Paardrijden op Deense Waddeneilanden


De Deense Waddeneilanden zijn in 2014 toegevoegd aan het Werelderfgoed Waddenzee. Het eiland Romo, dat nog groeit, kent vele natuurgebieden en een ongelooflijk breed strand. Zie je jezelf al paardrijden op dit vrije strand?

vanaf € 1.273

Zin om eens te paard eens goed uit te waaien? Ga paardrijden op de Deense Waddeneilanden. De natuur op deze kleine eilanden is groots. Gezonde luchten, ongelooflijk brede zandstranden, spiegelende zee en een zalige rust vormen de ideale omgeving voor lange tochten te paard. In deze standplaatsvakantie verken je de eilanden Romo en Mando. Bovendien maak je een dagtocht naar de zandplaat Koresand waar honderden zeehonden je rustig bestuderen wanneer je op je IJslander voorbij tölt.

De overnachtingen hebben plaats in het hotel waar de stallen zijn. Dit hotel is een grootschalig complex waar ook vele niet-ruiters overnachten. Een binnenbak is aanwezig voor een demonstratie tölten en waar het restaurant zich bevindt. Ook is er een zwembad, een stoombad, een biljartkamer en een speeltuin. 

De tochten wisselen dagelijks in aantal ruiters, aangezien hier ook dagritten geboekt kunnen worden, je word begeleid door een gids. Na het paardrijden kun je zelf nog een invulling geven aan je dag. Als je graag met andere ruiters zou willen dineren is dat natuurlijk mogelijk indien je dit ter plaatse zelf met de mederuiters bespreekt.

De Deense Waddeneilanden zijn in 2014 toegevoegd aan het Werelderfgoed Waddenzee. Het eiland Romo, dat nog groeit, kent vele natuurgebieden en een ongelooflijk breed strand. Zie je jezelf al paardrijden op dit vrije strand? Daarnaast zijn er dagtochten gepland op het kleinere Deense Waddeneiland Mando met zo’n 37 eilandbewoners en naar de zeehondenzandplaat Koresand.

Voorbeeldprogramma: 

Dag 1 
Aankomst op zaterdag. Diner op eigen gelegenheid en aansluitend een filmvertoning over het IJslandse paard.

Dag 2
Demonstratie tölten in de binnenbak. In de middag zadelen we de paarden en rijden we door de Vraby plantage naar het Sonderstrand. Onderweg zien we misschien herten grazen. Wij rijden over de prachtige heide over het glooiende gebied voor we het strand bereiken. Op het strand nemen we een pauze en genieten we van de natuur. 

Dag 3 
Voor vandaag staat een gezellige rit van twee uur naar Kirkeby plantage op de planning. Kronkelpaden door het bos verrassen ons voordat we Kirkeby plantage bereiken. Daar eenmaal aangekomen genieten we van dit uitzonderlijke natuurgebied en rijden over de heide naar het hoogste punt van Romo.

Dag 4 
Op naar Havsand. Deze tocht waarbij we drie uur onderweg zijn, voert eerst richting zee waarna we de kustlijn volgen naar Bananoen. Hier nemen we een korte pauze. Als we verder rijden kunnen we het volgende andere Waddeneiland zien: Sylt. We rijden langs strandsurfers en gaan de duinen in. Via het bos keren we terug.

Dag 5 
Vandaag maken we een dagtrip naar Mando. We pakken in en rijden in de auto, paarden in de trailer, naar een plek waar we bij eb, te paard kunnen oversteken naar Mando. We komen aan op het noordelijke deel van het kleine eiland en verkennen het hele eiland. Via het dorp rijden we naar het zuiden, volgen de dijk en keren over het ‘Laagtijpad’ weer terug. We zijn acht uur onderweg.

Dag 6 
Koresand is een grote zandplaat langs de kust. De plaat leent zich perfect voor prachtige paardrijritten, maar alleen wanneer het eb is. Met vloed loopt de zandplaat compleet onder. Wij hebben gisteravond besproken op welk tijdstip we wegrijden. We rijden over de dijk de zandbank op die 24 vierkante kilometer groot is. Hier zie je het zand drijven , we zien honderden zeehonden en duizenden vogels, watergaten en geen auto’s of toeristen. Dit is wat je met recht een plezierige dagtocht noemt. We zijn zeven mooie uren onderweg geweest.

Dag 7 
Na het ontbijt stijgen we op voor een halve dagtocht van zo’n vijf uur. We nemen onze eigen lunch mee die we onderweg opeten. We rijden door de mooie Vraby Plantage richting zee waar we de kustlijn volgen. Bij Lakolk Strandby genieten wij van onze lunch die we hebben meegebracht. Daarna rijden we weer landinwaarts, door velden en over de Smafolksbej naar de Kirkeby plantage met zijn mooie naaldbomen. We rijden over kronkelpaden door het bos en over de heide. Dit is het laatste deel van deze charmante paardrijvakantie.

Dag 8 
Ontbijt en check-uittijd

 

Lees meer over deze reis in het artikel:

Denemarken Ijslanders LRV Magazine december 2019

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
03/07/2021  - 04/09/2021
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling
€  1.273
€  1.273

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele deense kronen, in 2021 DKK 9492 p.p

Kamertype

7n *


03/07/2021  -  04/09/2021

2 pers kamer (Twin)

1.273

Kamer op indeling

1.273


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele deense kronen, in 2021 DKK 9492 p.p

Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode van 03-07 t/m 04-09, op aanvraag. Aankomstdag is de zaterdag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 110 kg
 • Reisafstand met auto:
  Utrecht 673 km, Brussel 825 km
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 25 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten in het grootschalige hotelcomplex in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van halfpension op dag van aankomst diner t/m ontbijt dag 8, koffie thee en andere alcoholvrije drankjes, lunch tijdens dagtocht
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma 2 tot 5 uur per dag
 • Gebruik van zwembad en jacuzzi in ons hotel
 • Engelstalige gids tijdens de tochten

Exclusief

 • Heen- en terugreis (ook goed bereikbaar met openbaar vervoer, voor vragen hierover kunt u bij ons terecht)
 • Alcoholische drankjes
 • Verzameltransfer vanaf Havneby Haven € 10 p.p enkele reis
 • Of verzameltransfer vanaf station skærbæk € 40 p.p / € 27 p.p bij 2 personen / € 20 p.p bij 3 personen enkele reis
 • Of vanaf vliegveld Billund € 42 p.p bij een groep van 6 personen enkele reis.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering