Onze ruitervakanties in Azerbidjan

Een avontuurlijke trektocht te paard door Azerbidjan. Op sterke, rustige lokale paarden wordt een unieke trektocht gemaakt die alle facetten van het berggebied laat zien. Deze expeditie is alleen mogelijk voor de zeer ervaren en fitte ruiter. Ontdek hieronder onze paardrijvakanties in Azerbidjan 

Wat mag je verwachten van onze ruitervakanties in Azerbidjan?

Dit is een trektocht te paard door de wildernis van de Kaukasus, waarin alle facetten van het berggebied aan bod komen. Azerbidjan grenst aan Georgië, Dagestan, Armenië en Iran. Het land herbergt in het noorden de grote bergen van de Kaukasus en in het zuiden kent het de Talysh bergen. Daarnaast ligt het pittoreske nationale park Hirkan in Azerbidjan. 

Tijdens deze trektocht te paard zijn we zelfvoorzienend. Over de hele route hebben we geen mobiel bereik; daarvoor ontbreekt het netwerk. Tijdens onze tocht rijden we met de paarden over indrukwekkende bergpassen, over bergpaden of op het hoge plateau. We rijden tussen heldere bergmeren, door ongerept bos en wilde rivieren. 
De route wordt elke dag apart bepaald. De wegen worden gekozen op basis van het weer, de begaanbaarheid van de paden en sneeuwomstandigheden. Elke dag is een nieuw avontuur en elke trektocht brengt een nieuwe route tot stand. De mogelijkheden zijn enorm. Tijdens de trektocht overnacht je in tweepersoonstenten die we elke avond opzetten. Aan het begin en het einde van het arrangement waarop je cultuurtrips maakt, logeer je in 4- of 3-sterrenhotels.

Wil je meer informatie over een ruitervakantie in Azerbidjan bel of mail ons en we helpen je verder.