vanaf 95 kg op aanvraag.

Inclusief

 • Het gekozen aantal dagen en nachten (bij een min. van 3 nachten) op indeling in tenten
 • Op basis van volpension vanaf dag van aankomst t/m dag van vertrek, incl geserveerde drankjes
 • Paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding
 • Overige activiteiten omschreven in het programma
 • 14% VAT

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer met charter vlucht van maun / kasana naar het kamp. Van Maun naar het tentenkamp GBP 255 p.p enkele reis, Van Kasana naar het tentenkamp GBP 355 p.p enkele reis. Ter plaatse te betalen.
 • Fooien
 • Overige drankjes
 • Visa
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering