Paardrijden in het betoverende landschap van de Lot


Deze locatie in het zuidwestelijke Franse departement de Lot biedt stertochten in een betoverende omgeving. De Lot kent zijn eigen karakteristieken die je een voor een leert kennen als je er met de paarden op uittrekt.

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 650

Dit verblijf, in het zuidwestelijke Franse departement de Lot biedt stertochten in een betoverende omgeving. De Lot kent zijn eigen karakteristieken die je een voor een leert kennen als je er met de paarden op uittrekt. De dertig uiteenlopende paarden leven met elkaar in kuddeverband en worden gereden met Engelse zadels.

Paardrijden, uitstapjes, gourmet-maaltijden en ontspanning in Lot

De Lot is een departement van de Franse regio Occitanië, de voormalige Midi-Pyrénées. De Lot ligt in het zuidwesten van Frankrijk tussen de rivieren de Lot en de rivier Dordogne. Van betoverende landschappen tot dorpjes die in de geschiedenis zijn blijven hangen en van sublieme maaltijden en verrassende ontdekkingen, op deze vakantie ervaar je het allemaal.

Je leert werkelijk alle facetten van het Regionaal Natuurpark Causses du Quercy kennen op paarden die je vriendelijk rondrijden.

Verblijf

Je verblijft op een traditionele mas, een Zuidfranse herenboerderij, die recent is gerenoveerd. Op de begane grond bestaat de vloer uit de oorspronkelijke Causse-stenen. In het huis tref je een traditionele open haard, en de lounge komt uit op het schaduwrijke terras. Er is een mooie tuin met ruim zwembad.

Op de verdieping vind je drie slaapkamers waar maximaal zes gasten kunnen verblijven. Een warme familiesfeer gegarandeerd. De gedeelde badkamer bestaat uit twee douches die in aparte douchecellen van elkaar zijn gescheiden. De toiletten hebben hun eigen ruimte. In de patio is een kleine leeskamer gebouwd.

Gasten verblijven in een gedeelde tweepersoonskamer, er wordt een eenpersoonskamertoeslag voor een week berekend voor wie een kamer voor zichzelf wil.

De paarden

Zo’n dertig paarden leven met elkaar in de kudde op het landgoed. Ze zijn van verschillende rassen en maten. Alle paarden zijn goed getraind met respect voor hun natuur en karakter. Op de dag van aankomst word je over het landgoed geleid en leer je alle dieren en hun leefomstandigheden kennen en leer je direct jouw paard voor de komende week kennen.

De paarden worden gereden met Engelse zadels. Er zijn zadeltassen aanwezig waarin je je spullen kunt meenemen op de tochten. In principe neem je je eigen spullen natuurlijk mee, maar ter plaatse zijn caps te leen.

Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle drie gangen comfortabel rijden. Het tempo wordt bepaald door het terrein. Maximumgewicht ruiter: 90 kg.

Tijdens de sterritten word je begeleid door een rij-instructrice die tevens een lange-afstandsruiter is. Zij heeft meer dan 8000 kilometer van autonome tochten op haar naam staan.

Een professionele fotograaf begeleidt je bij de verschillende culturele uitstapjes en hij bereid je heerlijke eten. Wil je deze (vier) uitstapjes samen maken, dan kies je tegen een meerprijs voor de optie ‘bezoekjes’.

Gastronomie

De Lot staat bekend om zijn gastronomie. Deze organisatie doet zijn best deze reputatie hoog te houden door je dagelijks smaakvolle, huisgemaakte schotels te serveren. Daarvoor wordt met altijd verse en voor het overgrote deel lokale, producten gewerkt.

Er wordt een vegetarische optie aangeboden voor wie dat wenst.

Tijdens je verblijf geniet je ook van een bijzondere lunch in Rocamadour en er wordt een speciale avond van wijnproeven op de mas georganiseerd.

Je verblijft op de Mas, een Zuidfranse herenboerderij die wordt omringd door 50 hectare van natuur waar de paarden leven. Je kunt altijd over de paden wandelen, of rijden, om de openlucht-fototentoonstelling te bekijken.

Niet-ruiters

Niet-ruiters zijn eveneens welkom. Zij betalen een lagere prijs. Naast het gedeelte met paardrijden, kunnen zij gewoon deelnemen aan het programma met activiteiten en bezoekjes aan bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Iedereen kan kiezen voor deze optie ‘bezoekjes’. In de vrije uurtjes ga je dan in de omgeving op stap met de groep die daarvoor heeft gekozen. Wie deze optie overslaat kan de vrije uren die in het programma zijn opgenomen zelf naar eigen smaak invullen.

Transfers van en naar het vliegveld zijn optioneel en mogelijk tegen een meerprijs. Transfers naar andere plaatsen kan je aanvragen.

Er zijn 2 programma's mogelijk

* Weekprogramma: 7 dagen / 6 nachten en 4 dagen paardrijden 

* Short break programma: 5 dagen / 4 nachten en 3 dagen paardrijden

Voorbeeld dagprogramma, 7 dagen:

Dag 1, Zaterdag:

Aankomst in de namiddag bij de mas, een Zuidfranse herenboerderij. Na een rondgang over het terrein en een eerste ontmoeting met de paarden volgt een gezamenlijk drankje en het diner.

Dag 2, Zondag:

Na het ontbijt maak je een eerste tocht te paard. De kennismakingsrit voert rondom het landgoed en stelt je in de gelegenheid vertrouwd te raken met je paard en de omgeving te leren kennen met de gids. Je luncht op de mas. ’s Middags is het mogelijk het magnifieke, middeleeuwse dorp St Cirq Lapopie te bezoeken (optioneel). Dit is zeker de moeite waard; St Cirq Lapopie is een van de mooiste dorpen die Frankrijk kent en werd in 2014 gekozen tot favoriete dorp van de Fransen. Na dit gezellige bezoek keer je terug naar de mas voor het diner.

Dag 3, Maandag:

Na het ontbijt ga je te paard voor een dagtocht die in twee delen wordt gereden. Onderweg geniet je van een picknick bij de meren van Puy-Blanc. Dit is een beschermd natuurgebied gelegen op het terrein van een oude klei-mijn. Na in totaal vier uur van paardrijden arriveer je bij de mas waar je kunt nagenieten van deze dagtocht en het gourmet-diner.

Dag 4, Dinsdag:

De rit van vandaag voert richting de Menhir de Bélinac, symbool van de lange aanwezigheid van mensen in dit gebied. Je gebruikt de lunch op de mas en de middag is vrij te besteden. Optioneel is het middagbezoek aan de bewonderenswaardige Pech Merle grot en zijn fascinerende, ontroerende prehistorische muurtekeningen. Diner op de mas.

Dag 5, Woensdag:

Je begint de dag met het dagelijks ontbijt. De paarden rusten. Deze dag is vrij te besteden voor wie niet voor de optionele bezoekjes heeft gekozen. Wie wel voor die optie heeft gekozen, bezoekt vandaag Gouffre de Padirac en de ondergrondse boottocht die je hier kunt maken. Zo ontdek je een van de meest majestueuze ondergrondse rivieren in Frankrijk. Voordat je de stad Rocamadour bezoekt lunch je op een symbolische boerderij in de regio. Daarna ga je naar Rocamadour en het heiligdom van de stad dat spectaculair op een klif is gebouwd. Aan het einde van de middag keer je terug naar de mas voor het diner.

Dag 6, Donderdag:

Er staat een mooie, volle dagtocht op het programma. Na een afdaling in de vallei rijd je door het authentieke dorp Corn. Je rijdt langs de mysterieuze bron van Bual, neemt een bebost deel van het Sint Jacobspad en gaat dan aan een heerlijke lunch beginnen. Die wordt geserveerd in de priorij van Espagnac. In de middag rijd je weer omhoog naar het zuidelijke deel van de vallei. Je rijdt over schitterende bergkammen waar je van het uitzicht op het landschap kunt genieten. Daarna keer je terug naar de noordelijke kant om de herenboerderij te vinden. ’s Avonds wordt een speciale avond met lokale producten en wijn.

Dag 7, Vrijdag:

Na het ontbijt is het tijd voor het vertrek naar huis of je ontdekkingstocht van deze bijzondere streek voort te zetten. De organisatoren zullen je ter wille zijn tips voor bezoekjes, overnachtingsplaatsen en restaurants te geven.

Voorbeeld dagprogramma, 5 dagen :

Dag 1, Zaterdag:

Dag van aankomst. Je arriveert aan het einde van de middag en bezoekt het landgoed en er is een eerste kennismaking met de paarden. Daarna deel je een drankje met elkaar en ga je aan het diner.

Dag 2, Zondag:

Na het ontbijt vertrek je voor een eerste rit, verdeeld in twee delen. Je picknickt onderweg bij de mooie meren van Puy-Blanc, een beschermd natuurgebied op het terrein van een oude klei-mijn. Je rijdt in totaal 4 uur paard. Na je terugkomst op de mas is het tijd voor ontspanning en het diner.

Dag 3, Maandag:

De rit van vandaag voert je naar de Menhir van Belinac waar je sporen vindt van menselijke activiteit in de regio van meer dan vierduizend jaar geleden. Na de lunch op de mas heb je een vrije middag waarin je de regio kunt verkennen. Je krijgt ook een fotosessie met jouw paard aangeboden! Diner op de boerderij.

Dag 4, Dinsdag:

Er staat een mooie, volle dagtocht op het programma. Na een afdaling in de vallei rijd je door het authentieke dorp Corn. Je rijdt langs de mysterieuze bron van Bual, neemt een bebost deel van het Sint Jacobspad en gaat dan aan een heerlijke lunch beginnen. Die wordt geserveerd in de priorij van Espagnac. In de middag rijd je weer omhoog naar het zuidelijke deel van de vallei. Je rijdt over schitterende bergkammen waar je van het uitzicht op het landschap kunt genieten. Daarna keer je terug naar de noordelijke kant om de herenboerderij te vinden. ’s Avonds wordt een speciale avond met lokale producten en wijn.

Dag 5, Woensdag:

Na het ontbijt is het tijd voor het vertrek naar huis of je ontdekkingstocht van deze bijzondere streek voort te zetten. De organisatoren zullen je terwille zijn tips voor bezoekjes, overnachtingsplaatsen en restaurants te geven.

Vertrekdata
Short break programma
Kamertype 4n *  
06/05/2023  - 10/05/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  650
€  650
€  650
€  800
13/05/2023  - 17/05/2023
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
€  800
€  650
€  650
€  650
03/06/2023  - 07/06/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  650
€  650
€  800
€  650
09/09/2023  - 13/09/2023
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  800
€  650
€  650
€  650
16/09/2023  - 20/09/2023
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  650
€  800
€  650
€  650
23/09/2023  - 27/09/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  650
€  650
€  800
€  650
07/10/2023  - 11/10/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  800
€  650
€  650
€  650
21/10/2023  - 25/10/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  800
€  650
€  650
€  650
Vertrekdata
Week-programma
Kamertype 6n *  
27/05/2023  - 02/06/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  990
€  990
€  1.280
€  990
10/06/2023  - 16/06/2023
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
€  1.280
€  990
€  990
01/07/2023  - 07/07/2023
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.280
€  990
€  990
€  990
02/09/2023  - 08/09/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  990
€  990
€  1.280
€  990
16/09/2023  - 22/09/2023
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  990
€  1.280
€  990
€  990
30/09/2023  - 06/10/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  990
€  990
€  1.280
€  990

(*) Alle prijzen per persoon

Indien je wilt deelnemen aan activiteiten en bezoekjes aan bezienswaardigheden betaal je een toeslag van € 260 p.p. Gelieve dit in het boekingsformulier aan te geven in het opmerkingenveld.

Kamertype

4n *


06/05/2023  -  10/05/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Double)

650

2 pers kamer (Twin)

650

1 pers kamer (Single)

800

13/05/2023  -  17/05/2023

1 pers kamer (Single)

800

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Twin)

650

2 pers kamer (Double)

650

03/06/2023  -  07/06/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Double)

650

1 pers kamer (Single)

800

2 pers kamer (Twin)

650

09/09/2023  -  13/09/2023

1 pers kamer (Single)

800

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Double)

650

2 pers kamer (Twin)

650

16/09/2023  -  20/09/2023

2 pers kamer (Twin)

650

1 pers kamer (Single)

800

2 pers kamer (Double)

650

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

23/09/2023  -  27/09/2023

2 pers kamer (Double)

650

2 pers kamer (Twin)

650

1 pers kamer (Single)

800

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

07/10/2023  -  11/10/2023

1 pers kamer (Single)

800

2 pers kamer (Double)

650

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Twin)

650

21/10/2023  -  25/10/2023

1 pers kamer (Single)

800

2 pers kamer (Double)

650

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

650

2 pers kamer (Twin)

650

Kamertype

6n *


27/05/2023  -  02/06/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

2 pers kamer (Double)

990

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Twin)

990

10/06/2023  -  16/06/2023

2 pers kamer (Twin)

990

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Double)

990

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

01/07/2023  -  07/07/2023

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Double)

990

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

2 pers kamer (Twin)

990

02/09/2023  -  08/09/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

2 pers kamer (Double)

990

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Twin)

990

16/09/2023  -  22/09/2023

2 pers kamer (Double)

990

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Twin)

990

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

30/09/2023  -  06/10/2023

2 pers kamer (Double)

990

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

990

1 pers kamer (Single)

1.280

2 pers kamer (Twin)

990


(*) Alle prijzen per persoon

Indien je wilt deelnemen aan activiteiten en bezoekjes aan bezienswaardigheden betaal je een toeslag van € 260 p.p. Gelieve dit in het boekingsformulier aan te geven in het opmerkingenveld.

Data 2023

7-daags arrangement


16-09 t/m 22-09 - gegarandeerd vertrek

30-09 t/m 06-10- gegarandeerd vertrek

5-daags arrangement

16-09 t/m 20-09 - gegarandeerd vertrek

23-09 t/m 27-09

07-10 t/m 11-10

21-10 t/m 25-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Indien je wilt deelnemen aan activiteiten en bezoekjes aan bezienswaardigheden betaal je een toeslag van € 260 p.p. Gelieve dit in het boekingsformulier aan te geven in het opmerkingenveld.

Inclusief

 • Aantal dagen en nachten volgens gekozen arrangement in een-/ tweepersoonskamer met gedeelde sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. frisdranken en tafelwijn bij de maaltijden
 • Paardrijden volgens het gekozen programma
 • Frans-/ en Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Wijnproeverij
 • Gebruik van het zwembad

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Toulouse € 50 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen.
 • Of verzameltransfer van en naar treinstation Cahors € 30 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Of verzameltransfer van en naar treinstation Figeac € 10 p.p enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Overige (alcoholische)drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Bezoekjes en activiteiten € 260 p.p
 • Reis-/annuleringsverzekering