Portugese trektocht te paard ‘Bestemming Atlantico’

Geniet te paard van de ongerepte natuur in de Portugese regio Ribantejo en maak de bijzondere trektocht ‘Bestemming Atlantico’. Deze trektocht te paard voert vanuit het oosten van Portugal naar de Atlantische kust.

Portugal
Vanaf € 1820
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden over Portugese platteland naar Atlantische Oceaan
‘Bestemming Atlantico’ is een trektocht te paard voor fitte en ervaren ruiters die van de natuur en ongerepte landschappen houden. Deze trektocht met vier volle dagtochten van tussen de vijf en 6,5 uur paardrijden, wordt in kleine groepen gereden en voert van Oost- naar West-Portugal.

Op fitte en vriendelijke Lusitano’s die lang kunnen draven en enthousiast zijn in de galop beleef je een prachtige trektocht onder de Portugese zon. Ruiters die gemakkelijk zitten in stap, draf en galop en gemakkelijk langere afstanden lichtrijden in draf en galop, zullen optimaal genieten van deze trektocht die meer rijtechniek vergt. Deze tocht heeft enkele lange dagen in het zadel in het programma. Daarom is het praktisch als ruiters fit zijn.

Een ervaren en gepassioneerde gids begeleidt de trektocht te paard. Een volgwagen ondersteunt de tocht eveneens.

Eten en onderkomen
Vanzelfsprekend beginnen de dagen met een ontbijt. Voor de lunch worden heerlijke picknicks geserveerd op mooie plekken in de natuur of er wordt in traditionele restaurantjes langs de route gegeten.

In de zomer wordt er in de tuin van het basisverblijf gedineerd, ’s winters bij de gezellige open haard binnen in de eetkamer. Tijdens de trektocht wordt er in typische Portugese restaurantjes gedineerd.

De overnachtingen hebben plaats op de basis waar de stallen staan en tijdens de trektocht in pittoreske plattelandspensionnetjes.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst de luchthaven van Lissabon met een verzameltransfer om 14.00 uur naar de accomodatie. Vervolgens is er een kennismakingrit van ongeveer 1,5 uur. Overnachting in het basisonderkomen bij de stallen.

Dag 2-5

Op de tweede dag rijd je vanuit de stallen in het oosten westwaarts naar de Atlantische kust. Onderweg geniet je van verbazingwekkend mooie uitzichten die telkens variëren. Deze trektocht te paard voert over zeer afwisselend terrein dat soms bergop- en dan weer bergafwaarts gaat. Onderweg rijd je door authentieke Portugese dorpjes waar je kennismaakt met de Portugese plattelandscultuur. Buiten de dorpen ontdek je verborgen plekken in het landschap. Uiteindelijk kom je aan bij de lagune en de Atlantische Oceaan. De aankomst bij de kust is zeer indrukwekkend: Het landschap kent er een ongekende schoonheid. In deze prachtige omgeving bij de Atlantische Oceaan rond je de trektocht te paard af. Bij het laatste gezamenlijk diner kijkt iedereen terug op een prachtige week paardrijden.

Dag 6

De tocht zit erop en ruiters krijgen een verzameltransfer naar de luchthaven van Lissabon, een vlucht terug naar huis is mogelijk vanaf 12.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een volwassene (indien jonger, dan in overleg)

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

  • 6 dagen / 5 nachten in tweepersoonskamer in een guest house, met douche en toilet (soms gedeelde badkamer)
  • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag van vertrek, incl. koffie, thee, water, bier en tafelwijn)
  • 4 dagen paardrijden van 5 a 6,5 uur per dag, en dag 1 een rit van ong. 1,5 uur
  • Engels- en Duitstalige begeleiding
  • Transport van bagage tijdens de trektocht
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Lissabon. Op aankomstdag om verzameltransfer om 14.00 uur, op dag van vertrek vlucht terug mogelijk vanaf 12.00 uur

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering