Een vakantiehuis in Dordogne

In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Perigord Noir, ligt in de Dordogne het domein van een Nederlandse eigenaresse. De 15 paarden zijn echte Franse trektochtpaarden, goed in de hand en in goede conditie.

Frankrijk
Vanaf € 540
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Perigord Noir, ligt in de Dordogne het domein van een Nederlandse eigenaresse. De sfeer is familiar, onder andere door het samen eten aan de lange tafel, binnen in de huiskamer met open haard, of buiten op het terras. Zij organiseren hier al meer dan 30 jaar paardrijvakanties. Hun 15 paarden zijn Franse trektochtpaarden, goed in de hand, in goede conditie en zeker in het terrein. Er wordt gereden op comfortabele Engelse zadels.

Het landschap van de Dordogne is afwisselend met bossen, weiden, open vlakten en dorpjes. Het gebied is ruig, stenig en licht bergachtig. Naast een standplaatsvakantie(stertocht) en beginnersweek op het domein kunnen verschillende halve en hele dagtochten gemaakt worden (in juli en augustus alleen halve dagtochten) . De dagtochten zijn geschikt voor zowel gevorderde ruiters als gevorderde beginners en worden begeleid door de Nederlandse eigenaresse of de Vlaamse gids. U dient een goede conditie te hebben, de drie gangen te beheersen en een paard aan de hand mee kunnen nemen en verzorgen.

Op het domein liggen enkele vakantiehuisjes, geschikt voor familie, die afzonderlijk gehuurd kunnen worden. Elk huis beschikt over een volledig uitgeruste keuken en badkamer met douche en toilet. U kunt zelf uw maaltijden klaarmaken of ’s avonds aan de table d’hôte met alle ruiters. U maakt gratis gebruik van alle faciliteiten van het domein zoals het zwembad, tennisbaan, squashbaan en tafeltennis. Ruiters kunnen ter plaatse inschrijven op de hele en halve dagtochten die dagelijks (behalve zaterdag) vanaf het domein georganiseerd worden.

Huis 1: 2 tot 4 pers.huis, bestaande uit:

1 grote slaapkamer met 1 tweepers.bed en 1 eenpers.bed. Een badkamer met w.c., douche en 2 wastafels (aangepast voor rolstoelgebruikers). Een Zitkamer met keukenhoek, wasmachine, afwasmachine, open haard. In de zitkamer 2 eenpers. bankbedden.

Huis 2: 2 tot 7 pers.huis, bestaande uit:

3 slaapkamers met elk een badkamer met wc, wastafel en douche. Een zitkamer met open haard, keuken, wasmachine, afwasmachine en een bank. Een slaapkamer met 3 bedden (1 stapelbed en 1 eenpers.bed) en 2 slaapkamers met een tweepers.bed

Prijs per Huisje

Toeslag voor 6 halve dagtochten is € 240 p.p
Prijs electriciteit niet inbegrepen in de periode april t/m mei en september t/m November
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Huisdieren

Huisdieren zijn welkom op aanvraag

Afstand met auto

Utrecht 970 km, Brussel 820 km

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in het huisje
 • Gas, water, electra (in de zomer)
 • Linnegoed (lakens, slopen, handdoeken, theedoeken)
 • Gebruik van zwembad, squash, tafeltennis, tennisbaan, jeu de boules

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Maaltijden, drankjes
 • 6 halve dagtochten paardrijden € 240 p.p vantevoren reserveren
 • Electra in voor- en naseizoen
 • Eindschoonmaak, 2 tot 4 pers. huis € 30 en 2 tot 7pers.huis € 50
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering