Weekend paardrijden in Denemarken

Wie op vakantie gaat naar Denemarken kan een mooi weekend paardrijden meepakken op het kleinste Waddeneiland dat voor de Deense kust ligt. Het gaat om het Waddeneiland Mandø met 37 inwoners. Het eiland is bereikbaar bij eb.

Denemarken
Vanaf € 737
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wie op vakantie gaat naar Denemarken kan een mooi weekend paardrijden meepakken op het kleinste Waddeneiland dat voor de Deense kust ligt. Het gaat om het Waddeneiland Mando met 37 inwoners. Het eiland is bereikbaar bij eb, als het lange pad naar Mando droogvalt. De weekendtocht te paard begint vrijdag vanaf het vasteland. 

Op stal staan IJslandse paarden. Met hen rijd je naar het eiland toe en verken je het wad. Voor iedere ruiter is een geschikte IJslander te vinden. 

Op IJslanders rijd je naar het Waddeneiland Mando met een oppervlak van 7,6 vierkante kilometer. De eilandbewoners zijn agrariërs en ze leven ook van toerisme. Het verbazingwekkende eiland kent planten die alleen op Mando zijn te vinden. Verder wordt de omgeving gekenmerkt door een unieke rust. Het geluid dat hier overwegend klinkt, is het geluid van de zee en de wind.

Koresand is een voorbeeld van een groeiende zandbank die zich waarschijnlijk gaat ontwikkelen tot een eiland met duinen. Bij hoogtij is Koresand een eiland, maar bij laagtij vormt het een geheel met Mando.

Accomodaties:
Op de dag van aankomst verblijf je in een grootschalig hotelcomplex, in een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Het diner bij aankomst is op eigen gelegenheid. 
De overige nachtenverblijf je in een eenvoudig pension, met meerpersoonskamers en gezamelijke sanitair.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst is op donderdag, in het einde van de middag met aansluitend een diner op eigen gelegenheid

Dag 2

Samenkomst in de stallen. Na de koffie en cake is het tijd de paarden klaar te maken voor de tocht. We rijden vanuit de stal eerst richting de Waddenzee. Daar zoeken we het lange pad dat naar Mando leidt. Bij eb steken we over, we komen aan op het eiland. ’s Avonds plannen we de tocht voor morgen die naar Koresand gaat.

Dag 3

Na de voorbereiding van de uitgebreide tocht die voor deze dag is gemaakt, gaan we hem maken. Vanuit onze accommodatie maken we een ritje door het dorp, rijden we over de dijk en voelen we ons zo vrij als vogels op de zandbank van 24 kilometer lang. Mooie plaats om de tölt van de IJslanders te ervaren en een geweldige galop te maken. We zien honderden zeehonden op de zandbank, we zien drijvend zand en waterholen. Deze omgeving heeft zijn specifieke natuur. In de wijde omgeving geen auto of een toerist te bekennen. Dit is een geweldig gebied om paard te rijden. We kunnen drie uur op Koresand rijden voordat het door vloed wordt afgekoppeld van Mando. ’s Avonds kijken we terug op een prachtige dagtocht met de IJslanders.

Dag 4

De eerste activiteit bestaat uit ontbijt en het voeren van de paarden. Daarna zadelen we en stijgen we op. De rit voert terug naar het vaste land. Heerlijk uitgewaaid komen we aan in de stallen. Een zalig weekendje zit in ons geheugen. Indien je vandaag naar huis gaat met het vliegtuig, dan is een avondvlucht een mogelijkheid.

Europrijs berekend op originele Deense Kronen (DKK) 5495 p.p
Gewicht

max. 95 kg (meer op aanvraag)

Aantal deelnemers

min. 2 ruiters en max. 25 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Denemarken

De natuur op de Deense Waddeneilanden is groots. Gezonde luchten, ongelooflijk brede zandstranden, spiegelende zee en een zalige rust vormen de ideale omgeving voor lange tochten te paard. De Deense Waddeneilanden zijn in 2014 toegevoegd aan het Werelderfgoed Waddenzee. Het eiland Romo, dat nog groeit, kent vele natuurgebieden en een ongelooflijk breed strand. In deze standplaatsvakantie verken je de eilanden Romo en Mando.

Inclusief

 • 4 dagen, 3 nachten
 • Waarvan 1 nacht in grootschalig hotelcomplex in tweepersoonskamer, en twee nachten op het mando-eiland met verblijf in meerpersoonskamers en gedeelde douche/wc
 • Op basis van volpension op dag van aankomst diner t/m ontbijt dag 4, koffie thee en sap
 • 3 dagen paardrijden volgens het programma waarvan 2-4 uur in het zadel
 • Gebruik van zwembad, jacuzzi bij het hotel
 • Begeleiding van engelstalige gids tijdens de tochten
 • Verzameltransfer vanaf Havneby Haven

Exclusief

 • Heen- en terugreis (ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, voor vragen hierover kan je bij ons terecht)
 • Frisdrank en Alcoholische drankjes
 • Verzameltransfer vanaf Niebull (50 - 95 EUR p.p. enkele reis)
 • Verzameltransfer vanaf station Skærbæk 50 EUR p.p. enkele reis (2-4 personen 30 EUR)
 • Verzameltransfer vliegveld Billund (DKK 695 - 995 p.p enkele reis ong. 96 - 137 EUR)
 • Individuele transfer vanaf vliegveld Billund (DKK 1500 p.p. enkele reis ong. 207 EUR)
 • Transfer op vrijdag (indien je geen eigen vervoer hebt) 150 DKK extra p.p
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering