Wildernis trektocht in Yukon

Je treedt in de voetsporen van de Canadese trappers. Een trektocht in Yukon op zijn puurst: de bagage gaat mee op pakpaarden, de avond worden doorgebracht rond het kampvuur. Dit is een avontuur om nooit meer te vergeten!

Canada
Vanaf € 3458
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven. Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt. De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen Pierre, de gids, woont al 20 jaar in de Yukon. In de zomer gidst hij groepen ruiters, in de winter trekt hij er op uit met sledehonden. Hij is getraind als trapper en kent het land en de dieren die er leven heel goed.

Dag 1

Aankomst in Whitehorse – Shine Valley. 's Avonds aankomst op de luchthaven en verzameltransfer naar de ranch. Overnachting in een blokhut met gezellige houtkachel.

Dag 2

Shine Valley Na het ontbijt en de briefing leren we onze paarden kennen. Tijdens een korte introductierit kunnen we wennen aan ons paard en proeven we voor het eerst van het mooie landschap. Tegen de middag zijn we opnieuw in ons basiskamp, waar we genieten van een warme kom soep. Na de middag gaan we op pad om de laatste benodigdheden voor onze trip te kopen. Barbecue en avond rond het kampvuur. Overnachting in de blokhut. (ongeveer 1,5 uur in het zadel)

Dag 3

Shine Valley – Bonnyville Lake We ronden het pakken af en vertrekken, de wildernis in. We rijden tot bij Bonnyville Lake, waar we ons kamp opzetten. Bij aankomst verzorgen we de paarden en sprokkelen we hout voor het kampvuur, zodat we van een warme maaltijd kunnen genieten. Dit is een fijne plek voor wie van vissen houdt, er zit veel vis in het meer. (ongeveer 4 uur in het zadel)

Dag 4

Bonnyville Lake – Ibex Mountain Na het ontbijt en het inpakken vertrekken in de richting van Ibex Lake, bij de heuvels die de bergachtige Yukon aankondigen. Op de toppen zien we nog sneeuw! Onze route hangt af van het weer. In totaal rijden we ongeveer 40 kilometer. We kamperen nabij Ibex Lake. (ongeveer 6 uur in het zadel)

Dag 5

Ibex Mountain – Mud Lake – Rose Creek We klimmen tot boven de boomgrens en rijden verder naar Mud Lake, een oud meer. We stoppen om te lunchen op een plek waar de paarden goed kunnen grazen. Zelf doen we een dutje langs de oevers van het meer. Daarna rijden we verder naar Rose Creek, waar we kamperen met uitzicht op de vallei. (ongeveer 6-7 uur in het zadel)

Dag 6

Rose Creek – Rose Lake Het landschap verandert. We laten het land van de wolven achter ons en rijden over alpenweiden, langs een oud pad met uitzicht op de vallei. Beverdammen hebben hier overal meertjes gecreëerd. Na de middag dalen we af naar Rose Lake. De rest van de dag brengen we door bij het kampvuur en al vissend bij het meer. (ongeveer 5 uur in het zadel)

Dag 7

Rose Lake, rustdag. Vandaag is een rustdag. We kunnen vissen, wandelen en als het warm genoeg is zelfs zwemmen. Het is de ideale gelegenheid om de fauna en flora ut de streek te ontdekken. We laten ons kamp staan voor een dag en een watervliegtuig komt ons nieuwe voorraden brengen.

Dag 8

Rose Lake – Big Ben We breken ons kamp op en rijden door het bos, richting de weilanden. Na de middag houden we een siësta, terwijl de paarden in de buurt grazen. We laten de alpenweiden dan achter ons en volgen de Watson-rivier tot diep in het bos. Misschien zien we wel grizzlies en beverdammen. We eten en slapen vannacht in een traditionele trappershut. Pierre geeft meer uitleg bij de het leven van de trappers in de Yukon. (ongeveer 5-6 uur in het zadel)

Dag 9

Big Ben – Watson River We rijden over de oude Watson Trail, voornamelijk door bosgebied. Mogelijk zien we hier elanden. Kamperen doen we vannacht in het bos, bij Watson River. Na ons avondeten brengen we de avond door bij het kampvuur. (ongeveer 4 uur in het zadel)

Dag 10

Watson River – Alligator Lake We dalen weer af tot op de hoogte van de alpenweiden. Hier moeten we de paarden aan de hand begeleiden, gedurende maximum een uur. Panoramische uitzichten over de gletsjers! We rijden over een groot plateau en dalen dan af tot in de gletsjervallei, tot op de zanderige oevers van Alligator Lake. Geen nood, de naam van het meer verwijst enkel naar de vorm! We kamperen hier. (ongeveer 6 uur in het zadel)

Dag 11

Alligator Lake – Coal Lake Vandaag ontdekken we een meer open landschap. We rijden de 40 kilometer tot aan Coal Lake, een fantastische plek om te vissen en te zwemmen. Ons kamp zetten we op bij de oever van het meer. Vanavond is ons laatste kampvuur in de wildernis! (ongeveer 5-6 uur in het zadel)

Dag 12

Coal Lake – Shine Valley – Whitehorse We breken het kamp op en vertrekken. Het toendra-landschap langs de oevers van Fish Lake is zeer mooi. In Shine Valley nemen we afscheid van onze paarden. Transfer naar Whitehorse voor een warme douche. Diner in een restaurant ter plaatse (op eigen kosten). (ongeveer 4 uur in het zadel)

Dag 13

Whitehorse Ontbijt en verzameltransfer naar de luchthaven. Optionele excursie: 's Ochtends kan er een vlucht gemaakt worden met een klein watervliegtuig over het gebied waar we de laatste 10 dagen gereden hebben. Prijs vlucht tussen CAD 125,- en CAD 150,- p.p ( = ong. € 100 p.p. afhankelijk van het aantal personen). Uw terugvlucht dient dan pas 's middags of 's avonds te zijn!

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar: 2024 CAD 5.018 p.p incl. provincietax (prijzen onder voorbehoud)

2023 is volgeboekt. Wel al mogelijk om te boeken voor 2024 (prijzen onder voorbehoud!)
Ervaring

Minimaal gevorderde beginner

Leeftijd

Minimaal 16 jaar

Aantal deelnemers

min. 2 ruiters, max 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Canada

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen; dit zijn dé ingrediënten die een paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken.

Wil je een standplaatsvakantie of trektocht doen? Het kan beide!

Als standplaatsvakantie hebben we een locatie in de vallei van de rivier de Saskatchewan. Dit is een westernranch waar je het ultieme gevoel van Cowboy zijn kunt ervaren. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijf je in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In je vrije tijd kun je zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

Een trektocht is mogelijk in Yukon of in British Columbia

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven.
Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt.

De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen.

British Columbia: Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 13 dagen/12 nachten, of 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten in hut en tenten
 • Volpension: vanaf 2e dag ontbijt t/m vertrekdag ontbijt incl koffie en thee, exclusief lunch dag 2 en diner dag 12
 • Verzameltransfer Whitehorse luchthaven - Startplaats
 • Paardrijden volgens het programma
 • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids
 • 5% taxes

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Whitehorse (YXY)
 • Lunch dag 2 en Diner dag 12
 • Alcoholische dranken
 • Slaapzak en matje zelf meenemen (niet aanwezig)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering