Paardrijden in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn zeer geschikt voor paardrijden in ongerepte natuur en voor intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Er wordt gereden in Western stijl en de tochten word begeleid door Nederlandse eigenaren. Een weekend weg of een midweek er tussenuit en dan gaan paardrijden in de Ardennen geeft gegarandeerd een vakantiegevoel waarbij je heerlijk kunt ontspannen en afschakelen! 

Wat mag je verwachten van een paardrijvakantie in de Ardennen?

Als je maar een paar dagen vrij kunt nemen dan is een weekend weg of een midweek er tussen uit en paardrijden in de Ardennen de ultieme oplossing! 

De Belgische Ardennen zijn bij uitstek geschikt voor paardrijden in de ongerepte natuur. Paardrijden over rotsachtige ondergronden, door beekjes, langs steile afdalingen, klimpartijen en pittige galops garanderen avontuurlijke, maar ook intensieve trails voor zowel paard als ruiter. Bossen, weilanden, pittoreske dorpjes en uitgestrekte heuvellandschappen wisselen elkaar af.

De westernranch is gevestigd in een typisch Ardeens dorpje op slechts een uur rijden van Maastricht. De Nederlandse eigenaren bieden volledig verzorgde arrangementen aan. Door de ongedwongen sfeer en het familiale karakter voelt u zich er direct thuis.

Er wordt gereden in westernstijl, een rijstijl die is gebaseerd op rust en eenvoud en die ook door de niet-western ruiter als veilig en comfortabel zal worden ervaren. Het opzadelen en verzorgen van de paarden gebeurt samen en er wordt veel aandacht besteed aan een natuurlijke omgang met de paarden. Voor vertrek worden de basis technieken van het westernrijden uitgelegd. 

Ook in de wintermaanden zijn de Ardennen erg mooi om te paard te verkennen. Zeker als de bossen bedekt zijn met een dik pak sneeuw en de paden onherkenbaar zijn geworden. En wie wil er niet een keer met zijn paard door de sneeuw galopperen?

Wil je meer informatie over paardrijden in de ardennen, bel of mail ons en we helpen je verder.