Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico


Een paardrijdvakantie in Mexico die je meeneemt op een avontuurlijke tocht langs bergen, doorheen prachtige landschappen en kleine mijndorpjes, langs typische Mexicaanse dorpen, boerderijen, wouden en valleien.

Gevorderde Beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.822

Quarter Horses en Mexicaanse Criollo’s wachten om jou de wonderbaarlijk mooie natuur in de Centrale Hooglanden van Mexico te laten ontdekken. Behalve de onderdompeling in de magnifieke natuur, bezoek je tijdens deze paardrijvakantie van negen dagen, acht overnachtingen en zes dagen paardrijden, de bakermat van de Mexicaanse onafhankelijkheid en maak je kennis met de bijzondere cultuur van Mexico. Een droomreis te paard om nooit meer te vergeten.

Te paard door Centrale Hooglanden van Mexico

Deze Midden-Amerikaanse expeditie te paard waarbij de natuur centraal staat, voert dwars door de natuur van Mexico. Je maakt kennis met de magnifieke bergen, oude zilvermijnen, het woestijnachtige gebied en met authentieke dorpjes.

Tijdens deze reis leer je ook de historie van Mexico kennen en je proeft het land in authentieke restaurants en in het eten dat de gidsen met zorg bereiden. Daarnaast neem je het geluid van Mexico in je op: vogels zingen buiten in de natuur en ’s avonds wordt er regelmatig zachte Mexicaanse muziek gespeeld.

Paardrijden

De trektocht wordt voornamelijk in stap en draf gereden, ook wordt soms gegaloppeerd. Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk zitten in alle drie de gangen.

Maximumgewicht van de ruiter is 110 kilo. Een supportwagen geeft begeleiding aan de expeditie.

Je overnacht in verschillende accommodaties. Zo zijn er twee overnachting op een ‘glamping’ op een ranch, zijn er overnachtingen op een camping en wordt er geslapen in een onderkomen in de bergen en overnacht je in een hotel.

Voorbeeld dagprogramma:

Gelieve een dag eerder aan te komen, dan dat het arrangement begint!

Dag 1:
Ontmoeting met de gids en groep om 17.00 uur bij het ontmoetingspunt in Guanajuato en transfer naar de traditionele Mexicaanse ranch waar het welkomstdiner al is voorbereid. De koks hebben een ranchero-barbecue klaargezet die wordt omlijst door zachte Mexicaanse muziek en het licht van het kampvuur. Voordat je aan de barbecue begint, krijg je onder het genot van een welkomstcocktail de details en uitleg over de op handen zijnde trektocht te paard. Je overnacht op de glamping op de ranch, of iets wat daaraan gelijkwaardig is.

Dag 2:

Het avontuur gaat beginnen! Na het heerlijke ontbijt rijd je naar de bergen van Peregrina. Deze bergketen maakt deel uit van het bergmassief van de Centrale Sierra. Onderweg kom je in onder meer een verlaten voormalig mijnwerkersdorp waar oude verhalen en legenden van de omgevingen liggen opgeslagen. Als je door dit dorp rijdt, zal je op de grond zilveraders zien. Daarna rijd je door over een oude route die de grens vormt met het berggebied. Je komt door een grot met een waterbron en je rijdt dan door de bergen van Peregrina. De tocht gaat bergopwaarts, het bos van de wilde dieren in. Honderden soorten leven hier. denk daarbij aan bergleeuwen, coyotes (een soort wolf), gordeldieren en wasbeertjes. De tocht in berggebied brengt je naar de ‘wetlands’ van de sierra waar na 23 kilometer paardrijden het tentenkamp wordt opgezet voor de eerste overnachting in de natuur. De gidsen bereiden een ‘roast-diner’ in ranch-stijl

Dag 3:

Je ontwaakt met het gezang van vogels en de geur van verse koffie. De gidsen hebben het ontbijt al gemaakt. Daarna is het tijd om op te stijgen. De tocht van vandaag gaat over 27 kilometer naar Guanajuato. Deze koloniale stad wordt gekenmerkt door zijn prachtige gebouwen met elementen van de twee belangrijkste culturen die deze stad hebben gebouwd: de Indiaanse en de Spaanse cultuur. De stad markeert de bron van de natie, bewaart ’s lands architectonische hoogstandjes en de omgeving. Beschermd door de bewoners, de lokale overheid en de staat, is Guanajuato in 1988 door Unesco verklaard tot Historische stad en aangrenzende mijnen. In het algemeen wordt de stad als de mooiste koloniale stad van Mexico beschouwd. Diner in een restaurant op een van de prachtige en sfeervolle pleinen. Elke avond treden regionale muziekgroepen op. Zij trekken door de straten en zorgen voor een magische sfeer. Overnachting in een hotel.

Dag 4:

De Santa Rosa Mountains wachten. Na het ontbijt rijd je deze bergen in en klim je naar 2800 meter boven zeeniveau. De route voert langs koloniale ruïnes, oude hacienda’s, verlaten mijnschachten en geweldige rotsformaties. Daarna gaat de tocht verder naar het dorp Santa Rosa, gelegen in het hart van de Sierra. Je bevind je in een typisch Mexicaans landschap van bergdorpjes, beroemd om hun op natuurproducten gebaseerde keuken. ’s Middags staat aan het einde van de tocht (25 km.) een tequilla-proeverij op het programma. Die krijg je op het terras van de saloon van het onderkomen in de bergen. Zachte Mexicaanse muziek begeleidt de proeverij. ’s Avonds is het tijd voor een heerlijk, typisch Mexicaans diner. Deze keuken is door Unesco erkend als immaterieel erfgoed van de menselijkheid.

Dag 5:

Na het ontbijt in het bergonderkomen bereid je je voor op een mooie dag in het hart van de Centrale Hooglanden: Dit is het gebied met de grootste biodiversiteit in deze staat. Je vindt er bijvoorbeeld grote bergen met eiken-, naald- en aardbeienbomen. Tijdens deze tocht naar de berg Guamares, die je na 31 kilometer bereikt, word je omringd door vogelgeluiden en majestueuze, natuurlijke landschappen. In de bergen waar je vandaag doorheen trekt, hebben de Chichimeca gewoond. Zij bevolkten het gebied honderden jaren geleden. Onderweg rijd je ook langs de oude zilvermijn El Molino, een zeer belangrijke mijn in de koloniale tijd. Overnachting op de camping waar de gidsen een heerlijke maaltijd bereiden.

Dag 6:

De expeditie gaat na het ontbijt verder door de bergen van de centrale Hooglanden. Deze dag stap je door de bergen, het gebied van wilde katten, coyotes en poema’s. Ook rijd je langs het gebied waar tijdens de revolutie militaire barakken voor Pancho Villa en zijn soldaten lagen. Je keert terug naar de camping voor het diner en de overnachting. (27 km. te paard)

Dag 7:

Met fantastisch zicht op de bergen vervolg je je reis te paard en je daalt af naar woestijnachtig gebied. Let op de veranderende vegetatie: Hier groeien cactussen en woestijnbomen. Je rijdt ook door kleine, typisch Mexicaanse dorpen met hun unieke karakters die dit authentieke Mexicaanse landschap kenmerken.
Uiteindelijk komen we aan bij de thermische baden bij de ranch waar je kampeert. Geniet van een bad in het thermische water voor je aan het diner op deze prachtige plek begint. (35 km. paardrijden)

Dag 8:

Vandaag neem je afscheid van de paarden. Met de auto breng je een bezoek aan de stad Dolores Hidalgo. Dit is een belangrijke historische stad, bekend als de ‘Krib van Mexicaanse Onafhankelijkheid’. Hier begon de opstand tegen het Spaanse regime en de Spaanse Kroon. Priester Miguel Hidalgo y Costilla begon de opstand in de ochtend van 16 september 1810. Je krijgt een rondleiding door het historische centrum en bezoekt enkele gebouwen van belang tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van Mexico.
Tegen de avond heb je de mogelijkheid het Wijnmuseum te bezoeken, een heuse Mexicaanse ‘cantina’ te bezoeken of ontspannen te wandelen en de winkeltjes te bezoeken. Diner in een authentiek restaurant, gevestigd in een 18e eeuws huis en bekend om zijn traditionele schotels, verlicht door vuurvliegjes die door de tuin dansen en welriekende bloemen. ’s Avonds is het tijd voor de afscheidscocktail.

Dag 9:

Ontbijt in het hotel en om 12 uur komt er een einde aan het arrangement.

Vertrekdata Kamertype 8n *  
03/07/2023  - 11/07/2023
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.073
€  1.822
21/08/2023  - 29/08/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.822
€  2.073
18/09/2023  - 26/09/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.822
€  2.073

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar in 2023 USD 1995, Eenpersoonskamertoeslag USD 275

Kleine groep toeslag tot 4 ruiters:
* Bij 1 ruiter +35%
* Bij 2 ruiters +25%
* Bij 3 ruiters +15%

Kamertype

8n *


03/07/2023  -  11/07/2023

Diverse accomodaties - 1 pers

2.073

Diverse accommodaties

1.822

21/08/2023  -  29/08/2023

Diverse accommodaties

1.822

Diverse accomodaties - 1 pers

2.073

18/09/2023  -  26/09/2023

Diverse accommodaties

1.822

Diverse accomodaties - 1 pers

2.073


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar in 2023 USD 1995, Eenpersoonskamertoeslag USD 275

Kleine groep toeslag tot 4 ruiters:
* Bij 1 ruiter +35%
* Bij 2 ruiters +25%
* Bij 3 ruiters +15%

Data 2023

03-07 t/m 11-07
21-08 t/m 29-08
18-09 t/m 26-09

Andere data mogelijk op aanvraag mogelijk bij min. 4 ruiters.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min 14 jaar en ervaren. Tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), tot 4 ruiters tegen toeslag mogelijk

Kleine groep toeslag tot 4 ruiters:
* Bij 1 ruiter +35% 
* Bij 2 ruiters +25% 
* Bij 3 ruiters +15% 

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten in hotel, berghut of tent
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt )incl water en frisdrank. Incl. tequilla drankjes dag 4. Excl. lunch en diner dag 8
 • 6 dagen paardrijden 7 tot 9 uur per dag
 • Engels- en spaanstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen
 • Transfers vernoemd in het programma
 • Gelieve 1 dag voor vertrek van de trektocht aankomen!!

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar León (BJX), of vlucht naar Mexico City en verder met de bus naar Guanajuato (ong. 5 uur) of binnenlandse vlucht
 • Lunch en diner dag 8
 • Overige (alcoholische) drankjes
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Entree a museum en overige bezienswaardigheden
 • Transfer bij een te late aankomst USD 185 p.p
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/ annuleringsverzekering