Marokkaanse Ontdekkingstocht te paard ‘Geheime Oasis van de Sahara’

Op deze trektocht te paard ontdek je het fascinerende landschap van het Hoge Atlasgebergte, gelegen tussen Djebel Saghao en de Draa Vallei en op de grens van de Sahara.Je ontdekt alle facetten van dit woestijnlandschap.

Marokko
Vanaf € 990
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op deze Marokkaanse trektocht te paard ontdek je het fascinerende landschap van het Hoge Atlasgebergte, gelegen tussen Djebel Saghao en de Draa Vallei en op de grens van de Sahara . In zes dagen paardrijden maak je kennis met alle facetten van dit woestijnlandschap waarin palmgaarden zich op verrassende momenten laten zien. De paarden die speciaal voor deze tocht zijn geselecteerd, zijn Berber-hengsten. Je rijdt in Engelse zadels, ontworpen voor lange trektochten.

Marokkaans paardrij-avontuur
Pittoreske duinen, palmgaarden, kasbahs en verlaten woestijnplateaus. Het zijn enkele aspecten van het landschap waar je doorheen trekt tijdens deze spectaculaire zesdaagse paardrijtrektocht op de grens van de fameuze Sahara. Je bereikt de Sahara tenslotte ook. En je trekt rond de heilige oasis in het Nationaal Park Iriqui. Deze oasis is de thuishaven van exotische dieren zoals de struisvogel, de onyx en de antilope.

Tijdens deze paardrijvakantie beleef je een heus woestijnavontuur op geweldige berberhengsten. De tocht geeft je een goed beeld van het leven in de woestijn. Regelmatig ontmoet je de lokale bevolking die leven van hun geiten- en schaapskuddes of van de handel in dadels. Dagelijks zit je zo’n vijf tot zes uur in het zadel.

De paarden zijn Arabische Berbers, geselecteerd om hun sociale karakter, uithoudingsvermogen en taaiheid. Ze zijn zo getraind dat ze elke omstandigheid tijdens de tocht aan kunnen.

Van ruiters wordt verwacht dat ze regelmatig paardrijden, weten om te gaan met een paard tijdens de rit en comfortabel zitten in draf en in galop.

Tajine
Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. De hosts bereiden het eten voor je in de typische tajine, de authentieke Marokkaanse pot van aardewerk.

Tijdens de trektocht overnacht je in tenten. Er wordt een grote dinertent opgezet en twee iets kleinere tenten om in te slapen. Het team zet het kamp op. Op sommige plekken kan je een warme douche nemen. Je overnacht altijd in de buurt van een waterbron, dus in theorie is het mogelijk elke dag te wassen.Wil je graag vrij zicht hebben op de indrukwekkende, heldere woestijnhemel, dan kan je direct onder de sterren overnachten.

Op de dag van aankomst en de laatste nacht voor je vertrek, overnacht je in hotels.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en transfer naar het hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd op het vliegveld, kan je een kasteelfestival bezoeken. Gezamenlijk diner en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek je vroeg naar Zagora. Tijdens de autorit van ongeveer 2 uur door de Draa Vallei zie je voor het eerst de enorme dadelpalmenbossen. Buiten Zagora liggen de winterstallen van de Berberhengsten. Eenmaal in het zadel, rijd je door de palmgaarden en de aarden huizen van Zagora. Je verlaat het dorp en trekt westwaarts. Onderweg geniet je van een picknick onder de palmen. Daarna rijd je verder over de weidse zandvlakten. Je kunt het woestijnplateau van Faja al overzien. Overnachting in een tent.

Dag 3

De tocht voert verder richting het rotsplateau Djebel Bani. Dat strekt zich kilometers uit door de woestijn en reikt naar de grenzen van de Draa Vallei. Onderweg heb je prachtig zicht over de grote vlakte en op de heuvel Foum Laacher. De heuvel wordt omringd door groene oases. Je picknickt onder palmen en argan-bomen. De bestemming van deze dag is de oasis van Mhasser, waar je de nacht doorbrengt in een tentenkamp.

Dag 4

Vanuit de Mhasser oasis rijd je door het typische woestijnlandschap tussen verschillende plateaus. Je komt nomaden tegen die met hun schapen, geiten en dromedarissen rondtrekken. Na de picknick waarvan je aan de voet van de bergen geniet, volg je een oud pad over een rotsachtig plateau. Het tempo van paardrijden is hier heel kalm. In alle rust kan je optimaal genieten van het spectaculaire zicht over de vlakte.’s Avonds bereik je eindelijk de grote zandduinen van Chegaga waar je je tenten vindt.

Dag 5

Vandaag trek je door het pittoreske duinlandschap van Chegaga. Je rijdt in een ontspannen pas door het zachte zand. Je merkt dat je nu al je dagelijkse beslommeringen echt kwijtraakt. Je treft je tentenkamp aan in een stil, verlaten gebied. Met recht kan je zeggen dat je overnacht ‘in the middle of nowhere’.

Dag 6

Geniet van je ontwaken op deze bijzondere plek en stijg op (na wat te hebben gegeten natuurlijk) voor de ochtendrit. Die leidt je naar het dorp Hamada, gelegen in de Draa Vallei. Onderweg daar naar toe, strekt zich een immense, weidse vlakte voor je uit. Perfect terrein om uitgebreid te galopperen! Tegen 12 uur kom je aan bij de duinen waar je van de picknick geniet. ’s Middags maak je een mooie tocht door de prachtige duinen van M Hamid.

Dag 7

Vandaag rijd je de duinen uit. Je paard voert je door de palmoasis van Bounou. De kasbah is een van de mooiste in de schitterende Draa Vallei. De oude aarden huizen staan rond het pittoreske fort tussen palmbomen. De bestemming van vandaag is Ouled Driss, gelegen aan het einde van Draa Vallei. Hier aangekomen stijg je voor de laatste keer af en is het tijd om afscheid te nemen van je paard. Zij rijden met het team terug naar hun stallen. Ruiters blijven in deze plaats en brengen de nacht door in het hotel.

Dag 8

De dag van het vertrek is aangebroken. Iedereen vertrekt individueel naar het vliegveld danwel het busstation.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar (jonger alleen met begeleiding)

Aantal deelnemers

Min. 2 / Max. 8 (4 weken voor vertrek)

Vroeg boeken ivm de beschikbaarheid van de vluchten naar Ourzazata! Alternatief is met de bus vanuit Marrakech.

Over Marokko

Paardrijden in Marokko, dat betekent rijden door een grote verscheidenheid van landschappen met eindeloze palmbomen, bronnen, indrukwekkende tuinen en dorpjes met huizen van klei. Met als hoogtepunt paardrijden in de woestijn

Marokko kan worden onderverdeeld in vier typen natuurlijke landschappen: het Rifgebergte, het Atlasgebergte, het Hoogplateau van Oost-Marokko en de Noordwestelijke Atlas.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan eerste en laatste nacht in hotel, overige nachten in tentenkampen
 • Volpension vanaf ontbijt dag 2 t/m lunch dag 7 (incl. 0,25 l. wijn p.p. tijdens het diner)
 • 6 dagen paardrijden
 • Gebruik van tenten en matrasjes
 • Verzameltransfers van en naar de aangegeven luchthaven
 • Deskundige begeleiding/gids (Franstalige gidsen, Engels sprekende begeleider)
 • Bagagetransport

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Ouarzazate (OZZ) of met de bus vanaf Marrakech (5 uur)
 • Overige consumpties en uitgaven
 • Fooien
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Diner dag 1 en dag 7 en ontbijt dag 8
 • Reis-/annuleringsverzekering