Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk

vanaf € 955 BOEK NU


Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk

Een paardrijvakantie in western-stijl, georganiseerd door nederlandse eigenaren. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied, Het Parc Naturel du Haut Languedoc.

vanaf € 955

Het Parc Naturel du Haut Languedoc is een duizenden hectares groot natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Deze schitterende, ongerepte streek, met een afwisselend landschap, is bij uitstek geschikt om volop paard te rijden. Er zijn uitgestrekte loof- en dennenbossen, menhirs, heidevelden, grillige rotswanden, afgewisseld met meren, waarin u met en zonder paard heerlijk kunt zwemmen. De ranch ligt op 1.000 meter hoogte waardoor het ook hartje zomer goed mogelijk is om paard te rijden. Bij helder weer heeft u uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee.  
 
De Nederlandse eigenaren organiseren hier paardrijvakanties in western-stijl. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied. De ranch, opgebouwd uit natuursteen en hout, biedt plaats aan maximaal 10 personen in comfortabele tweepersoonskamers met zitje en eigen douche en toilet.. In de saloon wordt gezamenlijk gegeten, stevige ranchmaaltijden uit de Frans-/Hollandse keuken en er is een gezellige zithoek met open haard.
 
Verder vindt u op het domein een overdekt terras, barbecueplaats, kampvuurhoek, en zonneweide. Behalve paardrijden, kunt u lasso werpen, boogschieten, karabijn schieten, darten en wandelen.  Het stallenterrein bestaat uit diverse boxen en een buitenbak.
 
De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.
 
In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.
 
Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van zaterdag tot zaterdag (vluchtdagen Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze). Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.
 
Halverwege de week is er één rustdag die u naar eigen wens en behoefte kunt invullen. U krijgt tijdens uw vakantie een eigen paard waarmee u gedurende de gehele week avontuurlijke dagtrails rijdt. In de omschrijvingen van de arrangementen kunt u lezen wat de programma’s inhouden. Over het specifieke western-rijden krijgen de niet-western ruiters ruime aandacht en uitleg op de eerste dag voor wat betreft het zadelen en de manier van omgaan en rijden in western stijl.

Voorbeeldprogramma Working Horse (gevorderden arrangement)

Dag 1: 
U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en u bagage in uw gastenverblijf uitstallen. ’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2: 
Na het uitgebreide ontbijt krijgt u een uitgebreide uitleg voor wat betref het zadelen en de manier van omgaan en rijden in  western stijl.  Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens de eerste trail  in de vrije natuur van Parc Naturel du Haut Languedoc een feit worden…
 
Dag 3: 
Na het ontbijt maken we een prachtige lange rit langs over vlaktes en door dicht bebost gebied. U zult genieten van de uitgestrekte vergezichten.

Dag 4: 
Vandaag staat er een individueel en avontuurlijk programma te wachten. Na het ontbijt gaat u zonder begeleiding de Adventure Trail rijden met 2 tot 4 personen per groep. Dit zal op het uitgestrekte landgoed van de ranch plaatsvinden. Het doel van deze trail is dat u uw paard nog beter leert kennen. In de namiddag heeft u enkele uren vrij, en maakt u ’s avonds nog een spectaculaire Eveningtrail, waarvan we terugkeren in het donker. Hoe stiller de rit verloopt, hoe groter de kans om wild te zien. Een waanzinnige ervaring die u zeker niet wilt missen…
 
Dag 5: 
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. U kunt naar een meer gaan, naar het strand of een typisch Frans dorpje in de omgeving bezoeken. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen.
 
Dag 6: 
Na het ontbijt maken we een heerlijke dagtrail en nuttigen de meegebrachte lunch onderweg.
 
Dag 7: 
Na het ontbijt maken we in de ochtend een trail en gaan in de middag de uitdaging aan met hindernissen in het trailpark, met aan het einde een estafette-race. De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8: 
Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dit gebeurt als u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

*Mocht het weer het toelaten zullen we zwemmen met de paarden.

Lees meer over deze reis in het artikel:

Frankrijk  Westernranch Zuid Frankrijk Hippo Revue juni 2013

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
02/05/2020  - 26/10/2020
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  955
€  955
Boek nu
01/05/2021  - 30/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  955
€  955
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

Mogelijk te boeken in de periode 02-05 t/m 26-10 op aanvraag. Aankomstdag is zaterdag.

29-08 t/m 05-09 - 2 ruiters
05-09 t/m 12-09 
12-09 t/m 19-09 - 2 ruiters
19-09 t/m 26-09 - 2 ruiters
26-09 t/m 03-10 - vol
03-10 t/m 10-10 - 3 ruiters 

Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode 01-05 t/m 30-10 op aanvraag. Aankomstdag is zaterdag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min 16 jaar, onder begeleiding van een volwassenen tot 18 jaar.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt
 • 5 dagen paardrijden, 4 à 5 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein: TGV/Thalys tot Beziers Tariefindicatie: vanaf € 200,- retour, Goedkope vlucht met Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze ( onder Nijmegen) naar Beziers
 • Verzameltransfer vanaf Beziers: treinstation Beziers (aankomen uiterlijk voor 17.00 uur) of luchthaven Beziers; aansluitend aan vlucht Ryanair, € 75,- per persoon retour (ter plaatse betalen)
 • Alle drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven