Transmongolia

vanaf € 2.480 BOEK NU


mnmtt8.jpg
mnmtt1.jpg
mnmtt2.jpg
mnmtt3.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt9.jpg
mnmtt10.jpg
mnmtt11.jpg
mnmtt12.jpg
mnmtt13.jpg
mnmtt14.jpg
mnmtt15.jpg
mnmtt17.jpg

Tijdens deze ruitervakantie rijden we dwars door de woestijn van Bayan Gobi. We maken kennis met de authentieke nomadencultuur en gaan op pad met kamelen en yaks. We kunnen zelfs een tocht maken op de rug van een kameel!

vanaf € 2.480

Tijdens deze driewekelijkse ruitervakantie rijden we dwars door de woestijn van Bayan Gobi en de steppes van het mooie Mongolië. Vanuit het zadel van onze Mongoolse paarden ontdekken we de uiterste contrasten (woestijn en steppes) van dit Centraal-Aziatische land. Tijdens onze tochten maken we gebruik van speciale zadels die ontworpen zijn voor de korte rug van het Mongoolse paardenras en tegelijk voorzien zijn van lange stijgbeugels. De paarden hebben een rustig karakter en zijn zonder meer betrouwbaar. We kunnen optimaal genieten van onze paardrijtochten, omdat de bagage grotendeels wordt gedragen door kamelen en yaks. Niets houdt ons tegen om deze fascinerende regio te ontdekken in galop!

Avontuur te paard en een unieke rijervaring op een kameel

Tijdens dit hippisch avontuur maken we kennis met de authentieke nomadencultuur. We verblijven in een nomadenkamp en brengen heel wat tijd door met de Mongoolse nomaden. Het is een unieke mogelijkheid om hun traditionele levensstijl te ervaren. Bovendien gaan we op pad met (bepakte) kamelen en yaks, precies zoals de nomaden dat al eeuwenlang doen. Het is de uitgelezen kans om zelf eens een tocht te maken op de rug van een kameel! We ontdekken het prachtige Mongolië in al haar diversiteit en haar prachtige natuur die garant staat voor onvergetelijke herinneringen. Van de immense zandduinen in Bayan Gobi tot de uitgestrekte steppes van Centraal-Mongolië; dit reisprogramma bevat alle ingrediënten voor een avontuurlijke vakantie te paard!

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. festival Ticket, een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst en eerste kennismaking met Mongolië. Een Engelstalige gids verwelkomt ons om 10.30uur. op de luchthaven van Ulan Bator. We brengen onze spullen naar het hotel en bezoeken vervolgens het Nationaal Museum van de Mongoolse Geschiedenis en het klooster van Gandantegchinlin. We dineren en overnachten in het hotel in Ulan Bator.

Dag 2 
Op weg naar de woestijn van Bayan Gobi. Na het ontbijt in het hotel, worden we met 4x4-voertuigen naar de ‘rijke woestijn’ van Bayan Gobi gebracht. Hier kunnen we ook een rit met een kameel maken. We maken kennis met de nomadenherder die onze gids zal zijn tijdens de komende driedaagse paardrijtocht over de zandduinen en steppes van Bayan Gobi. Aan de zuidelijke rand van de woestijn slaan we onze tenten op voor de nacht. Er worden separate tenten voorzien met douches en keukenfaciliteiten.

Dag 3
Na het ontbijt, rijden we naar het noorden, waar het vertrekpunt is van onze paardentrektocht in de Arkhangai regio. Picknick lunch onderweg. We doorkruisen het Khangai gebergte en arriveren aan het yurt kamp. Daar ontmoeten we de nomaden die ons zullen begeleiden tijdens de tocht en bovendien ook paardenfokkers zijn. De rest van de dag ontdekken we de traditionele levensstijl van de Nomaden. We nemen deel aan hun activiteiten en ontmoeten hun familieleden. Deze nacht slapen we in een gasten yurt, dichtbij de Nomaden familie. Het comfort hier is iets lager dan in de yurt kampen die we gewend zijn, geen douches. 

Dag 4 - 10 
Na het ontbijt starten we ons paardrijavontuur in Mongolië. De volgende 8 dagen rijden we in de Arkhangai rego en gaan in noodwest richting naar het Terkhiin Tsagaan Nuur meer, oftewel "Het Witte Meer". 
Deze tocht is een echt avontuur te paard, gezien we elke dag een andere plek bezoeken, zonder terug te keren naar ons beginpunt. Hierdoor kunnen we genieten van afwisselende landschappen en verder naar het Khövsgöl meer gaan, de laatste etappe van onze Transmongolië tocht! 
Beschrijving tocht:
Op de eerste dagen volgen we de Tamir rivier, die heel krachtig is tijdens de lente en zomer. De volgende 2 dagen te paard doorkruisen we dicht beboste bergketens, die zo goed als onbewoond zijn. We dompelen ons onder in het wilde Mongolië, dat erg verschilt van de steppes van Orhkon Valley. 
Onze tocht gaat 2 dagen voort in meer open vlaktes die gelegenheid bieden tot korte galopjes. 
Dag 9 en 10 zijn bijzonder mooi gezien we langs de Chuluut canyon rijden, die werd gevormd door de lava rivier van Khorgo Vulcano. Deze canyon is honderd mijl lang en vormt een prachtig landschap. We overnachten in tenten. 

Dag 11 
Onze laatste dag in de Arkhangai regio. We rijden naar Het Witte Meer en beklimmen de Khorog vulkaan onderweg. Picknick lunch onderweg. In de namiddag komen we aan bij het Witte Meer. Tijd om afscheid te nemen van onze gidsen en paarden. Na 8 dagen in tenten, genieten we nu van het comfort van een yurt kamp dichtbij het meer! Diner en overnachting in het kamp. (2 tot 4 personen per tent, éénpersoonsbedden, douches in apart gebouw.) 

Dag 12 
Na het ontbijt gaan we op weg naar het noorden. In 2 dagen tijd bereiken we het Khövsgöl meer met onze voertuigen. We doorkruisen diverse gebergten op soms moeilijk toegankelijke wegen voordat we het meer bereiken. Dit gebied is erg ruig en we doorkruisen bergpassen, valleien en rivieren. Picknick onderweg. 's Avonds kamperen we dichtbij het Dzuun Nuur meer. 

Dag 13 
Na het ontbijt rijden we naar het Khövsgöl meer. Picknick lunch onderweg. We doorkruisen Khatgal, een toeristisch dorp aan de zuiderse rand van het meer en gaan naar East bank, de veel ruiger en meer afgelegen is. We bereiken ons yurt kamp aan de oever van het meer. Deze bevindt zich in een mooie setting met adembenemende uitzichten over het blauwe meer met daarachter de bergketens van de westelijke oever. Diner en overnachting in het yurt kamp. 

Dag 14 - 17
De volgende 4 dagen staan in het teken van een paardentrektocht door de bossen die het Khovsgol meer omringen. We rijden diep in de wilde bossen die de oostelijke oevers omringen met pakpaarden. Deze kant van het meer heeft geen moterweg en is niet toegankelijk voor voertuigen. We rijden in een ruige en ongerepte omgeving. 
We rijden doorheen de bossen en heuvels, steeds met de blauwe reflectie van het meer in de achtergrond. Elke nacht kamperen we in de wildernis. In de avond van dag 17 keren we terug naar het yurt kamp waar we onze tocht begonnen. Diner en overnachting in het kamp. 

Dag 18 
Na het ontbijt rijden we naar Moron luchthaven en nemen de vlucht terug naar Ulan Bator. Daarna aankomst in ons hotel in het stadscentrum. Vanavond is er geen georganiseerd diner, om je te laten kiezen tussen de diverse dineergelegenheden die Ulan Bator te bieden heeft. Overnachting in het hotel. 

Dag 19 
Ontbijt in het hotel en lunch in het centrum. De rest van de namiddag is gewijd aan shoppen in de plaatselijke winkels van het stadscentrum, waar je traditionele kledij en gebruiksitems kan vinden. In de late namiddag wonen we een show bij met traditionele dansen, muziek en liederen van Mongolië. Ook vanavond diner naar vrije keuze. Overnachting in het hotel. 

Dag 20 
Na het ontbijt vroege verzameltransfer naar de luchthaven van Ulan Bato met vertrek vlucht om  07.00 uur. Het reisprogramma is nu afgelopen.

Vertrekdata Kamertype 19n *  
03/08/2020  - 22/08/2020
Tent op indeling
€  2.480
31/05/2021  - 19/06/2021
Tent op indeling
€  2.480
Boek nu
22/06/2021  - 11/07/2021
Tent op indeling
€  2.480
Boek nu
20/07/2021  - 08/08/2021
Tent op indeling
€  2.480
Boek nu
10/08/2021  - 29/08/2021
Tent op indeling
€  2.480
Boek nu
31/08/2021  - 19/09/2021
Tent op indeling
€  2.480
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Het Naadam Festival is dit ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. festival Ticket, een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes.

Data 2020

03-08 t/m 22-08 - 4 ruiters, 6 plaatsen, engelstalige gids

Data 2021

31-05 t/m 19-06 - 1 ruiter, 1 in optie, 8 plaatsen, engelstalige gids
22-06 t/m 11-07 - 10 plaatsen, engelstalige gids
20-07 t/m 08-08 - 10 plaatsen, engelstalige gids
10-08 t/m 29-08 - 10 plaatsen, engelstalige gids
31-08 t/m 19-09- 10 plaatsen, franstalige gids

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 / Max. 10 ruiters

Kleine groep toeslag: bij 2 of 3 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 300 p.p.

Prijs extra overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het Dream hotel of gelijkwaardig in Ulan Bator: € 50 p.p. in een 2pers.kamer, € 80 in een 1pers.kamer.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de 2 nachten in het hotel,           € 80 p.p.

Inclusief

 • 20 dagen/19 nachten
 • Waarvan 3 overnachtingen in het 2* Dream hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, 10 overnachtingen in een 2 pers.tent (1 pers.tent op aanvraag),1 overnachting in een gasten yurt met een nomadenfamilie, 5 overnachtingen in een yurtkamp met douches en toiletten
 • Volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 20 (uitgezonderd diner dag 19), koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 20 vroege transfer met vertrek vlucht om 07.00 uur uur)
 • Binnenlandse vlucht Moron – Ulan Bator
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage
 • Yaks en kamelen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Afwijkende transfers luchthaven – hotel Ulan Bator: € 25 p.p. enkele reis, € 45 p.p. retour
 • Overige drankjes
 • Diner dag 19
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Eventueel visum