Avontuurlijke trektocht ‘Stranden en Palmen’ in Marokko


Beleef een paardrij-avontuur aan de spectaculaire kust van Marokko. . Je rijdt over eindeloze stranden en stapt door palmboomgaarden. Je ontdekt woestijngebieden en vissersdorpjes met enthousiaste paarden!

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.250

Beleef een geweldig paardrij-avontuur aan de spectaculaire kust van Marokko. In een week maak je een geweldige trektocht te paard voor ervaren ruiters. Je rijdt over eindeloze stranden en stapt door palmboomgaarden. Je ontdekt woestijngebieden en vissersdorpjes. Op enthousiaste paarden beleef je een onvergetelijke tijd.

Ontdek de ruige schoonheid van het Zuid- Marokkaanse kustgebied

Voor deze trektocht in het prachtige zuiden van Marokko zit je zes dagen in het zadel.

De zuidkust van Marokko kent een levendige zee, prachtige zandstranden en pittoreske visserdorpjes. Meer landinwaarts rijd je in verschillende woestijnsoorten. Zo rijd je door de zanderige woestijn, maar ontdek je ook de ruige woestijn van zand en steen. Palmgaarden betoveren je en je geniet van de overnachtingen in oorspronkelijke onderkomens, waaronder eenmaal bij een vriendelijke Berberfamilie.

Je maakt zes schitterende dagtochten waarbij je ongeveer zes uur in het zadel zit. Een goede conditie wordt warm aanbevolen. De overnachtingen hebben plaats in verschillende onderkomens zoals een familiepension, riad, een herberg en de ranch.

Op de tocht rijdt een gids mee, een supportteam met een kok en mobiele keuken met koelkast komt op de juiste tijdstippen aan op de picknickplaatsen. Ook zorgt het team voor het vervoer van de bagage.

Vergeet vooral niet je zonnebrandcrème mee te nemen en zorg ervoor dat je tijdens de tochten goed bent bedekt – hals, nek, decolleté en armen - tegen de schitterende zonnestralen.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:

Verzameltransfer van het vliegveld van Agadir naar de kampeergronden/hostel van de ranch met zwembad. Kennismaking met de paarden en het team dat gedurende dag aankomt. Bespreking van de trektocht en de ruiterwensen met betrekking tot hun paard voor de week.

Dag 2:

Op deze eerste dag in het zadel trek je over de fantastische kliffen van de Zuid-Marokkaasne kust. Je rijdt tussen de duinen en je komt door authentieke vissersdorpjes. Je rijdt over fijne, makkelijk begaanbare zandpaden. In Douira is het tijd voor de picknick. Daarna rijden we door naar onze herberg op het strand waar wij de nacht doorbrengen.

Dag 3:

De trektocht voert ons vandaag door de zanderige woestijn. We wandelen langs de Souse-Massa en genieten van de picknick. We rijden door het Nationaal Vogelreservaat op het strand. We rijden in een voertuig langs het grote kanaal en zijn palmboomgaarden. We overnachten in het riad Assounfou met zwembad.

Dag 4:

Langs de Massa rivier trekken wij verder en komen langs gaarden van palmbomen, bananenplantages en Berberdorpen. We lunchen bij de rivier. Daarna ontdekken wij de Palmeraie de Massa en zijn tuinen. Overnachting in het hotel van de Palmeraie de Massa waar je een hammam met zwembad vindt. Met een reservering kan je daarvan gebruikmaken.

Dag 5:

Vandaag volgen we de kustlijn via de kliffen en zijn vissersdorpen. We genieten van de picknick bij de oceaan en rijden daarna door de zanderige woestijn met zijn magnifieke heuvelruggen. Vervolgens zetten we koers naar het pension dat wordt gerund door een oorspronkelijke, zeer vriendelijke Berber-familie. Verwacht wel traditoneel comfort, waarmee wordt bedoeld: meer basaal.

Dag 6:

De laatste dag van de trektocht breekt aan. Na het ontbijt gaan we op avontuur in een woestijn van zand en stenen. We doen ook de werkgrotten van de vissers aan waar we prachtig zicht op de zee hebben en waar we ook genieten van onze lunch. Als het tij het toelaat, keren we over het 15 kilometer lange zandstrand terug naar de ranch. Is het tij te hoog, dan kiezen we het pad door de duinen. In dat geval keren we in een keer terug naar de ranch. Rijden we over het strand terug, dan genieten we nog van een picknick onderweg. Avondmaal en overnachting op de ranch.

Dag 7:

We maken een mooie dagtocht in de omgeving van de ranch met een picknick in de bergen of we maken een sterrit met een lunch op de ranch. Als het de tweede optie wordt, kan je na de lunch een massage nemen of je gaat ’s middags naar het strand of het zwembad dat op 5 minuten van de ranch ligt.

Dag 8:

De laatste dag in dit schitterende gebied is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd voor de verameltransfer naar het vliegveld in Agadir waar je met een hoofd vol mooie herinneringen de terugvlucht aanvaard.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/03/2023  - 30/11/2023
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.250
€  1.250
€  1.250

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p. De toeslag vervalt vanaf 4 ruiters.

Kamertype

7n *


01/03/2023  -  30/11/2023

2 pers kamer (Twin)

1.250

2 pers kamer (Double)

1.250

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.250


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p. De toeslag vervalt vanaf 4 ruiters.

Data 2022

Mogelijk in de periode van 01-03 t/m 30-11, op aanvraag. Elke aankomstdag is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min. 15 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) bij 2-3 ruiters kleine groep toeslag

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p. De toeslag vervalt vanaf 4 ruiters.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Volpension vanaf het diner dag 1 t/m het ontbijt dag van vertrek
 • 6 paardrijden volgens het programma
 • Transfer van bagage
 • Gids/begeleiding Frans- en Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 110 p.p. retour, ter plaatse te betalen.
 • Eventuele verzameltransfer van luchthaven Marrakech € 230 p.p retour, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes
 • Reis-/annuleringsverzekering