Paardrijlessen en mini-trektocht te paard in Marokko


Op zo’n 2u rijden van Agadir in Marokko ligt een ranch met Franse eigenaren die training en een mini-trektocht te paard aanbieden. Bedacht voor ruiters die willen genieten van de Marokkaanse kust en paardrijden advies willen.

vanaf € 1.030

Op zo’n twee uur rijden van Agadir in Marokko ligt een ranch met Franse eigenaren die training en een mini-trektocht te paard aanbieden. Deze formule is bedacht voor ruiters die willen genieten van de betoverende omgeving van de Marokkaanse kust en daarnaast graag wat extra professioneel advies krijgen om hun paardrijden te verbeteren. Op de ranch wachten  Berberpaarden, kruisingen van Berbers en Arabieren en Anglo-Arabieren op enthousiaste deelnemers.  

De ruiters beginnen de week met klassieke rijlessen. Deze worden in een buitenbak gegeven. Ook worden uitstapjes met de paarden gemaakt. De laatste drie dagen van het verblijf wordt een trektocht gehouden. Er wordt bij Marokkaanse families, in hostels of op campings overnacht.

Op een gemiddelde tocht wordt zo’n vier uur in het zadel doorgebracht. De trektocht is geschikt voor halfgevorderde tot gevorderde ruiters. Het programma kan worden aangepast op het niveau van de ruiter, de weersomstandigheden en de verbeteringen van de ruiter tijdens het verblijf.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst en verkenning van de ranch, kennismaking met de paarden en de gidsen. Afhankelijk van de aankomsttijd kan er in de buitenbak een lesje worden gepakt of een buitenritje worden gemaakt. De buitenrit biedt een mooi uitzicht over de kust. We rijden door een Berberdorpje en de duinen naar het strand. Een mooie eerste kennismaking met de regio.

Dag 2 
Na het ontbijt is het rond 9 uur tijd de paarden te verzorgen en gereed te maken voor een uur les gevolgd door een buitenrit. Ook kan er ’s morgens direct een buitenrit worden gemaakt. Het gaat dan om een rit van twee uur. Lunch op de ranch. De middag is gereserveerd voor een tocht van zo’n twee uur. We rijden door twee dorpen, galopperen over het prachtige strand of rijden door de duinen. De gids laat dit afhangen van het niveau van de ruiters. In totaal brengen we deze dag zo’n vier tot vijf uur in het zadel.

Dag 3 
De ochtend houden we ons aan het ritueel van ontbijten, 9 uur paarden verzorgen en een uur les met daaraan gekoppeld een buitenrit, of een buitenrit van twee uur en we lunchen op de ranch. Na enkele uurtjes van rust volgt een mooie rit van zo’n twee uur over de kliffen die uitkijken over de wilde zee en stranden. Ook vandaag rijden we vier tot vijf uur.

Dag 4 
Vandaag begint onze trektocht! Rond half tien trekken wij erop uit en rijden naar de Arbaa Sahel. Eerst rijden we naar het strand en maken een prachtige rit langs de oceaan. Daarna trekken wij landinwaarts richting de rode bergen. We komen door valleien waar cactussen en arganbomen groeien. We kamperen onder de palmbomen aan de rand van een drooggevallen woestijnrivier.

Dag 5 
De vlakte van Tiznit nodigt ons uit en wij gaan daarop in. We rijden langs de berg en picknicken onderweg. We rijden langs een oase naar een Berbers huis. De familie verwelkomt ons en deelt haar traditie en cultuur met ons. Wij mogen bij hen overnachten.

Dag 6 
De laatste dag van de trektocht breekt alweer aan. Wij ontdekken een woestijn van steen en zand. We rijden door naar de grotten van de vissers. Vanaf deze plek hier hebben we een mooi zicht op zee. Bij eb kunnen wij hier lunchen. Daarna keren we terug naar de ranch. De terugtocht voert over 15 kilometer fijn zand. Als het tij te hoog is,rijden we door de duinen met zich op het strand. Als het tij een picknick niet toestaat, rijden we direct door naar de ranch.

Dag 7 
Dit is een vrij te besteden dag. Bezoek een hammam, of ga paardrijden. Lunch, diner en de laatste nacht op de ranch.

Dag 8 
Verzameltransfer naar het vliegveld.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 31/05/2023
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.030
€  1.030
€  1.030
01/06/2023  - 30/09/2023
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.085
€  1.085
€  1.085

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 50 p.p

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  31/05/2023

2 pers kamer (Double)

1.030

2 pers kamer (Twin)

1.030

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.030

01/06/2023  -  30/09/2023

2 pers kamer (Double)

1.085

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.085

2 pers kamer (Twin)

1.085


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 50 p.p


Data 2023
Mogelijk te boeken in de periode van januari t/m september, op aanvraag. Elke dag van aankomst is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min. 15 jaar en ervaren onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) bij 2-3 ruiters kleine groep toeslag

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 50 p.p 

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan 5 in 2 pers.kamer op onze ranch met eigen douche en toilet en 2 overnachtingen in kamer op indeling tijdens de trektocht
 • Volpension vanaf aankomst dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • Paardrijden volgens het programma
 • Transfer van bagage
 • Gids/begeleiding Frans- en Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 110 p.p. retour, ter plaatse te betalen.
 • Eventuele verzameltransfer van luchthaven Marrakech € 230 p.p retour, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes
 • Drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering