Dressuurvakantie voor gevorderden in befaamde Toscaanse rijschool

In een vredig dal in de Toscaanse heuvels vind je een internationaal befaamde rijschool die zich specialiseert in de klassieke dressuur. Gevorderde ruiters tillen tijdens deze vakantie hun kennis van de dressuur naar een hoger niveau.

Italië
Vanaf € 1645
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In een vredig dal in de Toscaanse heuvels vind je deze internationaal befaamde rijschool die zich specialiseert in de klassieke dressuur. Zowel beginnende als gevorderde ruiters kunnen er terecht voor kwalitatieve paardrijlessen, waarin de behoeften van ruiter en paard centraal staan.

Onder het toeziend oog van instructeurs Natalie en Piedro tillen gevorderde ruiters hun kennis van de dressuur naar een hoger niveau. Een zachte aanpak primeert in de lessen en geeft ruiters de kans om op een correcte manier de nieuwe technieken onder de knie te krijgen. De nadruk ligt op een goede basiskennis van overgangen, balans en duidelijke impulsen geven, maar ook het verbeteren van de ruiter-paard-relatie staat centraal. Oefeningen zoals piaffe en passage komen niet aan bod.

Het centrum heeft 15 lespaarden en 2 lespony’s ter beschikking, waarbij gekozen werd voor een mix van warmbloedpaarden zoals Spaanse paarden, Arabieren en Engelse volbloeden. Deze rassen zijn vaak bekend bij de deelnemers en maken het gemakkelijker om de technieken die ze aanleren in de rijschool te vertalen naar de thuissituatie.

Een paardrijles duurt 45 minuten (vanaf het moment dat je op het paard zit) en bevat 2 ruiters van hetzelfde niveau (maximaal 3). Hierdoor kan de instructeur zijn aandacht goed verdelen over de deelnemers en kwalitatieve begeleiding aanbieding. De lessen worden standaard gegeven in het Engels of in het Italiaans. Afhankelijk van het gekozen arrangement, zijn er 1 of 2 dressuurlessen per dag voorzien. Deze gaan door in de twee buitenpistes. Op aanvraag zijn er ook lessen grondwerk of equine bodywork mogelijk.

De rijschool is gevestigd in een 18e-eeuws landhuis, omgeven door heuvels, bossen en wijn- en olijfboomgaarden. Gasten verblijven in 2-, 3- of 4-persoonskamers met eigen badkamer en een romantische Italiaanse afwerking. Als bonus is er ook een zwembad om in af te koelen.

Daarnaast valt er in de omgeving veel te ontdekken. Je kan naar het vlakbij gelegen dorpje wandelen of je inschrijven voor een wijnproeverij op vrijdag (op aanvraag). Met de auto ben je in 30 minuten in Florence en Siena. Pisa ligt op 1,5 uur afstand. Alle steden zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ook niet-ruiters en honden zijn welkom in de rijschool, waardoor deze vakantie zeer geschikt is voor families. Solo-reizigers worden met open armen verwelkomd in de groep.

Gelieve op de dag van aankomst voor 19.00 uur in te checken. Indien je later wilt aankomen, gelieve dit op voorhand te melden.

Programma's

Dressuurvakantie:

 • 8 dagen / 7 nachten en 10 dressuur lessen
 • 8 dagen / 7 nachten en 6 dressuur lessen

Korte dressuurvakantie:
 • 4 dagen / 3 nachten en 5 dressuur lessen

De duratie van 1 les is 45 min. (vanaf het moment dat je in het zadel zit). De les is meestal met één andere ruiter van hetzelfde niveau, met een max. van 3 ruiters.

Niet-ruiters zijn welkom!

(*) Alle prijzen per aantal personen

Upgrade naar Superior room is mogelijk te boeken op aanvraag tegen een toeslag van € 15 p.p.p.n. Gelieve dit bij het boeken te vermelden in het opmerkingenveld!
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 5 jaar, onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reizen naar de locatie

Indien aankomst met vliegtuig, dan is een huurauto een aanrader!

Bij dit programma is het mogelijk om je als niet-ruiter mee te komen.

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 4 dagen / 3 nachten in een 2-, 3- of 4-persoonskamer met eigen badkamer
 • Halfpension (ontbijt en diner, inclusief water, thee of koffie)
 • Vanaf het diner op de dag van aankomst t.e.m. het ontbijt op de dag van vertrek. Er wordt telkens samen gegeten aan een lange tafel in de gemeenschappelijke ruimte. Het diner wordt om 20u geserveerd.
 • Engelstalige instructie en begeleiding
 • Paardrijprogramma afhankelijk van het gekozen programma, 1 les duurt 45 min.
 • Inchecken vanaf 16.00 uur, uitchecken om 10.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vlucht/treinreis naar Florence)
 • Taxitransfer luchthaven Florence (€ 100 per taxi enkele reis), taxitransfer luchthaven Pisa (€ 170 per taxi enkele reis), ter plaatse te betalen
 • Wijn en overige dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Lunch is à la carte beschikbaar (om 13u). Inschrijven kan in de ochtend.
 • Toeristenbelasting vanaf 14 jaar € 1,50 p.p.p.d, ter plaatse te betalen
 • Reisverzekering