Koeien drijven in De Kempen


Paardrijden, even helemaal terug naar de natuur en dat dichtbij huis? Het kan. In de Kempen kan je compleet ‘back to basic’: Te paard trek je vier dagen door dit prachtige stukje natuur en maak je kennis met koeien drijven

vanaf € 550

Paardrijden, even helemaal terug naar de natuur en dat dichtbij huis? Het kan. In de Kempen kan je compleet ‘back to basic’: Te paard trek je vier dagen door dit prachtige stukje natuur in de Brabants-Belgische streek en maak je kennis met het fenomeen koeien drijven vanuit het zadel. Oftewel: je maakt kennis met het cowboy-vakmanschap. Je rijdt tijdens dit verblijf ook in Western-stijl. Heerlijk relaxed. De paarden worden gereden met Westernuitrusting.

Paardrijden en pure ontspanning in De Kempen, tententrektocht

De Kempen is een prachtig natuurgebied niet ver van huis. In deze mooie streek in het zuiden van Brabant dat overloopt in de noordelijke grensstreek van België, worden geheel in Western-stijl tochten te paard gehouden die je even helemaal losmaken van je dagelijkse bestaan. Een zegen voor je mentale rust.

Met twee gidsen die het gebied door en door kennen rijd je te paard over de mooiste paden, door de Kempense bossen, over de rustige heidevelden en langs koele wateren. De gidsen laten je elke dag in zo’n vier tot vijf uur vanuit het zadel de mooiste plekjes van De Kempen zien.

De betrouwbare paarden zijn gewend om met een lange teugel te worden gereden. De Westernsfeer is zeer ongedwongen en zorgt ervoor dat je absoluut ontspannen tochten maakt.

Overnachtingen

De overnachtingen beleef je in de volle natuur, in tenten of als je wilt, onder de sterrenhemel. Reken voor het diner op Bourgondische maaltijden van de hand van een meereizende kok. Hij bereidt de maaltijden op het kampvuur. Bier, wijn en fris zijn bij de prijs inbegrepen.

In de ochtend staat het water voor koffie en thee al te borrelen als jij ontwaakt.

De groep bestaat uit maximaal twaalf ruiters. Het is mogelijk op aanvraag een groep te boeken. De aankomst op het beginpunt is donderdagmorgen 11.00 uur. Het arrangement duurt tot zondagmiddag 16.00 uur.

Dit arrangement is geschikt voor gevorderde ruiters.

Voorbeeldprogramma: (2023 3 dagen / 2 nachten, voorbeeldprogramma volgt snel)

Dag 1:

Aankomst en kennismaking met de gidsen en andere ruiters in de tipi-tent. In een gezellige sfeer volgt de lunch waarna het tentenkamp in gezamenlijkheid wordt opgezet. Paard en ruiter worden gekoppeld en het poetsen van de paarden kan beginnen. Daarna krijg je uitleg over het zadelen; iedereen rijdt met een Western uitrusting. Wel met een cap. Dan maak je de eerste tocht door de verrassend mooie Brabantse Kempen. Na deze eerste rit krijgt iedereen de gelegenheid zich op te frissen voor het eten bij het kampvuur. Geheel relaxed kan je daarna nog wat drinken en genieten van je nachtrust.

Dag 2:

Ontbijt en afbreken van het kampement. De tocht van vandaag voert door de bossen waar je langs vennen rijdt waar iedereen zijn paard laat drinken. Op een mooie plaats in de natuur zet de kok de lunch klaar waar jij na een aantal uren paardrijden aankomt. De paarden nemen hier ook pauze. Daarna vervolg je je tocht die leidt naar de volgende plaats van overnachting, op een prachtig landgoed in de omgeving. Tijdens het opzetten van het kampement aan een meer bereidt de kok het diner. Je hebt geweldig uitzicht over het meer waar je de zon ziet ondergaan.

Dag 3:

Vandaag leer je het vakmanschap van de cowboy kennen. Na het ontbijt rijd je in een uurtje naar de locatie waar je kennismaakt met het werken met koeien.

De groep wordt verdeeld in kleine groepjes. In een omheinde omgeving met natuurlijke hindernissen leer je hoe je een koe over een stuk land drijft. Wanneer je eenmaal lekker bezig bent, waan je je in Amerika waar je de koeien van de zomer- naar de winterweide brengt. Je drijft ze door het water, over een brug en over het land zonder dat er een koe ontsnapt. Na de lunch krijgt de andere groep de kneepjes van het vak bijgebracht. Na deze ‘Amerika Dichtbij’- ervaring kan je je even opfrissen om vervolgens terug te rijden naar het tentenkamp waar het tijd is voor het diner.

Dag 4:

Na het ontbijt breek je met de groep het tentenkamp af en breid je je voor op een schitterende tocht te paard. Deze voert langs kabbelende beekjes die zich een weg door De Kempen slingeren, je rijdt over de prachtige heide en je geniet onderweg ook van een zalige lunch. Daarna rijd je door naar de eindbestemming. Je verzorgt je paard, beloont hem voor de goede ervaring die hij je heeft gegeven en drinkt met de groep nog een laatste glas ter afscheid dat tussen 16.00 en 16.30 uur aanbreekt.

Vertrekdata (do) Kamertype 2n *  
27/05/2023  - 29/05/2023
Tent op indeling
1 pers tent
2 pers tent
€  700
€  700
€  700
Vertrekdata (do)
Met eigen paard
Kamertype 2n *  
27/05/2023  - 29/05/2023
Tent op indeling
2 pers tent
1 pers tent
€  550
€  550
€  550

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

2n *


27/05/2023  -  29/05/2023

Tent op indeling

700

1 pers tent

700

2 pers tent

700

Kamertype

2n *


27/05/2023  -  29/05/2023

Tent op indeling

550

2 pers tent

550

1 pers tent

550


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

27-05 t/m 29-05

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 8 ruiters en max. 12 ruiters (2 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 3 dagen / 2 nachten in tent
 • Op basis van volpension vanaf lunch dag van aankomst t/m de laatste dag lunch, incl. bier, wijn en frisdrank
 • 3 dagen paardrijden volgens het programma
 • Begeleiding van ervaren gidsen en instructeurs
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering