Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk


Een paardrijvakantie in western-stijl, georganiseerd door nederlandse eigenaren. Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn.

vanaf € 1.050

Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn, in het zuiden van Frankrijk.

De Nederlandse eigenaren organiseren een ontspannen paardrijvakantie op hun knusse ranch. Er wordt gereden met comfortabele westernzadels. Je hoeft geen ervaring te hebben met western rijden om mee te doen, want hier krijg je op de eerste dag uitgebreide uitleg over. Wel moet je de stap, draf en galop goed beheersen.

Je rijdt over sprookjesachtige bospaden op goed getrainde en betrouwbare paarden. Je gaat op zoek naar de mooiste plekjes om te lunchen en komt helemaal tot rust in deze bijzondere omgeving.

De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.

In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.

Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van vrijdag tot vrijdag. Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.

Halverwege de week is er één rustdag die u naar eigen wens en behoefte kunt invullen. U krijgt tijdens uw vakantie een eigen paard waarmee u gedurende de gehele week avontuurlijke dagtrails rijdt. In de omschrijvingen van de arrangementen kunt u lezen wat de programma’s inhouden. Over het specifieke western-rijden krijgen de niet-western ruiters ruime aandacht en uitleg op de eerste dag voor wat betreft het zadelen en de manier van omgaan en rijden in western stijl.

Voorbeeldprogramma Working Horse (gevorderden arrangement)

(Vanwege de nieuwe locatie van deze organisatie kan er nog een aanpassing komen in het programma)

Dag 1:
vrijdag
U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en uw bagage in uw gastenverblijf plaatsen.
’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2:
zaterdag
Na het ontbijt krijgt u uitgebreid uitleg over de basis van het rijden met westernzadel en de omgang met onze paarden. Hierin wordt een demonstratie gegeven, is er de mogelijkheid uw eigen ervaringen te delen en vragen te stellen. Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens uw eerste kennismaking met uw paard voor deze week een feit worden.

Dag 3:
zondag
Na het ontbijt maken we een prachtige lange rit van ongeveer 4 uur langs en over vlaktes en door dicht bebost gebied. U zult genieten van de uitgestrekte vergezichten.

Dag 4:
maandag
Na het ontbijt wederom een prachtige dagtrail van ongeveer 4-5 uur maar uiteraard een andere route dan zondag

Dag 5:
dinsdag
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. De gasten met beschikking over eigen vervoer kunnen diverse bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken. Er zijn genoeg interessante locaties in de omgeving. Bezoek de stad Castres op ong. 20min rijden vanaf de ranch, de prachtige stad Albi op een klein uur rijden vanaf de ranch met de prachtige Kathedraal Sainte-Cécile of Castelnau-de-Montmiral op ruim een uur rijden van de ranch (32km ten westen van Albi).
Gasten zonder eigen vervoer kunnen wij naar Castres brengen & weerophalen (inbegrepen bij transferkosten)
Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen en heerlijk relaxen.

Dag 6:
woensdag
Na het ontbijt maken we een heerlijke dagtrail en nuttigen wederom lunch onderweg.

Dag 7:
donderdag
Na het ontbijt maken we wederom een heerlijke dagtrail. We gaan er vanuit dat iedereen dit nog prima aan kan na de reeds gespendeerde uren in het zadel.
De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8:
vrijdag
Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dat u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

Lees meer over deze reis in het artikel:

Frankrijk  Westernranch Zuid Frankrijk Hippo Revue juni 2013

Vertrekdata (vr) Kamertype 7n *  
19/05/2023  - 29/09/2023
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.050
€  1.050
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


19/05/2023  -  29/09/2023

2 pers kamer (Twin)

1.050

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.050


(*) Alle prijzen per persoon

 Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode 19-05 t/m 29-09 op aanvraag. Aankomstdag is vrijdag.

Data met al boekingen:
21-07 t/m 28-07 - 6 ruiters
28-07 t/m 04-08 - 2 ruiters
01-09 t/m 08-09 - 4 ruiters
22-09 t/m 29-09 - 8 ruiters
29-09 t/m 06-10 - 4 ruiters

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min 16 jaar, onder begeleiding van een volwassene tot 18 jaar.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • reis.detail.afstand_auto:
  Utrecht 1.210 km, Brussel 1.060 km

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt, koffie/thee/melk/jus d'orange tijdens het ontbijt en lunch.
 • 5 dagen paardrijden, 4 à 5 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein tot Castres, vliegen naar Toulouse en door met de trein naar Castres
 • Verzameltransfer: treinstation Castres € 50 p.p. retour (aankomen uiterlijk voor 17.00 uur) (ter plaatse te betalen)
 • Overige dranken tijdens maaltijden (frisdranken, wijn, alcoholische dranken, etc.)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis-/annuleringsverzekering