Paardrijden door het land van tabak en muziek

Het uiterste westen van Cuba wordt op het Latijns-Amerikaanse eiland wel de ‘Groene Provincie’ genoemd. Te paard kan je er helemaal in opgaan.

Cuba
Vanaf € 2646
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het uiterste westen van Cuba wordt op het Latijns-Amerikaanse eiland wel de ‘Groene Provincie’ genoemd. Er wordt volop tabak verbouwd op de bijzonder vruchtbare landgoederen en in de valleien. De provincie heeft twee bergketens waar ook vele grotten zijn te vinden. Het gebied kent een rijke flora en fauna. Te paard kan je er helemaal in opgaan.

De avonden klinkt er Cubaanse muziek. De accommodaties zijn overwegend hotels, maar kan soms ook een pension zijn.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst in het hotel in Havana. Diner in een lokaal familierestaurant en overnachting in het hotel.

Dag 2

Transfer naar de finca in het zuiden van de provincie Pinar del Rio. De finca ligt op ongeveer anderhalf autorijden in een bio-reservaat. Na een welkomstdrankje ga je te paard voor een tocht van zo’n 3 uur. Deze voert over het land dat bij de finca hoort en zo’n 400 hectare bestrijkt. Na de lunch volgt in de middag de transfer naar de volgende accommodatie. De autorit duurt zo’n 2,5 uur. In de avond is het tijd voor een eerste introductie van Cubaanse muziek.

Dag 3

We stijgen op voor een tocht te paard van ongeveer 5 uur. We rijden door de bergen van Cuabal en Pan de Guajaibón. Het hoogste punt van de regio vind je hier. Het ligt 692 meter boven de zeespiegel. Wij pauzeren bij een lokale familie waar we een drankje drinken. Daarna trekken wij door de valleien weer verder. In de verte zijn de Sierra del Rosario en de Sierra de los Oreganos met hun beschermde vogelsoorten zichtbaar. Na de lunch volgt de transfer van een uurtje naar Viñales. Hier dineren wij in een familierestaurant en overnachten wij in een hotel. Optioneel: uitgaan in de Casa de la Trova voor een vrolijke muziekshow.

Dag 4

Een mooie tocht van zo’n 5 uur paardrijden ligt in het verschiet. We rijden door de valleien van Viñales en Palmarito. Een ruiterpad leidt omhoog naar El Mirador del Valle. Boven aangekomen is het tijd om wat te drinken en te genieten van het schitterende uitzicht over de tabaksplantages. Als we onze tocht vervolgen, bezoeken wij onderweg een aantal boeren die ons het proces van de sigarenproductie – authentiek Cubaans - uitleggen. We lunchen op het terras van een restaurant. Na de tocht volgt de transfer (een uur) naar de finca in Pinar del Rio.

Dag 5

Deze ochtend maken wij ons op voor een avontuurlijke tocht te paard van wederom zo’n 5 uur. We ontdekken het prachtige landschap van de finca La Guabina. Lunchtijd. Optioneel is het mogelijk de mooie Apaloosa en Pinto paarden van de boerderij te bekijken. In de avond wordt op de finca gezellige, traditionele Cubaanse muziek gespeeld. Diner en overnachting op de finca.

Dag 6

Na het ontbijt zetten wij ons in het zadel om in een tocht van 3 uur de vlakten van de finca te verkennen. Je zult koninklijke palmbomen, rijstvelden en tropische fruitplantages waar vruchten als guava en ananas groeien. Lunch op de finca en transfer in de middag naar Havana. Diner in het een restaurant in het district El Vedado. Overnachting in het hotel.

Dag 7

Transfer naar de finca bij het strand waar we te paard gaan en in zo’n 3 uur naar het strand rijden. De zee vraagt ons om te komen zwemmen en daarna genieten we van een lunch in een strandrestaurant. Transfer terug naar Havana. ’s Avonds is het alweer tijd voor het afscheidsdiner met een prachtige muziekshow. Overnachting in het hotel.

Dag 8

Geniet op deze laatste dag van Havana. Er is tijd genoeg voor, de transfer naar het vliegveld is om 18.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg (daarboven op aanvraag)

Leeftijd

Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)

Aantal deelnemers

Min. 6, max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Cuba

Cuba is natuurlijk het land van de revolutie, geleid door de charismatische Argentijnse revolutionair en guerillaleider ‘Che’ Guevarra, de rechterhand van Fidel Castro. Raúl Castro vormde de derde in het driemanschap dat de basis legde voor het communistische Cuba, na de vlucht van dictator Batista is ontstaan. De uiteindelijke slag werd geleverd in de Sierra Maestra.
Op een van onze trektochten kom je op de plekken waar de finale slag heeft plaats gehad, de verblijven van de guerilla’s en kom je over de wegen waar de revolutionairen ook gebruik van hebben gemaakt. In historisch, natuurlijk en cultureel opzicht is dit een uitermate fascinerende reis.

Cuba heeft ook een diversiteit van Flora en Fauna:
Het oosten van Cuba kent adembenemende landschappen. Er liggen tropische regenwouden en de spectaculaire bergen van de Sierra Maestra liggen eveneens in de zuidoostelijke regio’s.

Het uiterste westen van Cuba wordt op het Latijns-Amerikaanse eiland wel de ‘Groene Provincie’ genoemd. Er wordt volop tabak verbouwd op de bijzonder vruchtbare landgoederen en in de valleien. De provincie heeft twee bergketens waar ook vele grotten zijn te vinden. Het gebied kent een rijke flora en fauna. Te paard kan je er helemaal in opgaan.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer op basis van indeling
 • Volpension vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag (incusief 1 drankje bij de maaltijd (bier, frisdrank, water)
 • Lokale gids tijdens het paardrijden
 • Engelstalige gids gedurende het gehele programma
 • Verzameltransfer naar de luchthaven Jose -Marti van Havana om 18.00 uur
 • Transfers gedurende het programma
 • Bagagetransport in de volgwagen
 • Ervaren gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis (vlucht naar Havana)
 • Entrees excursies
 • Extra drankjes
 • Fooien (+ € 60), ter plaatse betalen
 • Transfer dag aankomst naar het hotel van de luchthaven Jose Marti in Havana, ter plaatse betalen
 • Afwijkende privetransfers naar de luchthaven op dag 9, ter plaatse betalen
 • Reisverzekering (verplicht in Cuba)
 • Overige persoonlijke uitgaven