Woestijn- én Delta trektocht te paard in Botswana

De Woestijn- en Delta-safaritrektocht te paard is een trektocht in Botswana waarbij je Botswana’s twee meest fascinerende gebieden ontdekt. Op getrainde paarden rijd je door het Delta-gebied en de Kalahari-woestijn

Botswana
Vanaf € 6959
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Botswana staat bekend om de fascinerende Okavango Delta, het landschap dat elk jaar verandert van uitgestrekte grasvlakten tot grote watervlakten en weer terugverandert in grasvlakten. Daarnaast bevindt zich nog zo’n boeiend gebied in het land. Dat is de Kalahari-woestijn. Het is mogelijk deze landschappen om beurten te verkennen, maar dit paardrij-arrangement combineert het mooiste van wat Botswana heeft te bieden: de Delta en de woestijn.

Er staan bijvoorbeeld Apaloosa’s, volbloeden en Friezen, allen gewend aan de Afrikaanse omgeving, klaar om met jou op ontdekkingstocht te gaan. Voor wie een ultieme paardrijvakantie wil beleven is dit een uitgelezen kans.

Vaste dagprogramma’s bestaan niet voor de Woestijn- en Delta-tocht. De locatie van de kampementen hangen af van het waterniveau, de routes van het wild en de lengte van de safari. Hoe langer de safari, hoe waarschijnlijker het is dat het kampement zich verplaatst. De locaties zijn gegarandeerd buitengewoon. In de delta bevinden zich volop schaduwrijke eilandjes.

Voorbeelddag

Hoewel een programma ontbreekt, is wel vast te stellen dat je in de ochtend vroeg wordt gewekt en bij zonsopgang een licht ontbijtje rond het kampvuur krijgt. De ochtend breng je in het zadel door. Samen met de gids volg je de olifantensporen en ga je op zoek naar meer wild en geniet je van de vele vogels in de omgeving. Je galoppeert over het ondergelopen land en wellicht rennen kuddes giraffen mee en zie je kuddes buffels bij het water.

Voor de lunch keer je terug naar het kamp. ’s Middags is het siësta-tijd en in de avond maak je meditatieve tochten te paard. Hoor de geluiden van de bush en het geluid van het water als je er met je paard doorheen spettert.

Terug op het kamp geniet je van het diner.

Bij tijd en wijle zullen ruiters en paarden willen uitrusten. Die tijd is perfect voor een rustig tochtje in een mokoro; een soort punter, waarbij het lage bootje met een lange stok vooruit wordt gepunterd door de glinsterende lagunes en waterwegen vol met waterlelies.

Overnachtingen

Afhankelijk van de tijd van het jaar breng je tijdens deze trektochtsafari te paard vijf nachten door in de Kalahari en drie nachten in de Okavango. Dit is het geval van januari tot halverwege april. Vanaf half april tot november gaat het om vijf overnachtingen in Okavango en drie nachten in Kalahari.

Je overnacht in uiterst comfortabele tenten en in zogenaamde ‘fly camps’ waarvoor lichtgewicht tenten worden opgezet.

Dit arrangement is alleen geschikt voor ervaren ruiters.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar, op basis van 9 dagen / 8 nachten

* Laagseizoen USD 6920 Eenpersoonstoeslag USD 575

* Middenseizoen USD 7790 Eenpersoonstoeslag USD 1775

* Hoogseizoen USD 8635 Eenpersoonstoeslag USD 1895
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Botswana

Botswana is een land waar je een perfecte paardrijvakantie kunt beleven. De Okavango Delta kent een van de grootste binnenlandse riviersystemen ter wereld. Door het veranderende waterniveau varieert het veel voorkomende wild door het jaar heen.

Opmerkelijkste is wellicht dat dit wetland-paradijs van liefst 15.000 vierkante kilometer diep in de Kalahari-woestijn ligt. Elk jaar stroomt water uit het 1000 kilometer noordelijker gelegen Angola vanaf mei de Delta van Botswana in. Dan ontstaat een natuurwonder: een lappendeken van rivieren, lagunes, eilanden en uitgestrekte watervlakten.

De Delta heeft een magnetische aantrekkingskracht op vogels en wilde dieren. Ook groeit er zeldzame flora. Dat alles bij elkaar maakt de Okavango Delta van Botswana het hele jaar door een bijzondere bestemming.

Tijdens de paardrijvakantie in Botswana leiden de gidsen je rond op kalme en ervaren paarden. Het gebied waarin je paardrijdt, bestaat uit 450.000 hectare pure wildernis waar giraffen, zebra’s en olifanten voorkomen. Voldoende rijervaring is wel belangrijk. Je moet alle gangen goed beheersen.

Ook is het mogelijk om een familie-vakantie te doen in Botswana. Je rijdt in een reservaat op goed getrainde, betrouwbare en aan de omgeving aangepaste paarden – denk aan Shires, Friezen, Afrikaanse Boerperd - , voor kinderen staan geschikte pony’s klaar.

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten
 • Overnachtingen zijn verplaatsbare tentenkampen met opgemaakte bedden, met emmerdouche en toilet.
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m laatste dag ontbijt, incl. tafelwijn bij het diner
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Maun, duur 45 min per rit.
 • Transport van bagage met een maximum gewicht van 15kg p.p. In waterdichte sporttas (geen koffer!) en max. afm. van 55cm x 30cm x 30cm
 • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis (luchthaven Maun)
 • Verzameltransfers vluchten 1425 US$
 • Verzameltransfers auto 600 US$
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering