Canada: Te paard door ongerept British Columbia


Voor de ultieme beleving van de vrijheid die British Columbia biedt, boek je deze week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada.

Beginnende ruiter

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.517

Paardrijden in Wild West-Canada

Brits Columbia biedt je de beleving van ultieme vrijheid te paard. Boek daarom deze stationaire week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada. Op overwegend Quarter horses met stokmaten van tussen de 155 en 165 cm. maak je vanuit een 4-sterren lodge dagelijks een heerlijke dagtocht te paard. Er wordt in Westernstijl paardgereden. De tochten zijn voor ruiters van alle niveaus toegankelijk; voor iedere ruiter is een geschikt paard aanwezig. Niet-ruiters kunnen prima mee; er staan bijvoorbeeld mountainbikes klaar.

Wie deze reis boekt, kiest voor genieten van een mooi bergachtig landschap langs de kust. De organisatie doet zijn uiterste best je verblijf af te stemmen op je mogelijkheden. In de dagen dat je er bent, maak je kennis met de omgeving en met de cowboygeschiedenis die de laatste 100 jaar onveranderd is gebleven. Dat geldt voor zowel ruiters als de niet-ruiters. Alleen maken de ruiters uiteraard vanuit het zadel kennis met de Canadese schoonheid van het westen, niet-ruiters kunnen bijvoorbeeld op de mountainbike schitterende routes ontdekken.

Comfort

Dit arrangement  is perfect voor wie op zoek is naar een klassieke ruitervakantie met alle comfort die een ranch waar gasten worden ontvangen te bieden heeft. Vrije WiFi-toegang, gezellige gastenkamers, een openlucht hot tub en een spelkamer,  je vindt het er allemaal.

De zeven overnachtingen hebben plaats in een van de lodges met twee een-persoonsbedden of in een van de ‘koninginnekamers’ waar een groot ‘koninginnebed’staat.

Maaltijden

Alle maaltijden worden ter plaatse en vers bereid. Het gaat om drie hartige Western Canadese maaltijden per dag. Op dagtochten krijg je een lunch mee.

Tijdens het 7-daagse verblijf, maak je vijf mooie tochten en een dagje uit. De tochten te paard duren drie tot vijf uur. Niet-ruiters kunnen met de mountainbike avontuurlijke tochten in de omgeving maken.

Het voorbeeldprogramma is puur een suggestie. De tochten worden ter plaatste besproken. Ook de dag waarop de paarden vrij zijn, wordt in overleg bepaald. Zo kan de rustdag in plaats van de gesuggereerde dag vijf ook op een andere dag worden gehouden.

Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om twee nachten te slapen in hun authentieke tentenkamp in de wildernis, met uitzicht op de 2482m hoge berg, de Anvil.

 

 

 

Voorbeeld dagprogramma :

Dag 1: 
Dag van aankomst, installeren in de kamer en wennen aan de schitterende omgeving. Uiteraard maak je kennis met de gastheer/- vrouw.

Dag 2: 
Iedereen krijgt zijn paard toegewezen. Voor iedere ruiter, van beginner tot ervaren ruiter, wacht een geschikt paard. In de ochtend maak je een korte kennismakingsrit. Zo weet je zeker of je paard en jij elkaar begrijpen en er klaar voor zijn de tocht samen te maken. ’s Middags volgt een kortere tocht waarop ruiter en paard werkelijk vertrouwd raken met elkaar. Ook raak je gewend aan de Western-stijl van paardrijden als die nieuw voor je is.

Dag 3: 
We rijden verder op de paden door het prachtige landschap. Je kunt hier alles verwachten: je steekt stroompjes over, je rijdt over bospaden, je komt langs mooie meren. 

Dag 4: 
Een verder verkenning van de natuur die hier veel heeft te bieden volgt. Geniet van de ongelooflijke uitzichten en voel je vrij als je door de open weilanden rijdt. Het terrein kan ook behoorlijk ruig zijn. Dat maakt de tochten gevarieerd.

Dag 5: 
De paarden hebben ook wat rust nodig. Daarom zijn zij een dagje vrij en krijgen wij een dagje uit.

Dag 6: 
De gids zorgt er alle dagen voor dat je altijd iets nieuws ontdekt.  Ook zal je merken dat het terrein, ook al wisselt het af met gemakkelijk begaanbaar tot behoorlijk wild, voor iedereen te berijden is. De gids houdt rekening met het tempo. Beginners zullen rustig door het land trekken en voor ervaren ruiters worden vrolijke galoppades ingezet. Als er gelegenheid is, kan je wellicht cowboywerk verrichten.

Dag 7: 
Als de omstandigheden zich ervoor lenen, kunnen we een tocht maken door Big Creek Park. Hier ervaar je de Canadese wildernis. Hier wordt het wildleven vaak gezien. Het uitzicht op de bergen is geweldig en de paden slingeren in en uit open weilanden en oude bossen.

Dag 8: 
Deze laatste dag staat in het teken van nog even genieten van de omgeving en dan is het tijd om afscheid te nemen. Of je boekt natuurlijk een langer verblijf!

Ook mogelijk te boeken met 2 overnachtingen in een authentiek camp ipv in de lodge.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo)
7 nachten in Lodge
Kamertype 7n *  
15/05/2023  - 15/10/2023
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling
2 pers kamer (Twin)
€  1.751
€  1.516
€  1.516
Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo)
Adventure pakket
Kamertype 7n *  
15/05/2023  - 15/10/2023
Kamer op indeling
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  1.717
€  1.952
€  1.717

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadeese dollar 2023, CAD 2.260 p.p in tweepersoonskamer / CAD 2.560 p.p bij het pakket met de overnachtingen in tent.

Kamertype

7n *


15/05/2023  -  15/10/2023

1 pers kamer (Single)

1.751

Kamer op indeling

1.516

2 pers kamer (Twin)

1.516

Kamertype

7n *


15/05/2023  -  15/10/2023

Kamer op indeling

1.717

1 pers kamer (Single)

1.952

2 pers kamer (Twin)

1.717


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadeese dollar 2023, CAD 2.260 p.p in tweepersoonskamer / CAD 2.560 p.p bij het pakket met de overnachtingen in tent.

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode van 15-05 t/m 15-10, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Praktische info

 • Ervaring:
  Geschikt voor elk niveau. Er zijn verschillende begeleiders.
 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  minimum 12 jaar ( in gezelschap van een volwassene)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in de Lodge. Of 5 nachten in de lodge en 2 nachten in het tentenkamp (adventure pakket).
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl niet-alcoholische dranken
 • 5 dagen paardrijden (4-6 uur per dag) en een dagtrip, adventure pakket is met 2 dagen paardrijden en een dagtrip met
 • Engels- en Duitstalige begeleiding / gidsen
 • lokale belastingen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Williams Lake BC (YWL)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Williams Lake CAD 240 p.p. retour reis, ( tweede persoon CAD 160 retour) ter plaatse betalen
 • alcoholische dranken
 • Reisverzekering
 • visum
 • fooien (15-20% van de paardrijweek, ter plaatse te betalen)