Paardrijden voor de beginnende ruiter in Limburg

Beginnende ruiters die graag vanaf de paardenrug willen genieten van de natuur, kunnen perfect terecht in het Midden-Limburgse land. Ruiters maken mooie, rustige buitenritten in het nationaal park De Meinweg.

Nederland
Vanaf € 468
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Rustig paardrijden in Meinland van Limburg Bossen met oude eiken en naaldbomen, heidevelden en weide en voor Nederland uniek terrassenlandschap. Welkom in de Meinweg, natuurgebied dat van Nederland doorloopt tot in Duitsland, perfect gebied om te paardrijden.

De Meinweg behoort tot de twintig nationale parken van Nederland. Behalve natuur kent het een lange geschiedenis. Er zijn bijvoorbeeld vele neolitische vondsten gedaan. Dat wist erop dat het gebied al in de Steentijd – 40.000 jaar voor Christus – werd bewoond. Boeren kwamen zo’n 3000 jaar voor Christus naar de streek waardoor de eerste weiden zijn ontstaan en de eerste grote nederzettingen zijn in de Middeleeuwen ontstaan.

Het park valt vanwege het unieke karakter onder Europese natuurbeschermingswetgeving. In deze prachtige omgeving is het mogelijk voor beginnende ruiters volop vanuit het zadel te genieten van deze bijzondere natuur. Onderweg zie je vennen, laagveen, beekdalen en duinen.

Betrouwbare KWPN’ers, Haflingers, Tinkers en Friezen staan klaar om de mooiste plekken van het ongeveer 1800 hectare grote natuurgebied te laten zien. De paardrijtochten worden in stap gereden. Als het verantwoord blijkt en de groep het toelaat, wordt ook een drafje gemaakt. Er wordt met Engelse zadels gereden.

Overnachtingen
Afhankelijk van de beschikbaarheid overnacht je in een van de nette kamers met eigen badkamer of in een van de blokhutten. De blokhutten zijn eveneens voorzien van eigen sanitair.

Paardrijprogramma
Het weekeinde begint op vrijdagmiddag. Het is mogelijk op deze dag van aankomst tegen een meerprijs een paardrijles te nemen (paardrijlessen bijboeken niet mogelijk in de vakantieperiode juli t/m eind augustus). Extra buitenritten zijn mogelijk op aanvraag. Daarna is het tijd voor het avondeten en de overnachting. De volgende dagen is het tijd om de Meinweg te paard te verkennen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Ruiters komen aan op vrijdag vanaf 14.00 uur. Wie wil, boekt een paardrijles (prijs op aanvraag). Paardrijlessen bijboeken is niet mogelijk in de vakantieperiode juli t/m eind augustus, een extra buitenrit is mogelijk op aanvraag. De eerste overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt op zaterdagmorgen wordt het tijd voor de eerste geweldige buitenrit. Deze duurt ongeveer twee uur en voert over ruiterpaden die je al het moois van dit speciale deel van Limburg laten zien. Voor de lunch (niet inbegrepen) ben je terug bij het hippisch centrum.

Dag 3

Zondagmorgen stijg je na het ontbijt op voor een nieuwe tocht die je door andere delen van het Meinland voeren. Deze zondagrit duurt eveneens twee uur en je bent aan het begin van de middag weer terug. De zondagmiddag is geheel vrij te besteden, tot het vertrek van 16.00 uur.

Lang weekend arrangement

Op specifieke data is een lang weekend mogelijk te boeken van Woensdag t/m Zondag, bij min. een boeking van 2 ruiters

Dag 1

Ruiters komen aan op woensdag vanaf 14.00 uur. Er staat een eerste rit gepland van 1 uur

Dag 2

Na het ontbijt wordt het tijd voor de eerste geweldige buitenrit. Deze duurt ongeveer twee uur en voert over ruiterpaden die je al het moois van dit speciale deel van Limburg laten zien. Voor de lunch (niet inbegrepen) ben je terug bij het hippisch centrum.

Dag 3

Vandaag is een rustdag en is er de mogelijkheid tot een bezoek aan het Outlet Center of is het bijvoorbeeld mogelijk om een heerlijke wandeling te maken. Ook is het mogelijk om de rit van zondag te verplaatsen naar een dauwtraprit van 07.00 tot 09.00 uur.

Dag 4

Vandaag staat er een buitenrit op de planning van 2 uur

Dag 5

De laatste dag breekt aan. Na het ontbijt is er een rit gepland van 2 uur.

(*) Alle prijzen per persoon Of het een kamer (op indeling) of blokhut wordt is afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit wordt bekeken en besproken na de reservatie. Niet ruiters prijs: 3 dagen / 2 nachten op basis van Logies en ontbijt op een gedeelde kamer met een ruiter,€ 110 p.p
Exclusief toeristenbelasting € 1.70 p.p.p.n (2024 € 1,95 p.p.p.n)
Leeftijd

Min. leeftijd 12 jaar. (vanaf 9 jaar mogelijk, in overleg, indien ruitertje al op manege lessen volgt)

Niet ruiters prijs: 3 dagen / 2 nachten op basis van Logies en ontbijt op een gedeelde

Over Nederland

Een paardrijvakantie in Nederland, lekker dichtbij huis. Met de auto ben je zo op je bestemming. We bieden standplaatsvakanties aan voor alleengaanden of om er uit te zijn met het hele gezin. Voor zowel de beginnende ruiters als de gevorderde ruiter hebben we mogelijkheden. Niet ruiters zijn ook zeer welkom op onze locaties.

Heerlijk galopperen langs het strand in eigen land, op een fjord, halflinger, een tinker, hackney of een van de andere rassen die op stal staan. Welke ruiter droomt daar nu niet van?! Het paardrijden in Zeeland wordt begeleidt door een zeer ervaren Gids en kent dit gebied op haar duimpje.

Of voor een schitterende week te paard dichtbij huis kun je ook naar Terschelling. Op prachtige Friese paarden kunnen ruiters van alle niveaus heerlijk paardrijden op het strand en mooie ritten over het eiland maken.

Op de Loonse en drunense duinen met zijn ruim 3500 hectare ongerepte natuur bezorgt iedere ruiter een onvergetelijke paardrijvakantie. Ook bieden we hier ponykampen / jeugdkampen

Ook hebben we nog de mogelijkheid op paard te rijden op de Meinweg in Midden-Limburg. Ook hier kunnen beginnende ruiters terecht om hun eerste ervaringen op te doen op een rug van het paard door de prachtige natuur. Voor gevorderde ruiters zijn er ook arrangementen samengesteld.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten of 3 dagen / 2 nachten in een eigen blokhut met eigen sanitair of een eigen kamer in de B and B van de manege
 • Op basis van logies en ontbijt
 • 5 daags arrangement met 4 dagen paardrijden. 1 dag 1 uur rijden en 3 dagen met 2 uur per dag
 • 3 daags arrangement met 2 dagen paardrijden, 2 uur per dag. Voornamelijk in stap met indien mogelijk een enkele draf.
 • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Lunches en diners
 • Drankjes
 • Extra paardrijles, prijs op aanvraag
 • Toeristenbelasting € 1,95 p.p.p.n.
 • Reisverzekering