Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust


Ontdek het fascinerende Luxor en het historische Arabische fort Makadi Bay bij de Rode Zee tijdens onvergetelijke paardrijtochten Egypte.

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.167

Ontdek het fascinerende Luxor en het historische Arabische fort Makadi Bay bij de Rode Zee tijdens onvergetelijke paardrijtochten Egypte. In een week tijd rijd je op voorwaartse paarden (arabisch ras) met engelse zadels, door woestijn (alle gangen komen aan bod), groene valleien en zie je de karakteristieken van Egypte: Fascinerende archeologische plaatsen, witte zandstranden langs de Rode Zee, het plattelandsleven rond Luxor en natuurlijk de fameuze rivier de Nijl. Er wordt in twee accommodaties gelogeerd. Vanuit deze locaties worden de dagtochten te paard gemaakt.  

Op deze Egyptische tochten te paard zie je de overblijfselen van oude stad Thebes, de hoofdstad van de farao’s toen zij op het hoogste punt van hun macht verkeerden tijdens de 16e tot 11e eeuw voor Christus. Rond Luxor maak je kennis met het Egyptische dorps- en plattelandsleven. En op de oevers van de Nijl is het geweldig galopperen.

De avontuurlijke trip voert vanuit het dorp waar de paarden hun thuis hebben naar de oevers van de Nijl. Hier hebben we een rijke keuze aan heden: we kunnen snel galopperen langs de brede rivier terwijl we buffels zien grazen, maar we kunnen ook door de dorpjes langs de Nijl stappen. Bananenplantages en suikerrietvelden nodigen uit om aan te sporen tot galop, maar we kunnen ook oude tempels te paard bezoeken.

De stallen staan op de westelijke oever van de Nijl. De paarden hebben hier een prachtig leven. Er staan goed onderhouden boxen, maar de meeste paarden staan doorgaans in de grote, groene paddocks. Met zicht op de bergen. Trotse, sierlijke hengsten staan in de stallen. Hun vacht glanst koper of zilver in de zon. Daarnaast lopen er ezels rond op het terrein. Zij volgen alle bezoekers om te checken of zij wortels bij zich hebben.

Na drie prachtige dagen in Luxor, zetten we koers naar de Rode Zee. De baai waar we verblijven kent schitterende, witte zandstranden en helder, blauw water. Elke dag is hier een unieke belevenis te paard. We galopperen door zandwoestijnen en maken nog snellere galoppades langs de kustlijn. We verkennen de zandduinen, we ontdekken de bergen en we bezoeken de aangrenzende bedoeïnen-dorpen, die diep in de wildernis liggen. 

Accommodatie 
De eerste dagen verblijven we in een authentieke villa, een charmant pension waar de service perfect is. De villa is opgetrokken in een oosterse stijl en gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout. Het onderkomen is mooi gedecoreerd en beschikt over twee dakterrassen. Het ene kijkt uit op de tempel van Luxor, het andere biedt zicht op de tempel van Hatsheput. De tuin staat vol met bloemen en in de Bedoeïenhoek kan je ontspannen bij een kop muntthee.

Verder in de tuin vind je een zwembad, een jacuzzi en een hammam. Vanaf de patio wandel je de dinerkamer in. Een open trap leidt naar de slaapkamers en de dakterrassen. Elke slaapkamer herinnert aan Luxor. Zo kan je in bijvoorbeeld Hathor, Nefertiti of Cleopatra slapen. De kamers zijn voorzien van airco en flatscreen-tv, ook is er Wi-Fi aanwezig. Daarbij heeft elke kamer zijn eigen badkamer en een balkonnetje.   

Aan de kust logeren wij in een groot en luxe 5-sterren hotel met 83 kamers, voorzien van alle faciliteiten en tien extra luxueuze suites. Fantastisch uitzicht op zee gegarandeerd. Om de hoek ligt een professionele golfbaan met 18 holes. Je kunt genieten van het strand, duiken, snorkelen of zeilen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1 
Aankomst in Luxor in Egypte en verzameltransfer naar de villa aan de Nijl.

Dag 2
Na het ontbijt reis je per Tuk Tuk naar de stallen op de Westelijke Jordaanoever. Onze eerste dag is een fantastische introductie tot Bedouin Life. Rij door de dorpen te paard onder de palmbomen langs de rivier de Nijl. De Nijl is ongelooflijk vredig en je kunt de buffel langs de oevers zien grazen. De lunch wordt geserveerd in ons pension en onze middagrit brengt ons naar de tempel Medinet Habu, bekend als de schaduw van de bergen van Thebe. Ongeveer 5 uur in het zadel lang de Nijl tot zonsondergang. Het diner is rond 20.00 uur op een lokaal Egyptisch feest en feest in ons pension. Eten met je handen zittend op de vloer op zachte kussens is een must als je in Luxor bent! De eerste dag is een goede indruk van de 'Egyptische manier van leven'.
Je zit ongeveer 5 uur in het zadel.

Dag 3 
Vandaag een dag zonder paardrijden. Na een vroeg ontbijt rond 7 uur, zullen we beginnen met een tour van een halve dag door de Vallei der Koningen, de laatste rustplaats van de oude farao's. De Vallei der Koningen Toetanchamon; Ramses I; Tuthmosis III; Tawsert / Sethnakt; Siptah; Ramses III; Ramses VI, IX & IV ... meestal zijn tenminste acht graven open! Onze West Bank-tour gaat verder naar Hatshepsut, het beroemdste vrouwtje uit de Egyptische geschiedenis. 

Na de lunch zullen we het kruis oversteken naar de oostelijke oever en een rondleiding door de Karnak-tempel maken. We beginnen onze middag met het maken van een ritje op de hoefijzers (traditionele door paarden getrokken buggy's) en zetten de Corniche een kilometer of twee af naar Karnak, het grootste religieuze complex ter wereld. Vergeet alles wat je gewend bent met betrekking tot schaal en ruimte, en laat je verrassen door de tempels van Amon-Ra en zijn goddelijke vrouw, Mut en hun zoon, Khonsu. We zullen je kennis laten maken met enkele van de architectonische wonderen die door toekomstige generaties van Egyptische architecten opnieuw werden gebruikt, maar die in dit museum in al hun glorie zijn heropgericht. Betreed de Great Hypostyle Hall gebouwd door Seti I, vader van Ramses de Grote - meer dan 6000 vierkante meter, 134 kolommen - de 12 die de processieroute flankeren zijn 23 meter hoog - woorden, feiten en cijfers kunnen nooit recht doen aan de ervaring die Karnak is.
Na Karnak bezoeken we de Luxor-tempel en het Luxor-museum voordat we eindigen in het Mummification Museum.

Dag 4 
Vandaag een route door het land van de farao's. Onze ochtend neemt ons mee naar het platteland van Luxor. De weelderige groene suikerrietvelden zijn perfect voor een goede galop en het landschap is spectaculair! Kijk hoe de boeren in hun velden werken zoals hun voorouders dat deden met behulp van oude tradities. Halverwege de ochtend kunt u zich voorbereiden om verbaasd te zijn, want onze paarden zullen u zeker achter de Vallei der Koningen en op de top van de berg Thebe brengen, zodat u een panoramisch uitzicht op Luxor kunt zien. De lunch wordt geserveerd in een plaatselijk dorp voordat we onze proef doorlopen door de suikerrietvelden en bananenplantages. Dit is ongeveer 6 uur end-to-end. 'S Avonds gaan we dineren op een zeilboot, de perfecte manier om te ontspannen na een lange rit.

Dag 5 
We vertrek in de ochtend aankomen naar de Rode Zee voor de lunch. Na de lunch op het strand en een duik in het zwembad, zullen we u kennis laten maken met onze "woestijn-Arabieren". De paarden in Hurghaga worden gekozen vanwege hun voortgaande aard en hun vermogen om eindeloos te galopperen in de woestijnen. We zullen genieten van een zonsondergangrit voordat we gaan dineren voor de kust. Duur van de rit is ongeveer 3 uur.

Dag 6 
De rit van vandaag is verdeeld in 2 helften. Tijdens onze ochtendtrip zullen we met onze paarden door de woestijn vliegen en na een lunchpauze zullen we de prachtige Rode Zee bezoeken. Het avondeten is in ons hotel. 

Dag 7 
We stijgen op om naar het heldere blauwe water van de Rode Zee te draven. We maken een boottocht en ontmoeten we dolfijnen. Wie wil, kan met wilde dolfijnen gaan zwemmen. We genieten van een exquise lunch en kunnen op twee plekken snorkelen om de onderwaterwereld te ontdekken.  

Dag 8 
Geen tocht zal compleet zijn zonder met onze paarden in de Rode Zee te hebben gezwommen. Na het ontbijt transfer naar de paarden. We zadelen, stijgen op en sporen aan tot een geweldige ochtendgalop. Bij de zee zadelen we onze vrienden af om samen te gaan zwemmen. Daarna genieten we van een lunch op het strand en in de middag hebben we tijd om bij te komen voordat we naar het hotel terugkeren. Hier bereiden we ons voor op onze terugvlucht in de avond (vandaag zit je ongeveer 3 uur in het zadel). Verzameltransfer naar luchthaven Hurghaga

Vertrekdata Kamertype 7n *  
28/12/2022  - 04/01/2023
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.167
€  2.167
€  2.167
€  2.571
05/02/2023  - 12/02/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  2.167
€  2.167
€  2.167
€  2.571
22/04/2023  - 29/04/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.167
€  2.167
€  2.571
€  2.167
14/10/2023  - 21/10/2023
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  2.167
€  2.571
€  2.167
€  2.167

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Engelse Pond, GBP 1879 p.p Toeslag eenpersoonskamer GBP 350

Kamertype

7n *


28/12/2022  -  04/01/2023

2 pers kamer (Twin)

2.167

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.167

2 pers kamer (Double)

2.167

1 pers kamer (Single)

2.571

05/02/2023  -  12/02/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.167

2 pers kamer (Double)

2.167

2 pers kamer (Twin)

2.167

1 pers kamer (Single)

2.571

22/04/2023  -  29/04/2023

2 pers kamer (Double)

2.167

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.167

1 pers kamer (Single)

2.571

2 pers kamer (Twin)

2.167

14/10/2023  -  21/10/2023

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.167

1 pers kamer (Single)

2.571

2 pers kamer (Double)

2.167

2 pers kamer (Twin)

2.167


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Engelse Pond, GBP 1879 p.p Toeslag eenpersoonskamer GBP 350

Data 2022-2023

28-12 t/m 04-01-2023

05-02 t/m 12-02

22-04 t/m 29-04

14-10 t/m 21-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension van ontbijt dag 2 t/m dag 8 ontbijt
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Luxor, tussen 08.00 en 20.00 uur
 • Paardrijden volgens het programma
 • Professionele en meertalige gidsen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (internationale en binnenlandse vluchten)
 • Verzameltransfer van luchthaven Luxor tussen 20.00 - 08.00 GBP 30 p.p
 • Verzameltransfer naar luchthaven Hurghaga GBP 30 p.p, duur 3.5 uur, tussen 08.00 en 20.00.
 • Fooien USD 100 p.p, op de eerste dag ter plaatse af te rekenen
 • Entree's bij excursies
 • Frisdrank en Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering