Paardrijden in Ierland voor gevorderden en beginners

Wie denkt aan paardrijden in Ierland, ziet zichzelf al snel over uitgestrekte weides galopperen in een heuvelachtig landschap. Of je nou een beginnend of gevorderd ruiter bent. Ook zijn Ezelwandelingen mogelijk met het gezin.

Ierland
Vanaf € 1315
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wie denkt aan paardrijden in Ierland, ziet zichzelf misschien al snel over uitgestrekte weides galopperen in een heuvelachtig landschap. Maar wist je dat je bij een ruitervakantie in West-Ierland ook kunt genieten van een goede bosrit of tocht door een heideveld? Of je nou een beginnend of gevorderd ruiter bent: met deze afwisselende standplaatsvakantie kun je letterlijk alle kanten op.

Deze ruitervakantie brengt je naar de Whitegate-regio, een landelijk gebied in het westen van Ierland. Het pittoreske dorpje Mountshannon bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand van de manege waarvandaan je deze week de omgeving te paard zult ontdekken.
De driehonderd jaar oude paardenboerderij is gesitueerd in het heuvelachtige landschap van de Slieve Aughty Mountains waar je op iedere rijdag weer een andere route kunt kiezen. Onder andere ritten door bossen en heidevelden en een tocht langs de Shannon-rivier behoren tot de mogelijkheden. Het vaak gevreesde ‘rondje om de kerk’-gevoel zal dus zeker uitblijven!

Passend programma voor gevorderden en beginners
Naast de prachtige natuur kun je tijdens het paardrijden ook menig historische bezienswaardigheid tegenkomen. Denk aan de sedimenten van een eeuwenoude pottenbakkershut tot een statig Iers landgoed dat niet zou misstaan in een Brits kostuumdrama.

Ook is het mogelijk om op deze locatie een arrangement te boeken met ezelwandelingen. Dit is vooral erg leuk voor gezinnen of ezelliefhebbers. De ezels lopen in een heel ontspannen tempo door de prachtige omgeving met bossen, heide en moerasland.

Dit is een arrangement van 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen met paardrijden.

Zowel beginnende als gevorderde paardenliefhebbers zullen het op de paardenboerderij naar hun zin hebben. *Ervaren ruiters gaan dagelijks (onder begeleiding) op pad en verkennen steeds een andere route. De ene ochtend rijd je bijvoorbeeld in de bossen en de dag daarna over een slingerend en verlaten plattelandsweggetje. Rijden doe je veelal op Ierse Hunters of Tinkers. In totaal ong. 15 uur paardrijden verdeeld over 6 dagen. *Heb je weinig (of geen) ervaring met paardrijden, maar wil je de prachtige Ierse natuur wel vanaf een paardenrug bewonderen? Dan is het goed om te weten dat je op deze manege ook paardrijlessen kunt volgen. Uiteraard doe je dat niet alleen in de bak, maar kun je op den duur ook te paard (op een rustig tempo) de omgeving beter gaan verkennen. In totaal ong. 15 uur paardrijden verdeeld over 6 dagen. Het arrangement voor de Ezelwandeling bestaat uit 4 dagen / 3 nachten en 2 dagen wandelen met ezels. Wil je meer informatie stuur ons een mail en we helpen je verder!

(*) Alle prijzen per persoon

Helmplicht in geheel Ierland
Gewicht:

Max. 100 kg

Leeftijd:

Min. 8 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een guesthouse in tweepersoonskamer met eigen douche en toilet.
 • Iers ontbijt, picknick lunch en diner, volpension vanaf de eerste dag(zaterdag) het diner t/m de laatste dag het ontbijt (zaterdag)
 • 6 dagen rijden ong. 15 uur paardrijden of lessen
 • Engelstalige begeleiding
 • Excursies, entrees volgens programma

Exclusief

 • Heen- en terugreis, met onderstaande reismogelijkheden:
 • Een retourvlucht luchthaven Shannon en dan een verzameltransfer van € 55 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Of een retourvlucht Dublin, vanaf hier de bus van ong. 3 - 3/12 uur en € 14 enkele reis vanaf de luchthaven naar Loughrea en dan vanaf hier een verzameltransfer (tussen 10.00 uur en 17.00 uur) van € 45 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen.
 • Of een retourvlucht Dublin met een goedkoper alternatief; de bus van Kearns naar Portumna, vertrekt niet vanaf de luchthaven van Dublin maar van het bus- en treinstation Dublin Heuston vanaf de luchthaven neem je dan een shuttle naar Dublin Heuston, 30 tot 45 minuten. Aangekomen in Portumna dan nog een verzameltransfer van € 15 p.p enkele reis, (tussen 10.00 uur en 17.00 uur).
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering