Ontdek de Pantanal te paard

vanaf € 2.771 BOEK NU


brcabp4.jpg
Ontdek de Pantanal te paard
Ontdek de Pantanal te paard
Ontdek de Pantanal te paard
Ontdek de Pantanal te paard
Ontdek de Pantanal te paard
Ontdek de Pantanal te paard
brcabp1.jpg
brcabp2.jpg
brcabp3.jpg
brcabp5.jpg
brcabp6.jpg
brcabp7.jpg
brcabp8.jpg
brcabp9.jpg
brcabp10.jpg
brcabp11.jpg

Paardrijden in Pantanal betekent paardrijden in het grootste draslandgebied ter wereld. Het ligt in het midden van Zuid- Amerika, waar de weelderige flora en fauna je zal betoveren.

vanaf € 2.771

Paardrijden in Pantanal betekent paardrijden in het grootste draslandgebied ter wereld. Het ligt in het midden van Zuid- Amerika, waar de weelderige flora en fauna je zal betoveren. Deze ruiterreis is een absolute aanrader voor nieuwsgierige globetrotters met hart voor de natuur.

Het grootste deel van Pantanal ligt in Brazilië, maar het gebied beslaat ook delen van Bolivia, Paraguay en Argentinië. De geweldige paardrijtochten in dit gebied worden gehouden in Brazilië. In het seizoen rijd je een keer mee met de cowboys om vee te verplaatsen en kalfjes te verzorgen of de cowboys aan het werk te zien in de kraal.

De meeste tochten beslaan zo’n 5 uur waarin je over open velden, door moerasland en langs baaitjes rijdt. Er bestaan tochten van verschillende lengte die in zowel het droge als in het natte seizoen kunnen worden gereden. Altijd rijdt er een ervaren gids mee om je de meest paradijselijke plekjes te laten zien.

Pantanal in Brazilië is een vlak gebied waar je heerlijk rustig kunt paardrijden. In het regenseizoen staat de vlakte onder water. Het regenwater verdwijnt in het droge seizoen. Pantanal is een Wereld Erfgoedgebied met een gevarieerde flora en fauna.

Meer dan zeshonderd vogelsoorten vinden er hun habitat. Verder leven er volop reptielen en zoogdieren zoals kaaimannen, apen en jaguars. Het ongerepte gebied herbergt een prachtige wildernis met open grasland, laaggelegen gebieden die overstromen tijdens het regenseizoen en moerassen. Ook bevinden zich er kleine, ronde bosgebieden, grotere wouden en baaien met gebieden die altijd onder water staan.

Wonderbaarlijk wild

De ranch waar de paarden staan en waar wordt gereden, ligt aan de rand van een immens open vlakte waar wonderbaarlijk wild leeft. Tijdens de tussenseizoenen waarin het regenseizoen overgaat in het droge seizoen, kan je hier te paard worden rondgeleid door de grondeigenaren die in de omgeving wonen. Met meer dan 14000 hectare grond en 4000 stuks vee is dit de ideale omgeving voor werken met vee.
In het weekprogramma is ook een boottocht van een dag opgenomen. Hierbij verkennen we de Rio Negro en het prachtige bos met zijn rijke fauna. Ook leren we de kunst van het piranha-vissen. De piranha wordt in deze omgeving meest gebruikt voor de typische, regionale piranhasoep.

Hangmat

We lunchen in de vrije natuur. Verder is er elke ochtend uiteraard tijd voor ontbijt en wordt er ’s avonds gezamenlijk gegeten.
Twee boerderijen en in een huisje dat middenin het natuurgebied ligt vormen onze accommodaties tijdens deze tocht. Het huisje is voorzien van hangmatten, maar wie liever een matras heeft, kan dat bij de boeking van dit arrangement aangeven. De organisatie zorgt ervoor dat er dan matrassen aanwezig om op te slapen.

Klimaat

Pantanal kent drie seizoenen:
Het regenseizoen dat gewoonlijk tussen november en maart plaatsheeft. De meeste dieren verplaatsen zich dan naar hoger gelegen gebieden in de omgeving.
Vazante, het tussenseizoen. Dit heeft plaats van april tot juni. De weiden beginnen te drogen en het water trekt zich terug in baaien en meren. Vissen, zoogdieren en vogels verblijven in deze gebieden. Dit is een mooie tijd om te paard door de onderwater gelopen gebieden te trekken.
Het droge seizoen dat in juli begint en tot november aanhoudt. In deze tijd droogt het land op. Vele diersoorten kunnen nu worden gespot. Ze houden zich op rond de overgebleven poelen.
De zomers in Pantanal zijn heet en vochtig. Meestal komen de echte tropische regenbuien in december en duren ze tot maart. Van april tot november regent het meestal niet. Tussen juni en augustus kunnen zich koude dagen voordoen, maar die duren slechts enkele dagen. De temperatuur kan dan zakken tot een graad of 7. 

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, in twee- drie of vierpersoonskamer, 1 nacht in tent
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. drankjes
 • 5 dagen paardrijden (afhankelijk van de vluchten), 3 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van luchthaven Campo Grande naar Auidauana (of terug) met 4WD t/m 3 personen USD 165 p.p, met Minibus t/m 9 personen USD 195 p.p enkele reis
 • En verzameltransfer van Auidauana naar Lodge (of terug) met Skylane vliegtuigje t/m 3 personen USD 610 p.p, met Cessna vliegtuigje tot 4 personen USD 740 p.p enkele reis. Max. gewicht van de bagage is 15 kg p.p
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reisverzekering