IJslandse Strand- en Bergentocht te paard


Drie opwindende dagen paardrijden op het stand en in de bergen van IJsland over de spectaculairste routes in het westen van IJsland. Uiteraard verken je deze omgeving op een IJslander.

vanaf € 1.374

Drie opwindende dagen paardrijden op het stand en in de bergen van IJsland over de spectaculairste routes in het westen van IJsland. Dat is wat deze paardrijvakantie ‘Strand- en Bergentocht’ biedt. Uiteraard verken je deze omgeving op een IJslander. 

Spectaculaire uitzichten op vulkanen en fjord

Het fabuleuze fjord Borgarfjördour aan het strand en de IJslandse bergen aan de andere kant. Het is een van de fascinerende momenten die zich voordoen tijdens de tochten binnen dit programma. Dagelijks rijd je 20 tot 25 kilometer paard, in tijd uitgedrukt betekent dit dagtochten van vier tot vijf uur. Je rijdt op excellente paarden die ons op de mooiste plekken van dit westelijke deel van IJsland brengen. Twee dagen geniet je op de stranden van het paardrijden en de vergezichten. Op de derde dag trek je de bergen in waar je geniet van de hooglanden en het zicht op de gletsjers en de Atlantische Oceaan. Ook breng je een bezoek aan een geothermische Spa met een natuurlijke warmwaterbron.  

Je verblijft in een gezellig hotel met bar en hot tub waar je na de tochten te paard heerlijk kunt ontspannen. Naast het hotel ligt een golfbaan waar je je golfvaardigheid kunt oefenen onder de middernachtzon.

Ontbijt en lunch zijn bij het arrangement inbegrepen, maar let wel, dit geldt niet voor het diner waar je ook individueel van geniet.

Voorbeeldprogramma:

Gelieve bij dit arrangement rekening te houden met een dag eerder aan te komen en een dag later vertrek naar huis. Graag helpen we u verder bij het vinden van een geschikte accommodatie hiervoor.

Dag 1: 
Om 9 uur haalt de gids ons op bij de accommodatie in Reykjavik. De bedoeling is dat we in  rijkleding klaarstaan om met haar mee te gaan naar de paardenboerderij. Daar maken we ook kennis met de rest van het team. 
De gids zorgt voor de juiste paard-ruitermatch voor we naar het strand gaan. Op het strand vinden wij volop ruimte en gelegenheid om heerlijk te tölten en te galopperen. Tijdens de rit genieten we van het zicht op het majestueuze fjord Borgarfjördour en de hoge bergkam van Hafnarfjall aan de andere kant. We rijden langs een lagune en stoppen even als we bij het huis van de gids zijn voor koffie met cake. De paarden genieten dan afgezadeld en wel van hun rust. 
Na de pauze brengen wij met de auto een bezoek aan de kleine stad Borganes, gelegen temidden van de lavavelden en met zicht op prachtige landschappen. In de omgeving bezoeken we een Viking-graf en het fascinerende Settlement Center. Vervolgens worden wij naar het hotel gebracht.  
 
Dag 2: 
Na te hebben genoten van het ontbijt staat de gids klaar om je naar de paarden te brengen voor de tweede prachtige tocht. 
Deze voert naar de zachte stranden en de lava-kustlijn. Je rijdt naar de steille kliffen van DJófaklettur en het bos van Hafnarskógur van waaruit je zicht hebt op het fjord. Kleine landwegen leiden ons naar de mooie Skorradalur-vallei met zijn grote meer en panoramische berglandschap. De paarden overnachten in deze mooie omgeving. 
Op onze terugweg naar het hotel stoppen we bij de unieke thermische Spa waar we een ontspannen bad kunnen nemen. Daarna vervolgen wij onze weg naar het hotel voor het (individuele) diner en de overnachting.

Dag 3: 
Vandaag rijden we over verlaten en afgelegen paden hoog de bergen in. Het plateau biedt zicht op de mooie bergtoppen van Skessuhorn en Skaroshyrna og Heioarhorn. Deze zijn zo’n 5 miljoen jaar oud en werden gevormd door de immense ijsvelden in de prehistorie. Vanaf deze hoogte genieten we van uitzonderlijke vergezichten in alle richtingen. Je ziet de oceaan, gletsjers en landinwaarts zijn de vulkanen zichtbaar. De smalle paden leiden ons precies tussen de bergtoppen van Skesshorn en Rauoahnjúkafjall door. 
We maken een mooie afdaling en als we beneden zijn rijden we naar een zomerhuis waar het tijd is om afscheid te nemen van onze IJslandse paardenvrienden. Aan het einde van de middag zijn wij weer in Reykjavik om de bus naar het vliegveld te nemen. Wie een extra nacht in de IJslandse hoofdstad boekt, wordt bij het hotel afgezet.  

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 2n *  
01/10/2021  - 31/12/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.576
€  1.374
€  1.374
€  1.374

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 199.900 Eenpersoonstoeslag ISK 29.400

Kamertype

2n *


01/10/2021  -  31/12/2022

1 pers kamer (Single)

1.576

2 pers kamer (Double)

1.374

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.374

2 pers kamer (Twin)

1.374


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele IJslandse Kronen ISK 199.900 Eenpersoonstoeslag ISK 29.400

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min 2 ruiters, max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek) Grotere groepen mogelijk op aanvraag

Inclusief

 • 3 dagen / 2 nachten in een 3-4* hotel een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
 • Inclusief 2x ontbijt, 3x lunch
 • 3 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding van een gids tijdens het paardrijden (niet aanwezig in het hotel)
 • Transfer van en naar je accommodatie in Reykjavik en overige transfers genoemd in het programma
 • Toegang tot Settlement Center and Krauma SPA

Exclusief

 • Heen-/terugreis
 • Drankjes
 • Diners
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra overnachting vooraf aan het arrangement en aan het eind van laatste dag
 • Reis-/annuleringsverzekering