Paardrijden door ongerept British Columbia

Voor de ultieme beleving van de vrijheid die British Columbia biedt, boek je deze week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada.

Canada
Vanaf € 1666
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in Wild West-Canada

Brits Columbia biedt je de beleving van ultieme vrijheid te paard. Boek daarom deze stationaire week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada. Op overwegend Quarter horses met stokmaten van tussen de 155 en 165 cm. maak je vanuit een 4-sterren lodge dagelijks een heerlijke dagtocht te paard. Er wordt in Westernstijl paardgereden. De tochten zijn voor ruiters van alle niveaus toegankelijk; voor iedere ruiter is een geschikt paard aanwezig. Niet-ruiters kunnen prima mee; er staan bijvoorbeeld mountainbikes klaar.

Wie deze reis boekt, kiest voor genieten van een mooi bergachtig landschap langs de kust. De organisatie doet zijn uiterste best je verblijf af te stemmen op je mogelijkheden. In de dagen dat je er bent, maak je kennis met de omgeving en met de cowboygeschiedenis die de laatste 100 jaar onveranderd is gebleven. Dat geldt voor zowel ruiters als de niet-ruiters. Alleen maken de ruiters uiteraard vanuit het zadel kennis met de Canadese schoonheid van het westen, niet-ruiters kunnen bijvoorbeeld op de mountainbike schitterende routes ontdekken.

Comfort

Dit arrangement is perfect voor wie op zoek is naar een klassieke ruitervakantie met alle comfort die een ranch waar gasten worden ontvangen te bieden heeft. Vrije WiFi-toegang, gezellige gastenkamers, een openlucht hot tub en een spelkamer, je vindt het er allemaal.

De zeven overnachtingen hebben plaats in een van de lodges met twee een-persoonsbedden of in een van de ‘koninginnekamers’ waar een groot ‘koninginnebed’ staat.

Maaltijden

Alle maaltijden worden ter plaatse en vers bereid. Het gaat om drie hartige Western Canadese maaltijden per dag. Op dagtochten krijg je een lunch mee.

Tijdens het 7-daagse verblijf, maak je vijf mooie tochten en een dagje uit. De tochten te paard duren drie tot vijf uur. Niet-ruiters kunnen met de mountainbike avontuurlijke tochten in de omgeving maken.

Het voorbeeldprogramma is puur een suggestie. De tochten worden ter plaatste besproken. Ook de dag waarop de paarden vrij zijn, wordt in overleg bepaald. Zo kan de rustdag in plaats van de gesuggereerde dag vijf ook op een andere dag worden gehouden.

Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om twee nachten te slapen in hun authentieke tentenkamp in de wildernis, met uitzicht op de 2482m hoge berg, de Anvil. (op aanvraag)

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst, installeren in de kamer en wennen aan de schitterende omgeving. Uiteraard maak je kennis met de gastheer/- vrouw.

Dag 2

Iedereen krijgt zijn paard toegewezen. Voor iedere ruiter, van beginner tot ervaren ruiter, wacht een geschikt paard. In de ochtend maak je een korte kennismakingsrit. Zo weet je zeker of je paard en jij elkaar begrijpen en er klaar voor zijn de tocht samen te maken. ’s Middags volgt een kortere tocht waarop ruiter en paard werkelijk vertrouwd raken met elkaar. Ook raak je gewend aan de Western-stijl van paardrijden als die nieuw voor je is.

Dag 3

We rijden verder op de paden door het prachtige landschap. Je kunt hier alles verwachten: je steekt stroompjes over, je rijdt over bospaden, je komt langs mooie meren.

Dag 4

Een verder verkenning van de natuur die hier veel heeft te bieden volgt. Geniet van de ongelooflijke uitzichten en voel je vrij als je door de open weilanden rijdt. Het terrein kan ook behoorlijk ruig zijn. Dat maakt de tochten gevarieerd.

Dag 5

De paarden hebben ook wat rust nodig. Daarom zijn zij een dagje vrij en krijgen wij een dagje uit.

Dag 6

De gids zorgt er alle dagen voor dat je altijd iets nieuws ontdekt. Ook zal je merken dat het terrein, ook al wisselt het af met gemakkelijk begaanbaar tot behoorlijk wild, voor iedereen te berijden is. De gids houdt rekening met het tempo. Beginners zullen rustig door het land trekken en voor ervaren ruiters worden vrolijke galoppades ingezet. Als er gelegenheid is, kan je wellicht cowboywerk verrichten.

Dag 7

Als de omstandigheden zich ervoor lenen, kunnen we een tocht maken door Big Creek Park. Hier ervaar je de Canadese wildernis. Hier wordt het wildleven vaak gezien. Het uitzicht op de bergen is geweldig en de paden slingeren in en uit open weilanden en oude bossen.

Dag 8

Deze laatste dag staat in het teken van nog even genieten van de omgeving en dan is het tijd om afscheid te nemen. Of je boekt natuurlijk een langer verblijf! Ook mogelijk te boeken met 2 overnachtingen in een authentiek camp ipv in de lodge.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar 2024, CAD 2.470 p.p in tweepersoonskamer

Eenpersoonskamertoeslag is CAD 50 p.p.p.n
Ervaring

Geschikt voor elk niveau. Er zijn verschillende begeleiders.

Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

minimum 12 jaar ( in gezelschap van een volwassene)

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Canada

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen; dit zijn dé ingrediënten die een paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken.

Wil je een standplaatsvakantie of trektocht doen? Het kan beide!

Als standplaatsvakantie hebben we een locatie in de vallei van de rivier de Saskatchewan. Dit is een westernranch waar je het ultieme gevoel van Cowboy zijn kunt ervaren. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijf je in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In je vrije tijd kun je zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

Een trektocht is mogelijk in Yukon of in British Columbia

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven.
Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt.

De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen.

British Columbia: Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 13 dagen/12 nachten, of 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer in de Lodge.
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl niet-alcoholische dranken
 • 5 dagen paardrijden (4-6 uur per dag) en een dagtrip
 • Engels- en Duitstalige begeleiding / gidsen
 • lokale belastingen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Williams Lake BC (YWL)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Williams Lake CAD 260 p.p. retour reis, ( tweede persoon CAD 180 retour) ter plaatse betalen
 • alcoholische dranken
 • Reisverzekering
 • visum
 • fooien (15-20% van de paardrijweek, ter plaatse te betalen)