Paardrijden op boerderijvakantie in Tanzania


Een paardrijvakantie met veel tijd voor paardrijden en andere interessante uitstapjes. Deze locatie biedt vele mogelijkheden voor zowel de beginnende ruiter als de ervaren ruiter. Ook niet-ruiters hebben hier vele opties

vanaf € 2.462

Weinig boerderijen hebben zicht op de majestueuze Kilimanjaro in het noorden en de vlakten van de Masai in het zuiden. Maar er bestaat zo’n boerderij en daar kan jouw prachtige Tanzaniaanse vakantie zich voltrekken. Een vakantie met veel tijd voor paardrijden èn interessante uitstapjes naar het echte leven van Tanzania te maken.

Dit arrangement is ook geschikt om te boeken als er niet-ruiters meereizen. Programma’s worden zo in elkaar gezet dat ruiters de niet-ruiters dezelfde uitstapjes maken. Alleen doet de een dat te paard en de ander bijvoorbeeld per jeep, mountainbike of te voet. Op bepaalde ontmoetingspunten wordt er dan gezellig samen gepicknickt. De organisatie neemt beginnende ruiters mee op ritten op het uitgestrekte landgoed van de boerderij. Ervaren ruiters die gemakkelijk meegaan in de bewegingen van het paard, kunnen verder trekken en dichtbij het wild komen dat buiten op de savanne leeft. Er worden vroege ochtendritten gemaakt, zonsondergangtochten, halve dagtochten en volle dagtochten. Buiten kan het zo zijn dat paarden reageren op plotselinge bewegingen van kuddes wilde dieren. Om die reden wil de organisatie met ervaren ruiters op pad. Beginners hoeven zich overigens geen zorgen te maken om hun ritten: elke ochtend wordt een andere tocht op het landgoed gemaakt.

Voor niet ruiters worden alternatieve trektochten gehouden: zo zijn er trips per jeep, indrukwekkende wandeltochten en mountainbike-ritten. Op deze manier bereiken niet ruiters dezelfde bestemmingen als de ruiters en wordt er samen genoten van een picknick.

Er is geen specifiek programma, hieronder wat mogelijkheden van activiteiten op een rijtje:

* Bezoek aan de koffieplantages op de heuvels van de Kilimanjaro
De dag begint met koffie of thee op de veranda van de boerderij met adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro. Vervolgens trekken we erop uit voor een verkenning van de omgeving. De boerderij met 358 hectare grond laat koffieplantages zien, groente en natuurlijke bush en grasland. Er leven veel verschillende soorten dieren. Af en toe wordt er zelfs een luipaard of hyena gespot. Maar deze dieren zijn behoorlijk schuw en laten zich zelden zien. Overdag kan je verschillende soorten apen zien en ontzettend veel soorten vogels.

* Halve dagtocht op het landgoed van de boerderij
Je kunt paardrijden of wandelen over de mooie koffieplantage en uitleg krijgen over hoe koffie wordt verbouwd. In der verte zien we de kleine dorpjes van de lokale bevolking, de Chagga, liggen. We zullen een pauze nemen op een plaats met een mooi uitzicht waar het ook tijd is voor een drankje. Vanaf deze plek kan je ervoor kiezen om samen te voet af te dalen naar de waterval en grotten die de thuishaven vormen voor een grote kolonie fruitvleermuizen. Hoewel je zou kunnen denken dat ze overdag slapen, hier lijken ze er plezier in te hebben in de douche van de waterval rond te fladderen. Als je geluk hebt zie je Freddie, een 2 meter lange speciale soort hagedis.

* Boerderij-ervaring
Je krijgt een rondleiding op de boerderij en leert de bewoners kennen. Er wonen veel gedomesticeerde dieren en veel wilde dieren. Sommige zijn naar de dierenkliniek gebracht, omdat ze gewond zijn aangetroffen. Andere dieren bleken verweesd en zijn om die reden naar de dierenkliniek op de boerderij gebracht. Hier worden de wilde dieren verzorgd en gerehabiliteerd. Sommige dieren zijn zo tam geworden dat het onverantwoord is ze weer uit te zetten. Zij blijven op de boerderij. Schoolkinderen die de dierenkliniek bezoeken, leren van en over deze dieren.

* Wandelen
Wandelen of paardrijden naar de kleine boerderijen van de Chagga in de buurt behoort ook tot de opties. Op deze manier leer je het dagelijkse leven van de lokale bevolking kennen. Leer van hun permanent goede stemming en leer van hun landbouwmethodes. Voor de sportieve wandelaars is er een mooie route langs het kanaal dat de plantage van water voorziet. De wandeling voert langs watervallen, door schilderachtige valleien, koffie- en bananenplantages naar een romantische plek langs de rivierkant waar het zalig lunchen is. Er kan worden gezwommen in de rivier, er kan een dagtocht te paard worden gemaakt naar reuzenschildpad Tom van 180 jaar oud die op een koffieplantage woont en er kan een mooie rit te paard naar Masai-land worden gemaakt.

* tochten
Afhankelijk van het niveau van de ruiter en zijn conditie, kan er een gemakkelijke rit van drie uur worden gemaakt of een uitdagender tocht van zes uur. Voor de lange rit wordt er voor een picknick in de vallei van de rivier gezorgd. Voor een halve dagtocht van drie uur rijden we terug naar de boerderij voor de lunch en een siësta. Waar je ook voor kiest, je maakt een mooie tocht over een smal pad langs de rivier Kikafu die vaak kleurrijk is door de Masai die hun vee naar het water begeleiden.

Of maak een vroege ochtendrit of een zonsondergangtocht. In de ochtend maak je na een kop koffie of thee een mooie rit over het landgoed en keert op tijd terug voor het ontbijt. Je kunt ook de zon onder zien gaan terwijl je in het zadel zit tijdens een magische avondrit. Beide momenten van de dag garanderen prachtige plaatjes, het licht is perfect om je mooiste vakantiefoto’s te maken. Daarnaast heb je een grote kans enkele dieren die de boerderij in het geheim delen, op deze tijden tegen te komen.

Dorpsbezoek
Bezoek de Chagga-dorpjes en kleine koffieplantages. Rijd door mooie valleien naar een bloemenkwekerij met een ongelooflijk uitzicht over de Masai-steppe. Picknick onder de bomen. De niet-ruiters worden per voertuig naar deze plek vervoerd en kunnen goed rondkijken op de bloemenkwekerij tot de ruiters aankomen voor de lunch. Niet-ruiters kunnen er ook voor kiezen de tocht per mountainbike af te leggen. In dat geval gaat er een lokale gids mee. Via een andere route keren we laat in de middag terug naar de boerderij.

Arusha Park
Een bezoek aan het Arusha Park kan worden geboekt. Het Arusha Park staat garant voor magnifieke landschappen, het Out-of-Africa-gevoel. Voor een dagtocht te paard worden de paarden naar het park vervoerd, waar we opstijgen en het lage deel van het park verkennen. We rijden over Little Serengeti waar doorgaans buffels, giraffen, zebra’s en antilopen zijn te vinden. We rijden het bos in en genieten van een snack-picknick in het zadel op een magische plek. Via een andere weg keren we terug.

Opties voor wie niet wil of kan paardrijden:

* Voor niet ruiters behoort een bezoek aan de lokale Masai-markt tot de mogelijkheden. In de late ochtend kan je je laten verassen door de handelswaren van de Masai en wat ze zelf inkopen. Hun pakezels dragen de gekochte waar naar huis, vaak een reis van enkele dagen. Je kunt een veemarkt, een plek waar de stammen samenkomen, bezoeken. Wie de markt wil bezoeken, geeft dit ook van tevoren aan bij de organisatie, want er is geen dagelijkse markt. De organisatie biedt mogelijkheden aan om het leven van de Cahgga te leren kennen. De Chagga is de stam die de Kilimanjaro bevolkt. Er wordt verteld over de bouw van het oudste, traditionele Chagga-huis en er wordt tekst en uitleg gegeven over het houden van bijen zonder angel. Ook kan je een coöperatie van vrouwen bezoeken. Zij leggen uit hoe hun coöperatie werkt en hoe deze de lokale economie stimuleert en tegelijkertijd goed is voor de vrouwenemancipatie. Je kunt de Kalali vrouwengroep ontmoeten. Zij zijn specialisten in het maken van kaasproducten bij de Kalali-markt. De markt op zich is kleurrijk en een bezoek waard. Of maak een toer door een tuin waar medicinale kruiden en planten groeien, fiets naar een waterval, of bewerk een aardewerken kom. Interessant kan ook een bezoek aan een thee- of koffieplantage zijn.

* Arusha National park
Niet alleen ruiters kunnen naar dit park, ook niet-ruiters kunnen een dagje naar dit gebied boeken. Wie een kanotocht op het meer wil maken, geeft dit van tevoren aan bij de organisatie, zodat dit van tevoren kan worden geregeld. Wild vanuit een kano zien is een spannende ervaring en vaak genoeg zul je met je kano dichtbij het wild komen. Een aanrader. Mountainbiken behoort ook tot de mogelijkheden (van tevoren aangeven).

* West Kilimanjaro
Op 1,5 uur autorijden ligt de corridor waar wilde dieren vrij rondlopen tussen de berg Meru,
de Kilimanjaro en het Amboseli Park in Kenia. Dit gebied is een typische savanne met
paraplu-achtige acaciabomen die tussen de heuvels staan. Het gebied wordt het hele jaar
bevolkt door dieren zoals de zebra, gnoe, giraffe en antilope. Soms loopt er ook een buffel
of een olifant. De optie behelst ook wild spotten vanuit het voertuig of te voet. In dat geval
word je vergezeld door een Masai-krijger of een ranger. Ook bestaat de optie voor
paardrijden.

* Bezoek aan Moshi of Arusha-stad
Moshi si een oude, duiste stad in Tanzania. Hier kan je de lokale markt bekijken, een kop koffie drinken van koffie van de plantages en natuurlijk is het mogelijk een souvenirtje te kopen. Wie de Tanzaniaanse manier van leven wil ervaren, bezoekt Arashua-stad. Dit is het noordelijke zakencentrum van Tanzania en de thuisstad van de Oost-Afrikaanse unie. Ook is het Rwanda tribunaal van de Verenigde Naties in deze stad gevestigd. In de stad bieden veel lokale artistieke Tanzanianen hun mooie handwerk aan.

* Het meer van Challa
Een dagtrip naar Challa op de oostelijke heuvel van de Kilimanjaro is sprookjesachtig. Dit diepe kratermeer vormt de grens met Kenia. Om er te komen maak je een spectaculaire autotocht door kleine dorpjes, koffie- en bananenplantages waarna je plotseling weer middenin de bush zit. De laatste kilometers vormen je ‘off-road’- ervaring met de jeep. We komen aan op een fantastische picknickplaats met een onvergetelijk uitzicht over het meer.
In de verte zien we de bergen Pare en Usambara liggen. Wie fit is, daalt af naar het meer. Daar zijn kano’s beschikbaar (van tevoren boeken). Er zijn meer mooie wandeltochten te maken. Je wandelt dan door de bush en over de savanne rond het meer. Wat een geweldige plek.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2022  - 31/03/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.911
€  2.462
€  2.462
€  2.462
15/06/2022  - 31/12/2022
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.462
€  2.462
€  2.911
€  2.462

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken vanaf 3 dagen. Mail voor een vrijblijvende offerte naar info@horseholiday.com 

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Kamertype

7n *


01/01/2022  -  31/03/2022

1 pers kamer (Single)

2.911

2 pers kamer (Double)

2.462

2 pers kamer (Twin)

2.462

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.462

15/06/2022  -  31/12/2022

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.462

2 pers kamer (Double)

2.462

1 pers kamer (Single)

2.911

2 pers kamer (Twin)

2.462


(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken vanaf 3 dagen. Mail voor een vrijblijvende offerte naar info@horseholiday.com 

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode januari t/m maart en half juni t/m december, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

April, mei en begin juni is het regenseizoen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Ruiters vanaf 14 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten op indeling in ruime tweepersoonskoepeltenten, of in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer op de boerderij
 • Inchecken vanaf 11.00 uur, uitchecken vanaf voor 10.00 uur
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag de lunch (afhankelijk van vluchttijden)
 • Niet alcoholische dranken als koffie, thee, en fruitsap, tafelwijn bij diner
 • Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vliegreis naar Kilimanjaro International Airport, vaak rechtstreeks met KLM)
 • Visumkosten ong. € 50 p.p. mogelijk bij aankomst, geldig paspoort, nog 6 maanden geldig en 1 lege pagina
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Conservation / entry fees afhankelijk van het gekozen arrangement. Ter plaatse te betalen
 • Fooien (reken ong. $ 10,- p.p.p.n.)