‘Een week in de Provence’: Paardrijden in gedroomde omgeving


Op Arabische en Spaanse kruisingen rijd je door de magnifieke, kleurrijke landschappen die weelderig worden geparfumeerd door de Provençaalse kruiden en lavendelvelden die er bloeien.

vanaf € 1.500

‘Een week in de Provence’ is een standplaatsvakantie met een mini-trektocht van twee dagen in het zuiden van Frankrijk. Het arrangement biedt een mooie combinatie van paardrijden en het ontdekken van alle schoonheid van het natuurpark van Luberon.

Op Arabische en Spaanse kruisingen rijd je door de magnifieke, kleurrijke landschappen die weelderig worden geparfumeerd door de Provençaalse kruiden en lavendelvelden die er bloeien. Er wordt gereden in comfortabele zadels voor trektochten. Dit is een arrangement voor iedereen die toe is aan dat zoete vakantiegevoel.

De Provençe wordt wel de tuin van Frankrijk genoemd. De vruchtbare grond zorgt ervoor dat hier grote fruitgaarden groeien, wijngaarden uitstekend gedijen, kruiden en lavendelvelden bloeien. Wanneer je hier paardrijdt, beleef je een zoet, soms kruidig sprookje in een kleurrijke omgeving. Een standplaatsvakantie op een Provençaalse boerderij biedt je de mogelijkheid deze betoverende streek in al haar facetten te ontdekken.   


In deze stationaire week is een tweedaagse trektocht opgenomen, waarbij je in de nacht van donderdag op vrijdag op een andere locatie overnacht.  
Tijdens de tweedaagse trektocht overnacht je op een locatie middenin de bergen van Luberon. Hier gebruik je ook het diner De  mini-trektocht heeft plaats op donderdag en vrijdag.  

 

Paardrijden in de tuin van Frankrijk met tweedaagse trektocht

Voorbeeldprogramma paardrijden in de Provence:

Dag 1:
Aankomst op zondag in het ruitercentrum tussen 16.00 en 19.00 uur. Welkomstaperitiefje en bespreking van de komende week. Diner.

Dag 2:
Na het ontbijt gaan we naar de paarden en stijgen op voor een korte kennismakingsrit rond de boerderij. In de ochtend rijden we een uurtje en ’s middags brengen wij twee uurtjes door in het zadel.

Dag 3:
Een mooie tocht met picknick aan de oevers van de rivier Durance staat op het programma van deze dag. We rijden langs amandelbomen, olijfbomen, wijngaarden en fruitgaarden. Hier groeien abrikozen, peren en kers

Dag 4:
In de ochtend bezoeken we Lourmarin. Dit dorp is geclassificeerd als ‘een van de mooiste dorpen van Frankrijk’. Iedereen luncht op eigen gelegenheid en ’s middags is het tijd om te paard te gaan. We rijden de heuvels in waar pijnbomen en olijfbomen groeien. We komen langs wijnwaarden en fruitgaarden. Onderweg pauzeren wij voor een wijnproeverij.   

Dag 5:
Vandaag beginnen wij aan onze tweedaagse trektocht waarbij we de nacht doorbrengen in het hart van de Luberon. Over mooie paden maken we een prachtige dagtocht die eindigt bij een charmante herberg aan de voet van de kliffen die populair zijn bij bergbeklimmers. Bij de herberg vind je ook een zwembad. Op deze prachtige locatie dineren en overnachten wij.

Dag 6: 
Na een heerlijke nachtrust en dito ontbijt beginnen wij aan onze terugtocht. Daarvoor volgen wij de ‘Gorges de l ‘Aiguebrun’. Deze canyon is vermaard om zijn kliffen. Wij kijken onze ogen uit. De overweldigende tocht eindigt op de boerderij waar wij voor de laatste maal samen dineren en overnachten.

Dag 7:
Ontbijt en vertrek.

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
01/04/2023  - 31/10/2023
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 a 3 pers. kamer
€  1.800
€  1.500
€  1.500
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Upgrade naar luxere accommodatie mogelijk voor 5 nachten.

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Kamertype

6n *


01/04/2023  -  31/10/2023

1 pers kamer (Single)

1.800

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.500

2 a 3 pers. kamer

1.500


(*) Alle prijzen per persoon

Upgrade naar luxere accommodatie mogelijk voor 5 nachten.

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode van April t/m Oktober. Dag van aankomst is Zondag.

30-07 t/m 05-08
06-08 t/m 12-08
13-08 t/m 19-08
20-08 t/m 26-08 - 1 ruiter
27-08 t/m 02-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max.100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en Max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek), gegarandeerd vertrek vanaf 2 ruiters tegen toeslag
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.150km, Brussel 980 km


De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.
* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in twee- of driepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek,1 lunch
 • 5 dagen paardrijden, gemiddeld 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer limiet 1 koffer / tas max. 15 kg p.p
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.00 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.15 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.00 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Gebruik van zwembad

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Marseille of trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden ( ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • 1 x lunch
 • Upgrade mogelijk naar luxere overnachtingen
 • Reisverzekering