Bergen- en prairie trektocht te paard in Canada


Een onvergetelijk avontuur te paard beleef je tijdens deze 10-daagse ontdekkingstocht die door de iconische landschappen van Alberta voert

vanaf € 3.395

Een onvergetelijk avontuur te paard beleef je tijdens deze 10-daagse ontdekkingstocht die door de iconische landschappen van Alberta voert. Op zelfverzekerde paarden waaronder veel Quarter Horses en Quarterhorse-kruisingen, Canadese paarden en Arabieren, volg je het spoor van de First Nations van Canada, de ontdekkingsreiziger, de bereden politie en cowboys. Er is een voorjaars- en een najaarseditie die qua programma verschillen.

Ultieme gevoel van vrijheid: paardrijden in bergen en badlands

De avontuurlijke trektocht te paard Voorjaarseditie begint in de beboste heuvels aan de voet van de Rocky Mountains. Na vier dagen worden de paarden ingeladen en rijden we met de truck 350 kilometer naar de uitgestrekte graslanden, de prairies, van Zuidoost Alberta. Vanaf hier rijd je naar het hooggelegen plateau van de Cypress Hill, vlakbij de grens van Alberta met de provincie Saskatchewan.

De trektocht behelst zeven dagen van paardrijden en zal je versteld doen staan van het enorme aanpassingsvermogen van de paarden. Ook zal je onder de indruk zijn van de gehardheid van degene die de Canadezen van vandaag voorgingen in dit prachtige landschap.

Badlands

Bij de historisch Writing-On-Stone vind je de ‘badlands’. Deze is heilig voor de Natives. Badlands is een landschapsvorm die door erosie is gevormd en een uit klei bestaande ondergrond heeft. Er komen bijzondere en spectaculaire canyons voor, ook ravijnen en hoodoos (aardpiramides; zeer steile, puntige rotsformaties van zacht, geërodeerd steen waarop op de punt los nog een groot blok steen ligt) kenmerken het landschap. Badlands bestaan in semi-woestijngebieden zoals je die vindt in Alberta en Saskatchewan, in de VS komen ze voor in Zuid- en Noord-Dakota waar ze beschermd zijn. Veel is er niet veranderd in de badlands sinds de tijd van de buffalo’s. De prairie is fantastisch paardrijland met onbegrensde mogelijkheden om een wat snellere gang in te zetten. Paardrijden op de prairie is absoluut een niet te vergeten ervaring.

Bergen

Tijdens de tochten in de bergen, dag 1 tot en met 4, verblijf je in het guesthouse op de ranch. Als je op verkenningstocht gaat in de zuidelijke prairies, van dag 5 tot en met 9, kampeer je. Op een dag na, als je in een kleine prairiestad verblijft. Dan logeer je in een hotel in prairiestijl met een echte saloon. Het is geen luxe verblijf, maar je hebt een droog onderkomen met een warme douche. De laatste nacht spendeer je weer op de ranch bij de Rocky Mountains. Samengevat verblijf je vijf nachten in het guesthouse op de ranch, drie nachten kampeer je en er is een hotelovernachting.

Voor alle maaltijden wordt gezorgd. Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen bij de maaltijden en tijdens de trektocht.

De Bergen en Prairie trektocht wordt in het voorjaar en in het najaar gegeven, beide in een andere vorm.

Najaar

Tijdens de Bergen- en Prairietocht Najaarseditie verblijf je drie nachten op de ranch en kampeer je zes nachten. Je kampeert dan in de bergen en op de prairie. Er zit geen hotelovernachting in de najaarstrektocht. Wel rijd je diep de bergen in, waar je een aantal nachten doorbrengt. Deze tocht is een mix van elementen uit de Forgetmenot-trektocht en tochten bij Writing-on-Stine in de badlands.

Voorbeeldprogramma Voorjaar:

Dag1: Transfer vanuit Calgary in de middag en aankomst op de ranch voor de maaltijd. Overnachting op de ranch.

Dag 2: De matches tussen paard en ruiter zijn gemaakt en voor het eerst stijg je op voor een avontuurlijke tocht van vijf uur in de bergen. Je ontdekt Kananaskis vandaag.

Dag 3: Vandaag rijden we dieper de bergen in en verwondert je over alle ongekende natuurschoon om je heen. Na zeven uur in het zadel en een intensieve verkenning van de bergen, ben je weer terug op de ranch voor de maaltijd en de overnachting.

Dag 4: Op deze dag pak je in en de paarden worden ingeladen om naar Writing On Stone op 350 kilometer afstand te rijden.

Dag 5: Een adembenemende dagtocht door het magische achterland van het provinciale park Writing on Stone vormt het programma van deze eerste dag op de prairie waar je kampeert.

Dag 6: We pakken in en rijden 40 kilometer over waanzinnig grasland. De tocht voert langs de Milk River. We kamperen weer op de prairie.

Dag 7: Na het ontbijt pakken we weer in en rijden in opnieuw 40 kilometer naar de Pinhorn ranch. Overnachting in het hotel in prairiestijl waar je kennismaakt met een originele saloon.

Dag 8: We verlaten het hotel, pakken in en maken een tocht naar de historische Cypress Hills. De nacht brengen we in tenten door.

Dag 9: Deze dag genieten we na het ontbijt van een prachtige ochtendrit door de Cypress Hills. Daarna stijgen we af en rijden met de trailer terug naar de ranch in de bergen.

Dag 10: Na het laatste gezamenlijke ontbijt is het alweer tijd voor de transfer naar Calgary.

Voorbeeldprogramma Najaar:

Dag 1: Transfer vanuit Calgary naar de ranch waar je aankomt voor de maaltijd. Overnachting in het guesthouse op de ranch.

Dag 2: Na het ontbijt ontmoet je je paard en rijd je in vijf uur naar het kampeerterrein waar je in tenten overnacht.

Dag 3: Je rijdt dieper de bergen in naar het volgende kampeerterrein waar je na acht uur paardrijden arriveert. De komende dagen zal je hier verblijven. Onderweg is het voluit genieten van de wonderschone natuur.

Dag 4: Na het ontbijt maak je een prachtige tocht van 4,5 uur naar de Box Canyon. Van daaruit keer je terug naar het kampeerterrein voor de overnachting in je tent.

Dag 5: Op het programma staat een mooie dagtocht van zes uur paardrijden. De gids leid je naar Cougar Gap en keert dan met je terug naar het tentenkamp.

Dag 6: Vandaag pakken we in en rijden met pakpaarden in een uur naar Trailhead. De tocht vervolgt over Powderface Ridge waar je zo’n 4,5 uur over doet. Vervolgens keer je terug naar de ranch voor de overnachting.

Dag 7: Transfer naar het provinciale park Writing-on-Stone, in de badlands waar het kampement wordt opgezet. Paardenkeuring door de veearts voor de Competetive Trail Ride. Overnachting in de tent.

Dag 8: Deelname aan de Rattlesnake Roundup Competitive Trail Ride voor de categorie beginners of halfgevorderde wedstrijddeelnemers. Overnachting in de tent.

Dag 9: Een ontspannen buitenrit van zo’n twee uur door het provinciale park Writing-on-Stone is voor deze dag ingepland. ’s Middags volgt de transfer terug naar de ranch waar je overnacht.

Dag 10: Het is alweer tijd om huiswaarts te keren! Het ontbijt wordt gevolgd door de transfer naar Calgary.

Vertrekdata Kamertype 9n *  
09/09/2023  - 18/09/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  3.394
€  3.700

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 4.990 p.p in tweepersoonskamer.

Kamertype

9n *


09/09/2023  -  18/09/2023

Diverse accommodaties

3.394

Diverse accomodaties - 1 pers

3.700


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 4.990 p.p in tweepersoonskamer.

Data 2023

09-09 t/m 18-09 - vol

Praktische info

 • Aantal deelnemers:
  Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten, waarvan 3 nachten op de ranch en 6 nachten in een tentenkamp.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Incl. niet-alcoholische drankjes
 • 7 dagen met paardrijden
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Calgary

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Calgary
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 5% tax op het paardrijarrangement
 • Reis-/Annuleringverzekering