Paardrijden in de Dordogne met Nederlandstalige begeleiding

Te paard door het ruige, stenige en licht bergachtige gebied van de Dordogne, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Geschikt voor zowel de gevorderde beginner als de gevorderde ruiter.

Frankrijk
Vanaf € 1062
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Dordogne

In het zuiden van Frankrijk, in het hart van de Perigord Noir, ligt in de Dordogne het verblijf van een Nederlandse eigenaresse. De sfeer is familair, onder andere door het samen eten aan de lange tafel, binnen in de huiskamer met open haard, of buiten op het terras. Zij organiseert hier al meer dan 30 jaar paardrijvakanties. Haar 15 paarden zijn Franse trektochtpaarden, goed in de hand, in goede conditie en zeker in het terrein. Er wordt gereden op comfortabele Engelse zadels.

Het landschap van de Dordogne is afwisselend met bossen, weiden, open vlakten en dorpjes. Het gebied is ruig, stenig en licht bergachtig. De tochten zijn geschikt voor zowel gevorderde ruiters als gevorderde beginners en worden begeleid door de Nederlandse eigenaresse of de Vlaamse gids.

U dient een goede conditie te hebben, de drie gangen te beheersen en een paard aan de hand mee kunnen nemen en verzorgen.

8 dagen / 7 nachten van zaterdag t/m zaterdag en 6 dagen paardrijden met iedere dag halve dagtochten (15 tot 18 uur rijden in 6 dagen).

U maakt iedere dag een tocht waarbij u steeds terugkomt en overnacht in het gemoedelijke hotel. Ook als u twee weken blijft, maakt u elke dag een andere tocht. .

Het domein beschikt over een eigen zwembad, tennisbaan en squashbaan waar u gratis gebruik van kunt maken. U wordt gehuisvest in eenvoudige, maar comfortabele hotelkamers met eigen douche en toilet. De maaltijden worden gebruikt aan de gemeenschappelijke tafel in de eetzaal of in de zomer op het grote terras bij het zwembad.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters zijn ook zeer welkom. Verblijf voor 8 dagen / 7 nachten op basis van halfpension voor € 700
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Afstand met de auto

Utrecht 970 km, Brussel 820 km

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met douche en toilet
  • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, incl. tafelwijn bij lunch en diner. Niet-ruiters arrangement op basis van half pension.
  • 6 dagen paardrijden, 15 tot 18 uur in totaal
Nederlandstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer vanaf treinstation Souillac of luchthaven en treinstation Brive € 80 p.p retour en ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Tussendoortjes buiten de maaltijden
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering