Trektochten met Mongoolse nomaden

vanaf € 1.983 BOEK NU


Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië
Paardentrektocht Mongolië

Mongools toerisme richt zich op de natuur en de nomadische manier van leven. Tijdens deze paardentrektocht rijden we door de bergen, over de steppen, door bossen, we kamperen langs de rivieren.

vanaf € 1.983

Mongools toerisme richt zich op de natuur en de nomadische manier van leven. Het land nodigt daartoe uit met zijn uitgestrekte, ongerepte wildernissen bewoond door de laatste nomaden op aarde. De omgeving is bergachtig met dichte dennen-en larikswouden en sappige groene weiden waar yaks en paarden grazen.
We rijden hier op het plaatselijke ras: het Mongoolse paard, een gedomesticeerde neef van de takhi, het przewalskipaard. Deze kleine maar taaie paarden hebben een enorm uithoudingsvermogen, zijn tredzeker en gewend aan ruig bosgebied. De tocht is geschikt voor gevorderde ruiters, niet-ruiters kunnen vaak mee met de pakkaravaan. De zadels zijn eenvoudige traditionele Mongools/Russische zadels of leren Russische cavaleriezadels. De houten Mongoolse zadels worden door de meeste Europese rijders niet gebruikt. 
De Mongoolse manier van rijden is vrij simpel en is hetzelfde als bij polo. Dit is voor dressuurrijders makkelijk en snel aan te leren. Het merendeel van de tocht wordt gestapt.
Bij elke tocht vormen zich twee groepen; een snellere groep die met een aparte gids vrij rondom en voor de karavaan uit kan rijden. En de rustigere karavaan met de bagage die vooral in stap en korte drafjes gaat.
 
Praktische informatie

Transport
De Mongoolse families trekken vaak van de ene naar de ander wei gebruik makend van traditionele houten karren met yaks als trekdieren.  De diensten van enkele herders worden ingehuurd voor de expeditie en zij zullen ons hun dieren beschikbaar stellen.

Staf
Een lokale gids die Engels en Mongools spreekt zal de groep vergezellen, een kok met een assistent en lokale herders.

Maaltijden
Onze kok zal de maaltijden bereiden, goed aangepast aan de Mongoolse en westerse keuken. Er zijn altijd groenten aanwezig en vegetarische maaltijden bereiden op de tochten is geen probleem. Voor het onbtijt kunnen we vaak verse yoghurt kopen van de herders in het gebied.

Let op: Door het gebrek aan infrastructuur in Mongolië en het primitieve karakter van de trektocht is de reis uitsluitend geschikt voor avontuurlijk ingestelde deelnemers die flexibel zijn en over een goede conditie beschikken.

Bagagevervoer op yak karren 
Deze paardrijtrektocht is de meest geschikte manier om kennis te maken met de Mongoolse ruiters en hun paarden. Nomaden die tot nu toe overleefden zonder de druk van de moderne tijd en leefstijl. Er is geen ander volk op de wereld dat zo afhankelijk is van hun paarden. Het Mongoolse horsemanship is beroemd en nogal afwijkend van wat wij gewend zijn.
De herder houden hun kuddes paarden half wild, vrij grazend in merriekuddes met een hengst. In de koude winters moeten de paarden zelf zien te overleven waarbij zij hun veulens moeten beschermen tegen de wolven. Er zijn geen hekken of stallen te vinden!
 
Tijdens deze trektocht rijden we op de steppe, het graasland voor de Mongoolse nomaden in de zomer. Wij rijden in twee verschillende gebieden, de boomloze steppe en daarna door de “ Khan Khentii Strictly Protected Area”, een met bos en bergen taiga zone.
 
Het is een paardrijtrektocht als een nomadische reis, zonder volgwagen in de wilde natuur. Onze bagage wordt op yak karren geladen, een ger (Mongoolse tent) gaat mee om als mobiel restaurant te dienen. We rijden door de bergen, over de steppen, door bossen, we kamperen langs de rivieren.

Inclusief

 • 11 dagen/10 nachten
 • Waarvan 2 overnachtingen in een 2 pers. kamer, 2 overnachtingen in een ger en 6 overnachtingen in een 2 pers. tent met veldbedden
 • Volpension gedurende de dagen buiten Ulaanbatar
 • Logies en ontbijt in Ulaanbatar
 • 1 diner met de gids in Ulaanbatar
 • 8 dagen paardrijden volgens het programma
 • Lokale transfers
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes, lunch en diner in Ulaanbatar
 • Visum
 • Eigen slaapzak, rijhelm
 • Overige persoonlijke uitgaven