Korte trips te paard in Vercors

Zin om er even kort tussenuit te zijn om in een inspirerende omgeving te gaan paardrijden? In de Franse alpenstreek Vercors kan je kiezen voor een mini-trektocht te paard van twee, drie of vier dagen.

Frankrijk
Vanaf € 380
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Zin om er even kort tussenuit te zijn om in een inspirerende omgeving te gaan paardrijden? In de Franse alpenstreek Vercors kan je kiezen voor een mini-trektocht te paard van twee, drie of vier dagen. Deze tochten worden in een deel van het voor- en najaar aangeboden. Vercors is dan op zijn top van zijn natuurlijke kleurenpracht.

Paardrijden in de bossen en bergen van Vercors

De lente en de herfst zijn misschien wel de mooiste seizoenen om in Vercors te gaan paardrijden. Ontdek in het voorjaar de bloeiende bloemen, de bloemen in het midden van de velden op het Plateau de Font d’Urle. Of geniet van de herfstkleuren en de zachte temperaturen van de maanden september en oktober. De kans op een ontmoeting met marmotten die de streek bewonen is aan het einde van de lente aanwezig. Of laat je in de diepe kom van een vallei verrassen door steenschapen.

De groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers, een gids en een assistent.

Eten

Alle maaltijden worden bereid in de keuken van het ruitercentrum. De picknick tussen de middag nemen we mee in de zadeltassen.

De picknick bestaat uit verschillende soorten salade, charcuterie of koud vlees, kaas en fruit. Het ontbijt en het avondeten wordt vervoerd door de assistent.

Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, vruchtensap, jam, cereales en brood.

Het avondeten bestaat in het algemeen uit een voorafje, een warme maaltijd, een kaasplankje en een dessert. Het is mogelijk individuele dieetwensen door te geven. Alle speciale dieetwensen moeten worden aangetoond met een medisch document.

Overnachting

Tijdens deze trip overnacht je in eenvoudige onderkomens: een gite op een slaapzaal voorzien van bedden, lakens en dekens en sanitaire voorzieningen. Ook logeer je in een berghut in comfortabele kamers. De berghut is ook voorzien van sanitair. En je overnacht in een onderkomen op de top van de berg waar je kleine slaapzaaltjes en sanitaire voorzieningen vindt.

Het is noodzakelijk een slaapzak mee te nemen en een zaklantaarn kan eigenlijk ook niet ontbreken. Om het comfort wat te verhogen kan je een klein schuimmatrasje meenemen, zo wordt aanbevolen door de organisatie. Voor koukleumen wordt ook aangeraden een klein pooldekentje mee te nemen voor de koude nachten.

Telefoonbereik

Houd er rekening mee dat het telefoonbereik tijdens deze kleine trektocht niet optimaal is. Sterker, in het dorp Lente waar je ook komt, is geen mobiel bereik. Mobiel bellen en gebeld worden is er niet bij. Maar het bereik is weer totaal geen probleem in La Chapelle en Vercors waar je eveneens komt. Wie in geval van nood contact wil met een ruiter, kan direct contact opnemen met het paardrijcentrum. Dat zorgt ervoor dat ruiter en familie met elkaar in contact komen.

Franse gidsen die ook Engels spreken begeleiden de tochten.

Voorbeeldprogramma's

Tweedagentocht

Dag 4

Van Col du Rousset rijden we vandaag terug naar het beginpunt. Via zachte bospaden rijden we eerst richting de Col de Saint Alexis. Door het bos en over bergweiden gaat de tocht verder naar Col du Soulier. Vanaf dit punt maak je aan afdaling via de piste Combe Libouse naar het ruitercentrum. Je hebt vijf uur in het zadel gezeten als je tegen 17.00 uur aankomt bij het centrum.

De organisatie kan de tochten altijd aanpassen als het weer of het rijniveau van de ruiters dat vereist.

Dag 1

Ruiters verzamelen om 9 uur waar de tocht bij een kop koffie wordt besproken. Kennismaking met de paarden en het materiaal waarmee je gaat paardrijden en dan vertrek je! Over de oude route van Loscene steek je een grote bergvlakte over. Je picknickt op een boerderij en ’s middags rijd je het bos in. De tocht voert naar het dorp Lente dat middenin het bos ligt. Na zo’n vijf uur paardrijden kom je rond 17.00 uur aan in Lente.

Dag 2

Je verlaat het wonderlijke dorp Lente via de piste van Brudour. Je rijdt het plateau over en daalt daarna af naar het dorp Vassieux en Vercors via de grote veedrijf-route van Vercors. Picknick op een open plek in het bos van het kleine Sagna. De route die wij daarna volgen brengt ons terug naar het beginpunt wat tevens het einde van de trektocht is. Rond 17.00 uur arriveer je hier.

Driedagentocht

Dag 1

Ruiters verzamelen om 9 uur waar de tocht bij een kop koffie wordt besproken. Kennismaking met de paarden en het materiaal waarmee je gaat paardrijden en dan vertrek je. Over de oude route van Loscene steek je een grote vlakte over. Je picknickt op een boerderij en ’s middags rijd je het bos in. De tocht voert naar het dorp Lente dat middenin het bos ligt. Na zo’n vijf uur paardrijden kom je rond 17.00 uur aan in Lente.

Dag 2

Je rijdt Lente uit en zet koers naar het immense plateau van Ambel. Op de boerderij van Ambel is het tijd voor de picknick. ’s Middags volgen wij het plateau verder en rijden naar het hoofd van de Dame. We rijden over bergweiden en komen rond 18.00 uur aan bij ons onderkomen hoog in de bergen (een ski-station). We hebben vijf uur in het zadel doorgebracht.

Dag 3

We maken een grote oversteek van het plateau en maken een afdaling naar het dorp Vassieux en Vercors. Wij rijden daarvoor via de grote veedrijfroute van Vercors. Picknick op een open plek in het bos van het kleine Sagna. De route die wij daarna volgen brengt ons terug naar het beginpunt wat tevens het einde van de trektocht is. Rond 17.00 uur arriveer je hier.

Vierdagentocht

Dag 1

Ruiters verzamelen om 9 uur waar de tocht bij een kop koffie wordt besproken. Kennismaking met de paarden en het materiaal waarmee je gaat paardrijden en dan vertrek je. Over de oude route van Loscene steek je een grote vlakte over. Je picknickt op een boerderij en ’s middags rijd je het bos in. De tocht voert naar het dorp Lente dat middenin het bos ligt. Na zo’n vijf uur paardrijden kom je rond 17.00 uur aan in Lente.

Dag 2

Je rijdt Lente uit en zet koers naar het immense plateau van Ambel. Op de boerderij van Ambel is het tijd voor de picknick. ’s Middags volgen wij het plateau verder en rijden naar het hoofd van de Dame. We rijden over bergweiden en komen na een mooie tocht rond 18.00 uur aan bij ons onderkomen hoog in de bergen (een ski-station). We hebben vijf uur in het zadel doorgebracht.

Dag 3

Vandaag rijden we over het grote plateau dat we oversteken om daarna een afdaling te maken. We rijden naar het dorp Vassieux en Vercors via de grote veedrijfroute van Vercors. Picknick op een open plek in het bos van het kleine Sagna. Daarna steken wij het plateau van Vassieux over. Via de top van Chironne rijden we dan naar het ski-station van Col du Rousset voor de overnachting. Vandaag hebben we 5 uur paard gereden en de tijd van aankomst bij het station ligt rond 18.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon
Aantal deelnemers

Max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

  • 4 dagen / 3 nachten of 3 dagen / 2 nachten of 2 dagen / 1 nacht. Op indeling met gezamenlijk sanitair in diverse accommodaties
  • Op basis van volpension vanaf lunch dag van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek. Lunch gaat in zadeltassen mee.
  • 4-daags arrangement met 4 dagen paardrijden. 3-daags arrangement met 3 dagen paardrijden. 2-daags arrangement met 2 dagen paardrijden
  • Frans- en Engelstalige begeleiding van een gids
  • Transport bagage

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Slaapzak en slaapmatje
  • Reis-/annuleringsverzekering