Braziliaanse cattle work en safari te paard


Deze unieke paardrijvakantie stelt je in de gelegenheid het authentieke Pantaneiro Pawn-leven te leven. Je ervaart het leven op een grote veeboerderij van meer dan 7 hectare waar je het dagelijkse werk leert kennen

vanaf € 3.259

Paardrijden in het Braziliaanse Pantanal betekent paardrijden in beschermd gebied dat is opgenomen in de lijst van Unesco’s Werelderfgoed. Pantanal is een wetland zo groot als half Frankrijk. De biodiversiteit is zeer uitgebreid. De jaguar (het dier) komt hier bijvoorbeeld voor en ook vormt deze streek een vogelparadijs. Hier organiseert gids Paulo een geweldige paardrijervaring waarbij je meewerkt met de Braziliaanse cowboys en los daarvan onvergetelijke tochten te paard maakt. Er wordt gereden op Pantaneiro-kruisingen en Quarterhorses die goed zijn getraind voor specifiek boerderijwerk.

Paardrijden als een Braziliaanse cowboy

Op maar weinig plaatsen ter wereld zal je zoveel wild spotten als in Pantanal. En de cultuur is net zo rijk als de natuur. De bewoners, Pantaneiro Pawn leven voornamelijk van de veehouderij. De bevolking is trots op zijn cowboy-traditie. 

Dit arrangement stelt je in de gelegenheid het authentieke Pantaneiro Pawn-leven te leven. Je ervaart het leven op een grote veeboerderij van meer dan 7 hectare waar je het dagelijkse werk op de boerderij leert kenen. Dat varieert door het jaar heen. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld het begeleiden van het vee. Altijd verrassend, omdat het Nellore-vee bekend staat om zijn pittige temperament. 

Een indruk van het programma:

Het bestaat uit 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen cattle work en safari te paard

Je ervaart het leven op een grote veeboerderij van meer dan 7 hectare waar je het dagelijkse werk op de boerderij leert kenen. Dat varieert door het jaar heen. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld het begeleiden van het vee.

Lassowerk
Tijdens je verblijf ga je een paar dagen met een cowboy op pad en ziet hoe het lassowerk wordt uitgevoerd als vee bijeen wordt gedreven. Ook kan je zien hoe het vee wordt verplaatst, kalveren worden gescheiden en vee wordt verzorgd.
Je rijdt niet over gebaande wegen of paden, maar vrij in het veld. Gemiddeld breng je zes tot zeven uur per dag door in het zadel. Terwijl je het werk ervaart geniet je ook van de omgeving. Tijdens de pauzes proef je van een typische lokale drank en je luncht in de buitenlucht. 

Rust
Aan het einde van de dag zal je je rust zeker willen pakken om het zware werk van de volgende dag te kunnen bijbenen. Daarom wordt er gezorgd voor een uitstekende accommodatie vlakbij de veehouder en er worden  heerlijke Braziliaanse maaltijden op tafel gezet.
Deze unieke ervaring te paard sluit je af met een indrukwekkend bezoek aan een van de grootste veefokkerijen in Brazilië.    

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 6n *  
01/05/2023  - 31/10/2023
Kamer op indeling
€  3.278

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar USD 3.575 p.p (vanaf 4 ruiters)


Kamertype

6n *


01/05/2023  -  31/10/2023

Kamer op indeling

3.278


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar USD 3.575 p.p (vanaf 4 ruiters)


Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode van Mei t/m Oktober, op aanvraag. Elke dag van aankomst is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max 110kg
 • Aantal deelnemers:
  Min.4 ruiters en max. 8 ruiters ( 3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/of tweepersoonskamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, incl. water, frisdrank en alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden cattle work en safari
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer, prijs op aanvraag
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering