A la Carte programma in resort op Sardinië

Voor ruiters van alle niveaus is het mogelijk de prachtige natuur van Sardinië te ontdekken. Van strandritten en tochten door het bos tot zwemmen met je paard en ponykamp voor kinderen wordt op deze locatie aangeboden.

Italië
Vanaf € 567
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op zonnig Sardinië kan je een standplaatsvakantie houden waarbij je dagelijks paardrijdt. De verkenningstochten te paard maak je vanuit het grote resort of je vertrekt vanaf de boerderij. De arrangementen op deze Italiaanse locatie zorgen voor een echt vakantiegevoel met het paard als je vakantievriend.

Twee hectare tuin, een privé-strand en een naaldbos van meer dan 50 hectare vormen het gebied aan de westkust van Sardinië waar veel mooie ruiterroutes liggen. In de omgeving bevindt zich een flamingo-populatie en leven zeldzame, bedreigde diersoorten. Het vissersdorp Maceddi zorgt voor dat vleugje nostalgie wanneer je er te paard doorheen rijdt.

Voor ruiters van alle niveaus is het mogelijk de prachtige natuur van Sardinië te ontdekken. Van strandritten en tochten door het bos tot zwemmen met je paard en ponykamp voor kinderen wordt op deze locatie aangeboden.

De ruiterkaart

De ruiterkaart bevat tien pasjes die elk een uur paardrijden waard zijn. Daarmee kan je deelnemen aan een van de vele buitenritten.

Zo is er een strandrit die bij de stallen begint en over mooie ruiterpaden door het groen en intense geuren naar het witte zandstrand voert. De route loopt langs magische plekken. Ook is er een bosrit in de eeuwenoude naaldbossen waarin onder meer wilde mimosa bloeit en waar je de bosbewoners kunt tegenkomen als je in het zadel zit. Buizerds, haviken, wilde konijnen, of wezels behoren tot de fauna. Met een beetje geluk komt je oog in oog te staan met een vos.

Een unieke ervaring doe je op in de zonsopkomstrit. In de vroege uurtjes rijd je naar de kalme zee waar je vast flamingo’s in vlucht zult zien. Populair is ook de zonsondergangsrit, waarbij de kleuren van de dag weer heel anders zijn dan in de vroege ochtend of op de volle dag. Maar ook in de schemering laten vele dieren zich weer zien. En dan is er een speciale tocht naar de mijnen in het achterland. Kortom, de Equi-kaart geeft je volop mogelijkheden mooie uurtjes in het zadel door te brengen.

Je verblijft in een groot resort voorzien van alles wat je bij een resort mag verwachten. Zwembaden, mooie tuinen, een spa, een restaurant. De twee appartementencomplexen zijn in hoefijzervorm gebouwd.

Omschrijving van de ruiterkaart

1 ruiterkaart geeft de mogelijkheid tot 10 rijuren (10 eenheden), die kun je invullen naar wens.

 • Groepsrit van 1 uur, is een eenheid
 • Individuele rit van 1 uur, is een eenheid
 • Een rit naar de flamingo's van twee uur, is twee eenheden
 • Een tocht van 5 uur naar Marceddi, is vier eenheden
 • Een uur springles, is twee eenheden
 • 1 uur les in de bak in groep is een eenheid
 • 1 uur les individueel is twee eenheden

Elk arrangement is mogelijk bij een minimum van 3 nachten verblijf! Vraag bij ons om een vrijblijvende offerte.

(*) Alle prijzen per persoon
Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • Aantal dagen en nachten van het gekozen arrangement in het hotel met eigen badkamer in standaard kamer. Check in om 15.00 / check-out om 10.00
 • Op basis van half pension vanaf dag van aankomst diner t/m ontbijt dag van vertrek. Incl. koffie en thee bij het ontbijt en tafelwijn en water bij het diner.
 • Engelstalige instructie / begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Cagliari € 110 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen of Verzameltransfer van en naar luchthaven Alghero € 180 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen of Verzameltransfer van en naar luchthaven Olbia € 200 per auto met max. 3 personen enkele reis, ter plaatse betalen. Goedkopere oplossing is om vanaf luchthaven Cagliari de trein te nemen voor € 5.50 p.p enkele reis naar Marrubiu-Terralba-Arborea en vanaf een transfer voor € 25 p.p enkele reis naar het resort
 • Verzameltransfer tussen 22.00 en 08.00 uur met 20% toeslag.
 • Een ruiterkaart met 10-uren paardrijden bij een standaard arrangement van 8 dagen / 7 nachten
 • Overige drankjes
 • lunches
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering