Paardrijden langs de wilde kust van Zuid Afrika

De route loopt door een malariavrij gebied. Er wordt over rotsig terrein gereden, maar ook door glooiende heuvels. Deze kenmerken het voormalige thuisland Transkei. Langs weidse wegen rijden we over lege, gouden zandstranden.

Zuid-Afrika
Vanaf € 2646
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De route loopt door een malariavrij gebied. Er wordt over rotsig terrein gereden, maar ook door glooiende heuvels. Deze kenmerken het voormalige thuisland Transkei. Langs weidse wegen rijden we over lege, gouden zandstranden. Uiteraard zullen spectaculaire galoppades aan zee niet ontbreken.

De paarden in deze trektocht zijn Arabieren, Boerperden en Thoroughbreds. Ze zijn geselecteerd op hun vriendelijke karakter. Alle paarden zijn gemakkelijk te rijden en reageren gevoelig op de hulpen.

De trektocht is zorgvuldig gepland zodat ruiters een optimale rij-ervaring beleven. Daarbij is ook gedacht aan de balans tussen paardrijden en rusttijden voor de paarden. De hardwerkende dieren hebben natuurlijk ook tijd nodig om bij te komen zodat wij elke dag weer vrolijk op pad kunnen gaan.

Onderweg wordt gelogeerd in eenvoudige, maar comfortabele kusthotels langs de kust. Er wordt in vier hotels en een pension overnacht. Er wordt elke avond heerlijk gedineerd.

Op deze trektocht worden uitsluitend sterke gevorderde ruiters meegenomen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het ruitercentrum, gelegen op het strand. Na een lichte snack is het tijd om de rijkleding aan te trekken. Het paardrij-avontuur begint nu. De middagrit voert onder meer over de rivier de Kei. Daarvoor nemen we de pont. We rijden over rotsig terrein en over uitgestrekte stranden. Uiteindelijk komen we aan bij ons authentieke hotel uit de jaren ’40. We genieten van het diner en bespreken de rest van het komende paardrij-feest.

Dag 2

Wakker worden op het geluid van de golven van de zee en het gezang van de vogels rond het hotel. Het begin van een mooie dag. Er is eerst gelegenheid om het hotel te verkennen of een korte strandwandeling te maken. Rond half tien zitten we in het zadel om de directe omgeving te verkennen. De gidsen nemen ons mee naar verborgen watervallen. Hier kunnen we ook zwemmen en genieten van een picknick. ‘s Middags keren we terug naar ons hotel.

Dag 3

Vandaag trekken we verder. Een tocht van 40 kilometer ligt voor de boeg. De dagtocht gaat verder langs de kust en meandert door de heuvels en valleien als we een stukje binnenland verkennen. We rijden langs landelijke nederzettingen en vakantiedorpjes. Nadat we enkele brede rivieren hebben overgestoken, keren we terug naar zee. Picknick op het strand. Als het tij het toestaat, rijden we de rest van de dag langs de adembenemende kust. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons volgende, traditionele strandhotel op een eiland dat met een brug is verbonden aan het vasteland.

Dag 4

Paardrijden langs de mooie riviermonding en over uitdagend terrein. Dat staat op het programma van vandaag. Eenmaal over de rotsige rivierbedding heen, rijden we door prachtige valleien naar het strand. Naar verwachting arriveren we rond lunchtijd bij onze volgende accommodatie. De middag spenderen we al genietend van de geweldige omgeving. Er is een pub boven op de rotsen…

Dag 5

Na de rustige middag van gisteren zijn we vandaag compleet uitgerust en klaar voor een dag in het zadel. We rijden over afgelegen stranden, door verborgen krochten van het land en prachtige lagunes. De gids brengt ons naar een speciale, beschutte plek waar we lunchen. En waar we even kunnen zwemmen in een warme lagune. Aan het einde van de dag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 6

De timing van de dagtocht hangt af van het tij, want we steken rivieren over. Ook beklimmen we deze dag enkele heuvels en we maken snelheid op het strand. We rijden naar onze volgende accommodatie waar we na een tocht van 30 kilometer aankomen. Hier kunnen we ons laten pamperen in de Spa, of we verkennen de mangrove bossen per kano of bootje. Tennisliefhebbers kunnen een andere ruiter uitdagen op de tennisbaan. Maar ook bestaat de mogelijkheid je paard opnieuw te zadelen en de middag over prachtige kustpaden te rijden. Vanaf bepaalde plaatsen op het pad kan je walvissen of dolfijnen spotten.

Dag 7

We verlaten het mooie hotel en rijden via dorpjes, bossen en heuvels terug naar ons beginpunt. De gids neemt ons zeker mee naar het strand waar we nog kunnen genieten van een zinderende galop.

Dag 8

Mogelijkheid voor een laatste paardrijrit voordat we om 13.00 uur worden opgepikt voor de verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Zuid-Afrikaanse Rand 2023 RAD 48 950.00
Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Max. 8 ruiters ( 3 weken voor vertrek)

Over Zuid-Afrika

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Inclusief

 • 8 dagen, 7 nachten in een Hotel en Lodge op indeling
 • Op basis van volpension vanaf de lunch dag aankomst t/m ontbijt op dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma,
 • Begeleiding van een Engelstalige gids
 • Transport van de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Johannesburg en binnenlandse vlucht naar East London),
 • Groepstransfer om 11.30 op luchthaven East London en naar de luchthaven om 13.30 uur (prijs op aanvraag) enkele reis. (ter plaatse betalen)
 • Drankjes
 • Wellness behandelingen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/ annuleringsverzekering