Onze ruitervakanties in Zwitserland

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Zwitserland?
In Zwitserland is er nog veel ongerepte natuur. Dit is de ideale bestemming voor een avontuurlijke ruitervakantie. Op lieve, sterke paarden worden er unieke trektochten gemaakt die alle facetten van Zwitserland laten zien. Ervaren Ruiters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Zwitserland.

Lees meer
Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Zwitserland?

In Zwitserland, in het Rhônedal, ligt een paardenboerderij temidden van abrikozenboomgaarden. Van hieruit kunt u mee op verschillende trektochten te paard door Midden Wallis. De rivier de Rhône doorloopt het gehele kanton van oost naar west. Midden-Wallis, of Valais-Central, is een land van hoge bergen en meren, van zon en eeuwige sneeuw. Eindeloze vergezichten, het leven in de bergen en de zuivere lucht zijn de bouwstenen voor een onvergetelijke paardrijvakantie in deze streek Het Rhônedal, de heuvels en de zijdalen zijn bedekt met wijngaarden en boomgaarden met perziken en abrikozen. De zijdalen voeren de Walliser Alpen in tot aan de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van 3000m of meer.

Deze tochten wordt veel door jongeren of families met kinderen geboekt ( minimaal 13 jaar met rijervaring). Het is echter geen ponykamp waarbij de kinderen de hele dag bezig worden gehouden.

Je overnacht tijdens de tocht in eenvoudige chalets of berghutten. De 24 paarden zijn Freiberger, Franches montagnes, echte Zwitserse paarden uit de Jura. Ze zijn gemakkelijk te berijden, schofthoogte tussen 1.50 en 1.60 m. De meeste zadels zijn western of trekking zadels, er zijn ook Engelse zadels. Voor deze paardrijtrektochten dien je de drie gangen te beheersen en in een goede lichamelijke conditie te zijn. Voor alle dagen geldt: 5 tot 7 uur in het zadel en ongeveer 1 uur lopen naast het paard per dag. Door het zware terrein zijn het rustige ritten.

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakanties in Zwitserland bel of mail ons en we helpen je verder.

Neem contact op