Dalmatië-achterlandtochten te paard

Paardrijden in Dalmatië-achterland in Kroatië is paardrijden in een sprookjesachtig landschap, afgewisseld met ruiger gebied. In zes dagen paardrijden ontdek je de schoonheid van Dalmatië in Kroatië.

Kroatië
Vanaf € 1250
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Dalmatië-achterlandtochten voeren door historisch gebied waar nog eeuwenoude Romeinse wegen en oude veepaden liggen. De tochten te paard volgen deze routes door het geweldige, landelijke deel van Dalmatië dat bekend staat als het Dalmatië-achterland.

Je gaat in vliegende galop langs de bergen Svilaja en Mosec, je rijdt in rustiger gang de heuvels op en de sprookjesachtige canyon in. Je ontdekt wat ongerepte natuur is. De flora en fauna is indrukwekkend en heeft veel te bieden. Daarnaast maak je kennis met de plaatselijke cultuur als je door kleine dorpjes rijdt waar vriendelijke en gastvrije mensen wonen.

Optioneel is een bezoek aan Split waar het meer dan 1700 jaar oude Diocletisch paleis staat (Unesco Werelderfgoed en daarmee beschermd) of een bezoek aan het kleine dorp Trogir dat ook tot het Unesco Werelderfgoed behoort.

Verblijf

Gasten komen gedurende de dag aan. Tijdens deze week verblijf je op de ranch waar je dagelijks ontbijt en ’s avonds dineert.

Rijniveau: vanaf halfgevorderd tot professioneel. Het is voor deze vakantie noodzakelijk basiservaring te hebben opgedaan in het buiten rijden. Ook moet je ruim bekend zijn met alle gangen van stap tot en met rengalop. Ruiters moeten in goede conditie zijn vanwege het aantal uren dat je in het zadel doorbrengt: zes dagen dagelijks drie tot vijf uur te paard.

Er wordt vertrokken met groepen van tenminste twee tot maximaal zes ruiters.

<b> Voorbeeldprogramma: (in de wintermaanden kan het programma aangepast worden door de weersomstandigheden) </b>

Dag 1, Zaterdag:

Aangekomen op de ranch kan je even bijkomen van de reis onder het genot van een snackje voordat je aan het diner met huisgemaakte wijn begint. Ook heb je de mogelijkheid kennis te maken met de andere ruiters.

Dag 2:

Na het ontbijt volgt de kennismaking met de paarden. Als iedereen in het zadel zit, begint de eerste verkenningstocht van de omgeving. Dit is een rit van ongeveer twee uur waarin paard en ruiter elkaar leren kennen. In de velden galoppeer je en wordt een rengalopje ingezet op de natuurlijk paden. De lunch gebruik je op de ranch. Weer uitgerust stijg je opnieuw op voor een tochtje van twee tot drie uur paardrijden. Teruggekeerd op de ranch wacht je een heerlijk diner.

Dag 3:

Je maakt je op voor de dagtocht. Voordat je erop uit gaat verzorg je en zadel je je paard om daarna de heuvel Zelovo op te rijden. Na twee uur paardrijden is de lunchtijd aangebroken. Na deze pauze rijd je in twee tot drie uur door lieflijke dorpjes en over prachtige paden met zicht op de uitgestrekte velden, bossen en nabijgelegen bergen. Na deze mooie ontdekkingstocht keer je terug naar de ranch voor een zalig diner en drankjes met je gastheer/-dame.

Dag 4:

Vandaag rijd je naar de Svilaja berg. Tijdens deze tocht galoppeer je lekker veel door de velden, je rijdt ook door de Dalmatië-dorpjes Ogorje, Leskur en Milesina. Nadat je deze pittoreske dorpen hebt bewonderd, rijd je verder over eeuwenoude Romeinse wegen naar de berg waar je luncht. Na deze welverdiende pauze voert de tocht verder, over de berg naar het dorp Buzov. Vandaar gaat het via het dorp Pribude terug naar de ranch waar je samen met andere gasten en hun hosts aan tafel gaat.

Dag 5:

De woensdagtocht voert door de velden aan de voet van de berg Svilaja door de oude dorpen Crivac en Cavoglave. Je rijdt over historische, Romeinse wegen waar je heerlijk kunt draven, galopperen en even aanzetten tot rengalop. In het dorp Marikici rijd je langs oude bronnen en fris, helder water. Tijd voor de lunch waarna je de heuvel boven het dorp gaat verkennen. Marikici staat bekend om zijn tot de verbeelding sprekende grotten en wonderlijke ondergrondse wateren. Later in de middag ga je weer te paard terug het veld in. Al snel ben je hier heerlijk aan het draven en aan het galopperen. Je rijdt vrij over de Crivac-velden en via deze velden, open plekken in het bos en over bospaden rijd je terug naar de ranch.

Dag 6:

De dag begint met een drafje in het veld naar de bergtop van de Svilaja. Halverwege, als je op 1300 meter boven zeeniveau rijdt, is het tijd voor een heerlijke lunch. Daarna rijd je verder naar de top op 1508 meter boven de zeespiegel. Daar kan je optimaal genieten van het uitzicht op het heldere meer van Perncko, de rivier Cotina en de Adriatische Zee. Je ontwaart zelfs de eilandjes in de zee. Het panorama is adembenemend. Na de pauze stijg je weer op en gaat het bergafwaarts naar de ranch waar je van het diner gaat genieten.

Dag 7:

Vandaag staat een spectaculaire bergtocht op het programma. Je rijdt naar de berg Mosec. Door de prachtige velden en weiden aan de voet van de bergen is het optimaal genieten van het paardrijden. In de omgeving zie je mooie riviertjes stromen en op een mooie plek onderweg gebruik je de lunch. Na deze aangename pauze voert de tocht door de schitterende bergkloof. Wanneer je deze canyon hebt verkend, keer je terug naar de ranch. Je kunt uitrusten van deze schitterende tocht voor je aan het laatste gezamenlijke diner begint, waarbij je uitgebreid kunt napraten over de exclusieve ervaringen die je te paard hebt opgedaan.

Dag 8:

Het vertrek is na het ontbijt gepland, of als je wilt kan je de stad Split bezoeken. In Split vind je het door Unesco beschermde Diocletisch paleis van meer dan 1700 jaar oud.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar.

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Kroatië

Bezoek sprookjesachtige watervallen te paard, haal je hart op als je in galop langs een wilde rivier rijdt en rijd de canyon in op deze avontuurlijke ruitertocht. Deze trektocht te paard wordt gehouden in het betoverende Kroatië. De natuur is hier betoverend. De paarden zijn voorwaarts. Het eten is lekker en de accommodatie is gedegen. Perfecte reis voor de avontuurlijke ruiter.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op de ranch in een-/ of tweepersoonskamer met eigen sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt op de dag van vertrek
  • Inchecken vanaf 16.00 uur, uitchecken om 10.00 uur
  • 6 dagen paardrijden 3 a 5 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer Luchthaven Split, € 150 retour per auto met max. 3p. Ter plaatse betalen.
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering