Ontdek mysterieus en wondermooi Beieren


Western-rijden in het Duitse Beieren, op de rug van knappe Andalusische paarden. Dat is apart! De paarden die worden ingezet voor deze wandelingen zijn tredzeker, sterk en rustig van aard.

vanaf € 630

Western paardrijvakantie in Beieren

Western-rijden in het Duitse Beieren, op de rug van knappe Andalusische paarden. Dat is apart! De paarden die worden ingezet voor deze wandelingen zijn tredzeker, sterk en rustig van aard. Daardoor kan je ten volle genieten van het mooie Beierse landschap. Eén keer per week trekken de groep met de paarden naar Pullman-City, de grootste westernstad van West-Europa ( dagtocht alleen voor ervaren ruiters mogelijk).

De uitvalsbasis van deze standplaatsvakantie is een landelijk hotel in een klein dorp, aan de voet van de Brotjackelriegel (1016 meter). De omgeving is groen en heuvelachtig, een paradijs voor ruiters. Maar ook wandelaars komen in deze omgeving zeker aan hun trekken.

Voorbeeld dagprogramma
(afhankelijk van de aankomstdag kan de volgorde verschillen)

Dag 1:
Aankomst in de namiddag met aansluitend een diner

Dag 2:
We maken een tocht van een halve dag in de mooie omgeving van de stallen. In de vroege namiddag stoppen we aan een oude herberg in de bergen. Na de middag keren we langs een andere route terug naar de stallen.

Dag 3:
Dagtocht naar Hunding. ’s Middags houden we halt op een helling in het bos, in een originele western-saloon. Hier genieten we van een lange lunchpauze aan de rijkelijk gedekte eettafel. ’s Avonds keren we terug naar onze eigen stek. We steken het vuur aan en hebben een lekker avondmaal met gegrilde specialiteiten.

Dag 4:
Dagtocht naar de mysterieuze Brotjacklriegels.. Hier vind je nog altijd ouder boerderijen, natuurlijke rivieren, weilanden vol kruiden en schier eindeloze wegen door de bossen. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Lunch in een klein pension. Na de middag keren we terug naar onze eigen stek.

Dag 5:
Rustdag voor ruiters en paarden. Het ideale moment om de omgeving te verkennen, of gewoon lekker te ontspannen.

Dag 6:
Dagtocht naar de grootste westernstad van Europa: Pullmann-city. Die bereiken we na ongeveer 4 uur in het zadel. De namiddag kunnen we vrij doorbrengen in de stad. Je kan er lunchen en westernspullen kopen. In de namiddag vinden er verscheidenen shows plaats. Na de grote “American History Show” ’s avonds, keren we weer naar huis. De rest van de avond brengen we door in onze eigen saloon.

Dag 7:
Om de week mooi af te sluiten, staat er een mooie rit van een halve dag op het programma. We stoppen bij een herberg in de bergen en zullen rond 15u weer terug thuis zijn.

Dag 8:
Na het ontbijt moeten we afscheid nemen en is de heerlijke vakantie weer ten einde.

 

Vertrekdata (vr, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  630
€  630
€  685
€  630
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  31/12/2023

2 pers kamer (Double)

630

2 pers kamer (Twin)

630

1 pers kamer (Single)

685

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

630


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomstdag is vrijdag of zondag.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op 2 pers kamer met eigen douche en toilet (families in een appartement)
 • Op basis van half pension, vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Lunches niet inbegrepen. Excl. diner op maandag en dinsdag
 • Paardrijden volgens programma (ongeveer 4 uur per dag)
 • Begeleiding van een ervaren Gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar deelstaat Beieren
 • Verzameltransfer vanaf Deggendorf treinstation € 30 retour/per auto (max 4 pers)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Lunches
 • Diner maandag en dinsdag
 • Reis-/annuleringsverzekering