Paardrijden en puur ontspannen in prachtig Toscane

Wie toe is aan een ontspannen vakantie met heerlijk paardrijden in een rustige omgeving, boekt deze reis naar het Italiaanse Toscane, middenin de heuvels van de Chianti-streek.

Italië
Vanaf € 2102
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Relax en rijd paard in rustige Toscaanse heuvels

Ontdek in een week de schoonheid van Toscane, rijd paard en geniet van deze prachtige Italiaanse streek waar naast de pracht van de natuur, ook de historie en cultuur uitzonderlijk zijn. De eigenaren verwelkomen hun gasten met warme, Italiaanse hartelijkheid.

Tijdens deze paardrijvakantie is het mogelijk een aantal lessen te nemen en een aantal buitenritten te maken. De tochten in de omgeving voeren door de prachtige, glooiende omgeving. Het heuvelachtige landschap wordt gekenmerkt door bossen, wijngaarden, lange cypressen langs pittoreske lanen en geweldige kleuren in het landschap . Te paard kom je op plekken van waar je magnifiek uitzicht hebt op de lieflijke valleien, mooie olijf- en wijngaarden en klassieke villa’s.

In de omgeving van je verblijf liggen plaatsen als Siena, San Gimignano en Florence.

Verblijf

Zelf verblijf je in een sfeervol appartement dat op 20 kilometer van het fascinerende Siena ligt. Deze kleurrijke, middeleeuwse stad mag je eigenlijk niet missen als je deze vakantie boekt. Het is een bezoekje meer dan de moeite waard. Het hart van de stad wordt gevormd door de centrale piazza, bekend als Il Campo. Wereldwijd staat de stad bekend om de Palio, de paardenrace rond de piazza. Deze wordt elke zomer twee keer gehouden en is een heus spektakel waaromheen veel feestelijkheden worden gehouden.

De hoofdstad van Toscane, Florence ligt op 70 kilometer van het verblijf. Goede wijn behoeft geen krans. Wie de kans krijgt om de bakermat van de renaissance te bezoeken, grijpt die natuurlijk onmiddellijk met beide handen aan. Florence is een stad van lange historie waar kunst en cultuur volop leven.

Het ommuurde San Gimigninano maakt indruk met de vele torens en pittoreske straten die de stad kenmerken. Wie de Middeleeuwen wil ervaren, maakt een wandeling door dit prachtige bergdorp.

Arrangement

Het arrangement voorziet in zeven overnachtingen in een appartement waar je zelfvoorzienend bent. Het eerste ontbijt wordt geserveerd, daarna kan je zelf voor je ontbijt zorgen, of bestellen: voor een ontbijt 8 euro per persoon in rekening gebracht.

Bij de prijs inbegrepen zijn tien paardrijlessen of buitenritten.

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een appartement en ben je zelfvoorzienend.

Er is geen vast voorbeeld programma

8 dagen / 7 nachten en 10 paardrijlessen en / of buitenritten op basis van Logies

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiter in tweepersoonskamer voor 8 dagen / 7 nachten op basis van Logies (incl. toeristenbelasting) € 639
Gewicht

Max. 88 kg

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/of tweepersoonskamer / appartement met eigen sanitair
 • Op basis van Logies incl. 1x ontbijtmand
 • 10 paardrijlessen en/ of buitenritten
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids / instructeur
 • Toeristenbelasting € 14 p.p

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Ontbijt, € 10 p.p per ontbijt, ter plaatse betalen
 • Diner (min 3p.) € 40 p.p
 • Lunch € 25 p.p
 • Verzameltransfer luchthaven Florence € 200 p.p (tot 3p) enkele reis, ter plaatse
 • Verzameltransfer Luchthaven Pisa € 260 p.p (tot 3p.) enkele reis ter plaatse
 • Verzameltransfer Luchthaven Rome € 450 p.p(tot 3p.) enkele reis ter plaatse
 • Treinstation Siena € 80 p.p (tot 3p.) enkele reis ter plaatse
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra les per uur € 35 p.p
 • Reis-/annuleringsverzekering